Slushie de pepene roșu și căpșuni - Doza de Sănătate
 

Slushie de pepene roșu și căpșuni

Îți este poftă de un desrt răcoritor și sănătos? Încearcă un slushie delicios cu pepene roșu și căpșuni!
Slushie de pepene roșu și căpșuni
Maria Patricia Pinero Corredor

Verificat și aprobat de nutriționistul Maria Patricia Pinero Corredor.

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Unele zile de vară sunt atât de fierbinți, încât oricâtă apă ai bea, aceasta nu îți poate potoli setea. Îți dorești să consumi băuturi delicioase, care să te răcorească rapid și să aibă un gust bun. Descoperă o rețetă minunată de slushie de pepene roșu și căpșuni!

Cum să pregătești un delicios slushie de pepene roșu și căpșuni

Slushie de pepene verde și cpșuni

Slushie-urile sunt atât revigorante, cât și hrănitoare în anotimpul cald. Acestea îți potolesc setea treptat sau imediat (în funcție de tipul de slushie pe care îl bei). În plus, slushie-urile sunt modalități perfecte de a obține nutrienți, mai ales dacă sunt preparate din fructe ecologice.

Pentru a obține un slushie de pepene roșu și căpșuni, tot ce trebuie să faci este să urmezi câțiva pași simpli pentru a profita la maxim de ambele fructe. Poți consuma acest slushie delicios la oricare dintre mesele zilei sau pentru a-ți reduce pofta de dulce care apare seara, înainte de culcare.

Beneficiile unice ale acestui slushie de pepene roșu și căpșuni sunt direct legate de cele două fructe pe care acesta le conține. Probabil știi deja că pepenele roșu este unul dintre cele mai bune fructe pentru detoxifierea organismului. În plus, căpșunile sunt un fruct cu proprietăți antioxidante, ce conține o cantitate mare de vitamine și minerale.

Ingrediente

 • 5 căni de pepene verde (560 g)
 • 2 căni de înghețată cu căpșuni fără zahăr (240 g)
 • 1 lingură de ulei de măsline (15 ml)
 • 2 linguri de îndulcitor natural (30 g)
 • 1 praf de sare (5 g)
 • 7 frunze de mentă (pentru ornat) (20 g)
 • 1 cană de gheață (120 g)

Mod de preparare

 1. În primul rând, spală și scurge pepenele roșu.
 2. Apoi, decojește-l, îndepărtează-i toate semințele, taie-l în bucăți și zdrobește-l. Pentru a face acest lucru, cel mai bine este să utilizezi un blender de bucătărie sau un mixer electric.
 3. După ce ai zdrobit bucățile de pepene roșu, pune-l deoparte într-o carafă.
 4. Apoi, pune gheața în același mixer sau blender.
 5. Înainte de a o zdrobi, adăugă uleiul de măsline, un vârf de cuțit de sare și două linguri de îndulcitor.
 6. Apoi, adăugă înghețata de căpșuni și amestecă. În felul acesta, vei obține un slushie gros.
 7. La final, pune pepenele roșu zdrobit într-un pahar și apoi toarnă gheața și slushie-ul de căpșuni deasupra.
 8. Pentru a oferi o notă de prospețime băuturii, ornează fiecare pahar pe care îl servești cu frunze de mentă proaspătă.

Slushie de pepene roșu și căpșuni: valori nutriționale

Căpșuni

Castron cu căpșuni

Căpșunile sunt bogate în antioxidanți importanți pentru sănătate. În plus, acestea te ajută să îți menții inima sănătoasă. Sunt alcătuite din apă (91%), carbohidrați (8%) și fibre insolubile (2%). O cană de căpșuni conține până la 3 grame de fibre alimentare, care ajută la curățarea colonului. Este bine să consumi cel puțin două căpșuni pe zi.

Pepene roșu

Felii de pepene roșu pentru slushie

Pepenele roșu este unul dintre cele mai bune fructe cu proprietăți de detoxifiere, alături de ananas și portocale. Acesta este format din apă (94,6%), carbohidrați (4,5%), fibre (0,5%) și proteine (0,4%). În plus, acest fruct este un excelent antioxidant datorită conținutului său de citrulină, licopenă și beta-caroten.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Giampieri F, Alvarez-Suarez JM, Battino M. Strawberry and human health: effects beyond antioxidant activity. J Agric Food Chem. 2014 May 7;62(18):3867-76.
 • Afrin S, Gasparrini M, Forbes T, Reboredo P et al. Promising Health Benefits of the Strawberry: A Focus on Clinical Studies. J Agric Food Chem. 2016 Jun 8;64(22):4435-49.
 • Siddiqui WA, Shahzad M, Shabbir A, Ahmad A. Evaluation of anti-urolithiatic and diuretic activities of watermelon (Citrullus lanatus) using in vivo and in vitro experiments. Biomed Pharmacother. 2018 Jan;97:1212-1221.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.