Tort cu mere și blat de pandișpan - Doza de Sănătate
 

Tort cu mere și blat de pandișpan

Deși este sățios, acest tort cu mere are mai puține calorii decât alte prăjituri din comerț.
Tort cu mere și blat de pandișpan

Ultima actualizare: 24 aprilie, 2019

Un mic dejun delicios sau o gustare minunată, un tort cu mere este numai bun în orice moment al zilei și toată familia îl adoră. Această prăjitură este ușor de făcut și are un ingredient special care nu numai că este sănătos, ci poate fi și ușor de găsit.

Cui oare nu i se face poftă atunci când vede niște mere frumoase și apetisante? Așadar, citește mai departe acest articol și vei descoperi o rețetă de tort cu mere și blat pufos de pandișpan surprinzător de gustos.

Rețetă de tort cu mere și blat de pandișpan

Felie de tort cu mere cu blat pufos

Marele secret al acestei prăjituri este aroma delicioaselor mere și textura pufoasă a blatului. Poți adăuga și nuci dacă ți se pare că vor da mai multă savoare tortului.

O altă calitate a acestei prăjituri este faptul că nu are prea multe calorii în comparație cu prăjiturile ce se găsesc în magazine, deși este sățioasă. Mai mult, pregătind acasă acest preparat, vei ști ce ingrediente conține și vei putea alege produse naturale. Iată rețeta deliciosului tort:

Ce ingrediente îți trebuie pentru tortul cu mere:

  • 1 iaurt
  • 350 g făină
  • 4 ouă
  • 125 g unt
  • 250 g zahăr
  • 1 plic drojdie (12 g)
  • 1 linguriță praf de scorțișoară
  • 1 lingură zahăr vanilat
  • 3 mere galbene mari
  • 1 vârf de cuțit de sare

Te invităm să descoperi și:

3 deserturi delicioase care nu îngrașă

Cum se prepară:

Mod de preparare a unui tort cu mere

Primul pas: Este foarte simplu! Se amestecă ouăle cu zahărul până când compoziția își dublează volumul. Pentru ca tortul să fie mai pufos, este de preferat să se separe albușurile de gălbenușuri și să se bată albușurile spumă.

Zahărul se amestecă cu gălbenușurile, apoi se adaugă spuma de albuș și iaurtul (treptat), în timp ce se amestecă în continuare pentru a nu se pierde din volumul aluatului.

Pasul următor: În amestecul pregătit anterior se adaugă făina și drojdia, apoi se lasă aluatul să stea timp de 10 minute.

Între timp se topește puțin untul și se adaugă în aluat împreună cu un vârf de cuțit de sare, ce intensifică aromele. Se amestecă toată compoziţia având grijă să nu rămână cocoloașe în aluat.

Merele: Se spală, se curăță coaja și se scoate cotorul, apoi se taie felii. Merele trebuie curățate și feliate doar după ce aluatul a fost pregătit pentru a nu se oxida. Adaugă jumătate din cantitatea de mere pregătite în aluat.

Într-o tavă specială pentru tort se pune aluatul pregătit anterior, iar deasupra se vor aranja feliile de mere rămase, peste care se presară scorțișoară și zahăr vanilat.

Compoziția se pune în cuptor la 180°, timp de 45 de minute. Se poate încerca blatul cu o furculiță pentru a vedea dacă este bine copt. Aveți grijă să îl lăsați în cuptor prea mult timp pentru că se usucă.

Odată scos din cuptor, se scoate blatul din formă și se lasă la răcit timp de 20 de minute. Acest tort cu mere va mirosi minunat, a scorțișoară!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.



Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.