Rețetă de cheesecake pina colada fără coacere

12 iulie 2020
Ai vrea să savurezi un cheesecake piña colada fără coacere? În acest articol, îți vom împărtăși mai multe trucuri pentru a-l pregăti în câțiva pași simpli. Încearcă-l chiar azi!

Cheesecake-ul este un desert foarte popular datorită aromei și texturii sale fine. În acest articol, îți vom propune o variantă inovatoare a rețetei tradiționale, care va surprinde cu siguranță întreaga familie! Astăzi, vei învăța cum să prepari un cheesecake pina colada fără coacere.

Unul dintre lucrurile care ne plac la această rețetă, în afară de aroma sa uimitoare, este faptul că este atât de ușor de preparat. Nici nu trebuie să pornești cuptorul! Este o rețetă perfectă în zilele toride de vară. Sperăm să-ți placă!

Rețetă de cheesecake pina colada fără coacere

Felie de cheesecake pina coloda fără coacere
Cheesecake-ul piña colada fără coacere este un desert ușor de preparat.

Rețeta pe care o distribuim mai jos poate părea complicată. Cu toate acestea, este foarte delicioasă. Desigur, o poți adapta pentru a fi potrivită pentru celiaci sau pentru dieta pe care o urmezi. La sfârșitul articolului, îți vom oferi câteva idei în acest sens.

Rețeta noastră include o ușoară aromă de alcool prin adăugarea unei linguri de rom în preparat. Dacă vrei să prepari un desert potrivit pentru copii, poți sări peste acest ingredient, deoarece acest lucru nu va afecta prea mult rețeta.

Ingrediente necesare

Pentru crustă (tavă de copt de 15 cm):

  • 2 pachete de biscuiți graham sau un produs similar
  • 1/2 cană de unt topit (125 ml)

Pentru umplutură

  • 250 de grame de cremă de brânză
  • 200 ml de lapte condensat
  • 150 ml de iaurt de nucă de cocos
  • 200 ml de frișcă lichidă
  • 200 g de ananas din conservă (tăiat cuburi)
  • 14 g de gelatină fără aromă
  • 1 lingură de rom alb (opțional)

Notă: Dacă nu îți place iaurtul de nucă de cocos, poți utiliza un iaurt simplu.

Pentru decor

  • Felii de ananas (opțional)

Îți recomandăm:

Rețetă de gogoși umplute cu dulceață de lapte

Mod de preparare

Prăjitură cu brânză
Poți decora cheesecake-ul cu felii de ananas sau cuburi de ananas, după preferințe!
  • Mai întâi, pregătește o tavă de 15 cm cu inel detașabil. Unge-o bine cu unt. De asemenea, poți folosi hârtie de copt.
  • Apoi, zdrobește biscuiții graham și amestecă-i bine cu untul topit. Acest amestec este crusta cheesecake-ului fără coacere.
  • Într-un bol, bate crema de brânza până se înmoaie și capătă o textură pufoasă.
  • Adaugă iaurtul și laptele condensat. Bate din nou.
  • Apoi, adaugă cuburile de ananas și romul. Pune compoziția deoparte.
  • Bate frișca până se întărește. Aceasta trebuie să aibă o consistență perfectă înainte de a fi amestecată cu restul umpluturii.
  • Pune frișca peste umplutura pe care ai dat-o deoparte și amestecă ușor.
  • Urmează recomandările de pe pachetul de gelatină pentru a o hidrata și apoi adaug-o la amestec. Nu uita să amesteci ușor gelatina în amestec pentru a te asigura că umplutura nu pierde aer și nu se lasă.
  • Apoi, pune umplutura pe crusta de biscuiți graham.
  • Pune prăjitura în frigider pentru cel puțin două ore.
  • La final, ornează cu felii de ananas și servește prăjitura.

Rețetă de cheesecake pina colada fără coacere pentru celiaci

Cheesecake pina colada fără coacere pentru celiaci
Știați că este posibil să prepari un cheesecake delicios pentru celiaci? Tot ce trebuie să faci este să înlocuiești ingredientele de bază cu alternative fără gluten.

Poți adapta rețeta de mai sus, astfel încât persoanele cu boala celiacă să se poată bucura de gustul inconfundabil de piña colada. Pentru a face acest lucru, alege biscuiți potriviți pentru celiaci și umezește-i cu apă. Voilá, crusta ta este gata!

Ingrediente necesare pentru umplutură

  • 1/2 kg de cremă de brânză
  • 2 ouă
  • 1 cană de zahăr (200 g)
  • 2 linguri de lapte degresat (30 g)
  • 1/2 cană de amidon de porumb (7 g)
  • Ananas zdrobit sau tăiat (100 g)
  • 1 lingură de rom

Mod de preparare

  • Mai întâi, amestecă toate ingredientele pentru umplutură până obții o cremă fină.
  • Apoi, pune crema peste crustă.
  • Pune prăjitura în frigider pentru cel puțin două ore.

Citește mai mult:

Descoperă 2 rețete delicioase de tort cu ghimbir

Variații ale rețetei

  • Poți folosi un blat subțire de pandișpan pentru crusta de cheesecake dacă preferi o prăjitură mai moale și pufoasă.
  • Dacă nu îți plac prăjiturile cu bucăți de fructe, poți să zdrobești ananasul și să îl adaugă sub formă de piure.
  • Nu reușești să bați frișca? Iată trucul nostru: Pune smântâna lichidă în congelator timp de 10 minute înainte de a o bate. În acest fel, va avea o consistență mai potrivită. Dacă nu reușești să o bați în mod corespunzător, poți adăuga una sau două linguri de zahăr pentru a o ajuta să se întărească.
  • Pentru a reduce aportul caloric al rețetei, poți înlocui biscuiții graham cu crackers cu conținut scăzut de calorii, pe care să îi umezești cu apă. De asemenea, poți înlocui crema de brânză cu o brânză de vaci cu conținut scăzut de calorii, precum Philadelphia. De asemenea, poți omite laptele condensat (pentru că este bogat în zahăr) și să-l înlocuiești cu iaurt.
Cum ți se pare cheesecake-ul nostru piña colada fără coacere? Este pur și simplu delicios! Deși durează ceva timp să se răcească, este foarte ușor de preparat. Poftă bună!
  • Cheesecake. (2013). In An A-Z of Food and Drink. https://doi.org/10.1093/acref/9780192803511.013.0251
  • Wijeratnam, S. W. (2015). Pineapple. In Encyclopedia of Food and Health. https://doi.org/10.1016/B978-0-12-384947-2.00547-X