Smoothie pentru slăbit cu castravete, lămâie și mentă - Doza de Sănătate
 

Smoothie pentru slăbit cu castravete, lămâie și mentă

Datorită proprietăților diuretice ale ingredientelor din compoziția sa, acest smoothie natural ajută la detoxificarea organismului, la slăbit și la prevenirea retenției de apă. 
Smoothie pentru slăbit cu castravete, lămâie și mentă
Elisa Morales Lupayante

Verificat și aprobat de pedagogul în educație fizică și nutriționistul Elisa Morales Lupayante.

Ultima actualizare: 04 ianuarie, 2023

Nu există nimic mai răcoritor decât un smoothie pentru slăbit cu castravete, lămâie și mentă. Toate ingredientele sunt naturale și se găsesc în orice bucătărie aprovizionată cu mâncare sănătoasă.

Smoothie-ul pe care ți-l prezentăm astăzi este și foarte gustos, ușor de preparat și te ajută să slăbești în mod natural. Aruncă o privire pe toate ingredientele prezentate mai jos pentru a înțelege de ce această rețetă stimulează pierderea în greutate.

Beneficiile castravetelui

Beneficiile unui smoothie pentru slăbit cu castravete

Castravetele conține puține calorii, în jur de 16 la 100 g.  Dacă aportul caloric din timpul zilei este redus, arzi caloriile în mod regulat, deoarece organismul folosește excesul de grăsimi în mod automat.

Acest smoothie pentru slăbit cu castravete, lămâie și mentă îmbunătățește digestia și accelerează metabolismul. Astfel, consumi mai multă energie, acumulezi mai puțină grăsime și, drept urmare, slăbești.

Castravetele este un remediu detoxifiant excelent. Compus din 95% apă și 5% fibre, acest aliment curăță organismul și elimină toxinele care îngreunează digestia.

Detoxificarea este importantă pentru sănătatea sistemului digestiv și îmbunătățirea metabolismului. În plus, fibrele din castravete sunt sățioase, îți satisfac pofta de mâncare și previn mâncatul în exces. 

Datorită conținutului bogat de apă, castravetele este un diuretic natural excelent, ajutând la eliminarea sodiului din apa reținută în organism.

Beneficiile mentei

Frunzele de mentă sunt bogate în fibre, care oferă următoarele beneficii:

 • Previn indigestia.
 • Reduc nivelul de colesterol.
 • Previn îngrășarea și obezitatea.
 • Stimulează enzimele digestive.
 • Transformă grăsimea în energie.

Pe lângă faptul că ajută la slăbit, menta îmbunătățește digestia, previne greața, contribuie la vindecarea problemelor respiratorii, tratează depresia și combate respirația urât mirositoare.

Frunzele de mentă conțin cantități mici de catehine și cofeină. Aceste două substanțe chimice accelerează metabolismul și măresc temperatura corpului, stimulând arderea caloriilor.

Menta oferă o aromă deosebită smoothie-ului cu castravete, care îți ține sub control apetitul și diferitele pofte alimentare apărute de-a lungul zilei.

Beneficiile lămâii

Lămâie într-un smoothie pentru slăbit cu castravete

Zeama de lămâie conține aproximativ un sfert din doza zilnică recomandată de vitamina C. Acest antioxidant îți îmbunătățește funcțiile fiziologice și condiția fizică.

În plus, zeama de lămâie este un diuretic natural. Adăugată în apă, aceasta ajută la eliminarea excesului de lichide din corp, ameliorând balonarea și constipația.

 • Polifenolii din lămâie previn creșterea procentului de grăsime din corp. 
 • Cantitatea mică de potasiu din acest fruct îmbunătățește digestia.
 • Acidul citric stimulează producția de bilă, facilitând digestia.

În băutura naturală pe care ți-o prezentăm astăzi,  lămâia previne oxidarea mentei. Chiar și așa, este indicat să consumi acest smoothie pentru slăbit cu castravete, lămâie și mentă imediat după preparare.

Beneficiile apei

Apa hidratează organismul, iar acest lucru este foarte important pentru slăbit, deoarece deshidratarea încetinește arderea caloriilor. În plus, acest lichid vital lubrifiază articulațiile și mușchii în timpul activității fizice și ajută sângele în procesul de oxigenare a musculaturii.

În plus, apa contribuie la instalarea senzației de sațietate la masă, prevenind mâncatul în exces. În acest smoothie pentru slăbit cu castravete, lămâie și mentă, apa hidratează restul ingredientelor și adaugă o consistență mai lichidă.

Rețetă de smoothie pentru slăbit cu castravete, lămâie și mentă

Cum să prepari un smoothie pentru slăbit cu castravete, lămâie și mentă

Ingrediente

 • ½ cană de zeamă de lămâie (125 ml)
 • 1 castravete
 • 4 frunze de mentă
 • Gheață
 • 1 cană de apă (250 ml)

Mod de preparare

 • Curăță castravetele de coajă, îndepărtează semințele și taie-l felii.
 • Procesează toate ingredientele în blender, până obții un amestec fin și omogen.
 • Poți adăuga gheața mai târziu dacă nu o poți amesteca în blender.
 • Toarnă smoothie-ul într-o carafă și lasă-l să stea în frigider câteva minute înainte de a-l servi.

Îți recomandăm să bei acest smoothie pentru slăbit cu castravete, lămâie și mentă pe stomacul gol cel puțin o dată pe săptămână pentru a-ți menține organismul curat.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Healthline.com 10 Easy Ways to Boost Your Metabolism (Backed by Science) [Online] Available at: www.healthline.com/nutrition/10-ways-to-boost-metabolism
 • Menéndez Soriano C. Efectos vasculares de la quercetina y la catequina: interacciones y papel de los procesos de conjugación y desconjugación metabólica. Universidad Complutense de Madrid (2012)

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.