Pepene galben pentru slăbit și un somn mai bun

22 noiembrie 2018
Un pepene galben este compus în cea mai mare proporție din apă, ceea ce ajută organismul să elimine toxinele prin urină.

Este momentul să introduceți câte un pepene galben în dietă pentru slăbit si pentru a avea un somn mai odihnitor. Este o alegere minunată pentru că acest fruct este delicios și răcoritor. Deși sezonul pepenelui galben este vara, îl puteți găsi și în anotimpul răcoros și vă puteți bucura de beneficiile lui. În acest articol, veți afla cum un pepene galben vă poate ajuta pentru slăbit și, în același timp, pentru un somn mai bun.

Să aflăm mai multe despre pepenele galben!

Acesta este un fruct minunat. Și nu spunem asta doar datorită gustului lui. Aparține unei categorii numită „legume uriașe”, din care mai fac parte pepenele roșu, dovlecelul și zucchini.

Pepenele galben este unul dintre cele mai grozave fructe ale verii, cu foarte multe beneficii. Se cultivă în soluri nisipoase, bine irigate, iar în lume se poate găsi o varietate mare a acestuia. Două feluri de pepene galben sunt mai populare: cel european și cel american.

Citește și:

4 remedii naturale cu pepene galben

Cântărește în jur de un kilogram, de obicei are formă rotundă și culoarea galbenă. Pulpa are aproximativ aceeași culoare ca și coaja, foarte fină și zemoasă. În mijloc, are o cavitate unde se află semințele dispuse în linii.

Proprietăți

 • Conține puține calorii. 100 de grame de pepene galben are doar 34 de calorii. Este bogat în nutrienți precum minerale și vitamine, dar are puține grăsimi.
 • Conține multă vitamina A, una dintre cele mai mari cantități ce se poate găsi într-un fruct. Această vitamină este un antioxidant puternic, foarte bun pentru piele și mușchi.
 • Pepenii galbeni conțin flavonoide. Ele protejează celulele împotriva efectelor radicalilor liberi, reducând riscul apariției bolilor pancreatice, de sân, cancerului de colon.
 • Sporesc acuitatea vizuală și previn degenerarea maculară, proces care apare o dată cu trecerea anilor.
 • Datorită potasiului, are efecte benefice asupra ritmului cardiac, a tensiunii arteriale sau a altor boli de inimă.
 • Ajută în lupta împotriva unor boli precum cele provocate de viruși și bacterii, datorită vitaminei C și a manganului.
2-supa-pepene-galben

Cum ajută un pepene galben pentru slăbit?

Datorită proprietăților purificatoare, o dietă cu pepene galben este foarte bună pentru slăbit deoarece ajută la eliminarea toxinelor din organism. Proprietățile acestui fruct aduc multe beneficii, fiind de mare ajutor în special ca diuretic și ca detoxifiant.

De îndată ce începeți o cură cu pepene galben, organismul va funcționa mai bine. De asemenea, corpul nu va mai asimila aditivii, conservanții și alte substanțe nocive din alimente. În plus, acest fruct este foarte sățios, deoarece conține 90% apă.

În consecință, veți mânca, de fapt, mai puțin și vă veți hidrata mai mult, fără a mai reține apa în organism, dar veți elimina toxinele prin urină.

Te-ar putea interesa și:

3 obiceiuri simple care ajută la slăbit fără înfometare

Diete care conțin pepene galben

Foarte restrictive: Dieta se va ține doar o zi, când veți mânca numai pepene galben, oricât de mult vreți. Dacă vi se face sete, ceea ce este puțin probabil, beți doar apă.

Cu foarte puține calorii: Pe parcursul unei zile trebuie să mâncați un pepene galben și alte fructe și legume, de preferat crude, dar fără zahăr sau sare. Cura poate dura cinci zile, după care faceți pauză.

Puteți face foarte rapid un smoothie pentru slăbit, care să conțină pepene galben, și veți vedea rezultatele în scurt timp. Puteți să-l savurați în orice moment al zilei.

Este recomandat în perioada postului, dar poate fi și o gustare perfectă înainte de cină, ca să vă ajute să mâncați mai puțin. Pepenele galben este plin de vitamine și proteine.

3-desert-pepene-galben

Iată ingredientele pentru această rețetă:

 • Două cești cu bucățele de pepene
 • Un măr verde, bucăți
 • Un kiwi, decojit, bucăți
 • O lingură cu zeamă de lămâie
 • O ceașcă plină cu gheață sau o ceașcă plină cu apă
 • Un pic de miere sau stevia, pentru gust

Puneți toate ingredientele într-un blender și mixați până devine o pastă cremoasă. Acest smoothie are mai puțin de 150 de calorii dar vă dă senzația de sațietate.

Pepenele galben este bun pentru un somn odihnitor?

Datorită valorilor nutritive, smoothie-ul de pepene galben vă ajută și să dormiți mai bine. Este recomandat persoanelor cu tulburări de somn, cum ar fi insomniile.

Acest fruct sănătos alungă setea, unul dintre motivele pentru care uneori ne trezim noaptea. Și pentru că este și foarte sățios, stomacul nu se va „trezi” să ceară de mâncare la miezul nopții.

Se spune că nu este bine să mâncăm pepene galben noaptea pentru că poate provoca indigestie. Totuși, acest lucru nu s-a dovedit. Tocmai pentru că este format în cea mai mare proporție din apă, nu există alte componente care să provoace tulburări ele stomacului.

Ar putea apărea o problemă în timpul procesului de absorbție, mai ales dacă mâncați pepene abia scos din frigider, într-o zi toridă de vară – poate provoca un șoc termic. Dacă nu este copt suficient sau este prea copt, pentru că pot apărea probleme digestive.

O cantitate potrivită de pepene galben, n-ar trebui să creeze probleme în timpul somnului. Totuși, dacă aveți anumite probleme digestive, evitați consumul acestui fruct înainte de cină sau chiar înainte de culcare.