Descoperă 2 rețete delicioase de tort cu ghimbir

27 Iunie, 2020
Pe lângă beneficiile pe care le oferă pentru sănătate, ghimbirul este un ingredient care oferă o notă unică preparatelor. În articolul de azi, îți vom arăta cum poți folosi ghimbirul pentru a prepara un tort delicios!

Puține lucruri sunt mai plăcute decât să servești cafeaua de după-amiaza alături de un desert preparat acasă. Din acest motiv, astăzi îți propunem două rețete delicioase de tort cu ghimbir.

Suntem siguri că simpla denumire a acestei prăjituri îți lasă gura apă. Imaginează-ți cum ar fi să servești acest desert delicios împreună cu prietenii și familia ta!

Citește și:

13 motive pentru a consuma ghimbir în fiecare zi

Când este inclus în torturi, ghimbirul oferă un gust unic, diferit și fără îndoială uimitor. Mai jos, îți prezentăm două rețete incredibile. Nu ezita să le încerci!

Tort cu ghimbir, lămâie și miere

Blad de tort cu lămâie

Datorită ghimbirului, acest desert gustos va avea o aromă deosebită. În plus, ghimbirul merge de minune cu aroma citrică a lămâii.

Ingrediente pentru blat

  • 175 g de unt
  • 75 g de miere
  • Coajă de lămâie rasă
  • 175 g de făină
  • 3,75 ml esență de ghimbir
  • 2 ouă

Ingrediente pentru glazură

  • 1 lingură de miere
  • Zeama unei lămâi

Mod de preparare

  • Mai întâi, preîncălzește cuptorul la 170 °C.
  • Apoi, topește untul la bain-marie.
  • De îndată ce s-a topit, adaugă mierea și coaja de lămâie rasă. Amestecă bine.
  • Lasă să se răcească, apoi adaugă restul ingredientelor (făina, esența de ghimbir și ouăle).
  • Unge o tavă cu unt și toarnă compoziția în aceasta.
  • Coace în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 30 de minute.
  • În timp ce blatul se coace, poți prepara glazura. Toarnă mierea și zeama de lămâie într-o oală și fierbe la foc mediu. Când ambele ingredient sunt suficient de calde încât să se îmbine, glazura este gata.
  • După ce ai scos blatul din cuptor, fă niște găuri în aceasta cu o furculiță și toarnă glazura deasupra până este acoperit în totalitate.
  • Tortul ar trebui să absoarbă tot lichidul.
  • Lasă-l să se răcească, apoi servește-l!

Nu-i așa că este ușor? Poți să decorezi acest tort oricum vrei. De pildă, pune niște ghimbir confiat deasupra!

Cheesecake cu ghimbir

Felie de cheesecake cu ghimbir
Dacă îți plac cheesecake-urile în mod obișnuit, vei adora varianta cu ghimbir!

Dacă îți este poftă de ceva diferit și îți plac prăjiturile de tip cheesecake, vei adora următoarea rețetă. Cheesecake-ul cu ghimbir este un desert ideal pentru toată familia. În plus, se prepară foarte ușor.

Ingrediente

  • 20 de fursecuri cu ghimbir
  • 75 g de unt
  • 200 g de cremă de brânză
  • 3 linguri de smântână lichidă
  • 2 ouă
  • 50 g de zahăr
  • 1 bucată de ghimbir proaspăt
  • Gem de căpșuni

Îți recomandăm:

Pâinea lui Dumnezeu: un delicios desert portughez

Mod de preparare

  • Mai întâi, folosește fursecurile cu ghimbir pentru a prepara blatul. Pisează-le până devin o pudră fină.
  • Topește untul, adaugă-l peste fursecurile pisate și amestecă bine.
  • Apoi, acoperă tava cu aluatul pe care tocmai l-ai preparat. Întinde-l bine pentru a te asigura că este uniform.
  • Pune ouăle, zahărul, smântâna lichidă și crema de brânză într-un castron și amestecă bine.
  • De îndată ce ai obținut o compoziție omogenă, rade o cantitate mică de ghimbir peste aceasta și amestecă.
  • Acum, toarnă compoziția peste aluat. Coace într-un cuptor preîncălzit la 160 °C pentru 30 de minute.
  • Ai grijă să nu coci prăjitura în exces. Cel mai bine este s-o verifici o dată la 5 minute.
  • La final, scoate prăjitura din cuptor și las-o să se răcească. Apoi, scoate-o din tavă și întinde un strat de gem de căpșuni deasupra.

Musafirii tăi vor adora acest desert gustos și original cu ghimbir!