Milkshake pentru slăbit cu pepene, măr și castravete - Doza de Sănătate
 

Milkshake pentru slăbit cu pepene, măr și castravete

Acest milkshake pentru slăbit combate retenția de apă și detoxifică organismul. Este indicat să folosești fructe organice la prepararea sa. 
Milkshake pentru slăbit cu pepene, măr și castravete
Elisa Morales Lupayante

Scris și verificat de pedagogul în educație fizică și nutriționistul Elisa Morales Lupayante.

Ultima actualizare: 28 ianuarie, 2019

Îți recomandăm să bei acest milkshake  pentru slăbit cu pepene galben, măr verde și castravete timp de două săptămâni. În acest fel, vei slăbi treptat și în mod natural.

Este un remediu simplu și medicinal care detoxifică organismul și accelerează metabolismul, datorită mărului verde din compoziția sa. În plus, este o băutură delicioasă și energizantă, ideală pentru orele dimineții.

Vei începe să observi rezultatele pozitive asupra corpului tău după două săptămâni în care ai consumat-o ca supliment al unei diete variate și echilibrate.

Acest milkshake pentru slăbit face parte dintr-o alimentație sănătoasă și este ideal pentru a fi inclus la micul dejun. Însă este important să adaugi și o doză de fibre și proteine în meniu.

Mai jos îți prezentăm beneficiile acestui milkshake și îți arătăm cum să îl prepari.

Milkshake pentru slăbit cu pepene galben, măr verde și castravete

Începem prin a-ți oferi o informație importantă și logică: nu este recomandat să adaugi niciun îndulcitor în acest milkshake. Dacă alegi un pepene ușor copt, este suficient pentru a-i oferi băuturii un gust proaspăt și dulce.

Mai presus de toate, acest milkshake trebuie să fie sănătos, energizant și detoxifiant. Tocmai de aceea este important să folosești fructe ecologice. De fapt, este o condiție esențială, deoarece vei avea nevoie și de coaja fructelor pentru a prepara băutura.

Acum să vedem cum te ajută să slăbești fiecare dintre aceste ingrediente.

Pepenele galben: răcoritor și ideal pentru a menține o greutate sănătoasă

 • Alege orice tip de pepene galben dorești sau găsești. Cantitatea generoasă de zaharuri naturale din acest fruct îți satisface pofta de dulce, fără să-ți afecteze sănătatea, atât timp cât îl consumi cu moderație.
 • Pepenele, atât cel galben, cât și cel roșu, este bogat în apă, fibre și antioxidanți. În plus, are un număr mic de calorii. Este sățios și nu mai simți nevoia să servești diverse gustări între mese.
 • Nutriționiștii ne recomandă să mâncăm 1 cană de pepene galben (150 g) dimineața sau după-amiaza târziu ca gustare. În plus, putem să-l combinăm și cu alte fructe, cereale sau iaurt natural. În concluzie, pepenele ne ajută să ne menținem silueta.
Consumă acest milkshake pentru slăbit cu pepene și mere

Merele verzi sunt sățioase

În acest milkshake trebuie să adaugi și un măr verde nedecojit. Acest fruct este ideal pentru reglarea greutății corporale, deoarece are un conținut scăzut de sodiu și un număr mic de calorii. În schimb, este bogat în antioxidanți care accelerează metabolismul. 

 • Merele verzi au mai puțin de 80 de calorii per porție.
 • Dacă mănânci un măr verde în combinație cu pepene și castravete, permiți fibrelor solubile să își înceapă activitatea în tractul intestinal.
 • În plus, merele verzi reglează nivelul glicemiei, un beneficiu extrem de important pentru diabetici sau pentru persoanele predispuse la această boală.

Castravetele este hidratant

Deși pare surprinzător, castravetele aparține aceleași familii ca și pepenele (Cucurbitaceae). Prin urmare, acesta este foarte hidratant, curăță organismul de toxine și scade nivelul de colesterol.

 • Datorită castravetelui, dar și a celorlalte ingrediente, acest milkshake pentru slăbit ajută la combaterea retenției de apă și reduce senzația de gol în stomac pe care o avem uneori.
 • În plus, castravetele este bogat în enzime și vitamine. Pe lângă asta, el stimulează și circulația sanguină. Este, într-adevăr, un aliment extrem de sănătos și benefic.

Cum se prepară acest milkshake pentru slăbit cu pepene galben, măr verde și castravete

Nu uita să adaugi mere verzi în acest milkshake pentru slăbit

Ingrediente

 • 1 cană de pepene galben, orice sortiment dorești (150 g)
 • 1 măr verde
 • 1 castravete
 • 1 pahar de apă

Instrucțiuni

În primul rând, spală mărul și castravetele. Nu curăța mărul de coajă, ci taie-l în patru și scoate-i semințele.

 • Curăță castravetele de coajă și taie-l în mai multe bucăți, pentru a-l procesa mai ușor în blender. Simplu, nu?
 • Scoate și semințele din pepene și taie-l în mai multe bucăți.
 • Adaugă bucățile de pepene, de măr și de castravete în blender. După ce ai obținut un amestec fin, adaugă și apa.
 • Dacă vrei să întărești proprietățile detoxifiante ale acestei băuturi, adaugă și puțină zeamă de lămâie.

Acest milkshake te ajută să slăbești, dar este important ca el să suplimenteze o dietă echilibrată și sănătoasă, pentru a da rezultatele dorite.

Nu vrei să-l încerci și tu?


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Beukema M, Faas MM, de Vos P. The effects of different dietary fiber pectin structures on the gastrointestinal immune barrier: impact via gut microbiota and direct effects on immune cells. Exp Mol Med. 2020 Sep;52(9):1364-1376. doi: 10.1038/s12276-020-0449-2. Epub 2020 Sep 10. PMID: 32908213.
 • Borvornparadorn M, Sapampai V, et al. Increased chewing reduces energy intake, but not postprandial glucose and insulin, in healthy weight and overweight young adults. Nutrition and Dietetics. Febrero 2019. 76 (1): 89-94.
 • Carr AC, Maggini S. Vitamin C and Immune Function. Nutrients. 2017 Nov 3;9(11):1211. doi: 10.3390/nu9111211. PMID: 29099763; PMCID: PMC5707683.
 • Medline Plus. Antioxidantes. Biblioteca Nacional de Medicina.
 • Reynolds AN, Akerman AP, Mann J. Dietary fibre and whole grains in diabetes management: Systematic review and meta-analyses. PLoS Med. 2020 Mar 6;17(3):e1003053. doi: 10.1371/journal.pmed.1003053. PMID: 32142510; PMCID: PMC7059907.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.