Băutură detoxifiantă cu lămâie, castravete și mentă - Doza de Sănătate
 

Băutură detoxifiantă cu lămâie, castravete și mentă

Pentru a-ți menține sănătatea și a te asigura că organele tale vitale funcționează în stare optimă, este important să ai un stil viață adecvat. Trebuie să urmezi o dietă sănătoasă, să faci suficientă mișcare și să adopți diverse obiceiuri benefice.
Băutură detoxifiantă cu lămâie, castravete și mentă
Nelton Abdon Ramos Rojas

Verificat și aprobat de medicul Nelton Abdon Ramos Rojas.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Din acest motiv, este esențial să ne curățăm organismul în mod regulat și să adoptăm un stil de viață mai sănătos. În articolul de azi te invităm să descoperi o băutură detoxifiantă cu lămâie foarte puternică, care îți va ajuta organismul să elimine toxinele și deșeurile de care nu are nevoie.

Însă foarte multe persoane nu realizează cât de periculoase sunt dietele nesănătoase, sedentarismul și chiar poluarea din aer. Acești factori pot cauza acumularea de toxine în organism, împiedicând treptat organele să-și îndeplinească funcțiile.

Când organismul devine supraîncărcat cu toxine, sistemul imunitar se slăbește, iar noi devenim mai sensibili în fața bolilor. Multe organe vitale nu mai funcționează corect, ceea ce poate cauza dezvoltarea unor boli cronice greu de tratat.

Care sunt beneficiile oferite de această băutură detoxifiantă cu lămâie?

Următoarea băutură detoxifiantă cu lămâie combină și alimente precum castravetele și menta, având abilitatea de a curăța organe specifice ca ficatul, rinichii, plămânii și colonul.

Beneficiile lămâii

Beneficiile oferite de această băutură detoxifiantă cu lămâie

Lămâile sunt celebre datorită efectului detoxifiant pe care îl au asupra organismului uman. Acest fruct este bogat în vitamina C și antioxidanți și are abilitatea de a îmbunătăți starea generală de sănătate.

Acidul citric mărește producția de enzime ce stimulează și ajută ficatul să se curețe. De asemenea, lămâile conțin bioflavonoide, pectină și limonen, nutrienți ce fortifică sistemul imunitar și ajută la prevenirea bolilor. Lămâile susțin digestia optimă și stimulează eliminarea metalelor grele ce se acumulează în organism.

Acest fruct luptă împotriva radicalilor liberi, stimulează ficatul să producă mai multă bilă, curăță tractul digestiv de toxine și previne constipația. În plus, lămâile echilibrează pH-ul organismului, eliminând aciditatea excesivă din sânge.

Beneficiile castravetelui

Castravetele este o legumă cu un conținut ridicat de apă, dar săracă în calorii. Acest aliment este are un efect diuretic care ajută organismul să elimine toxinele și fluidele în exces.

  • Mai mult, castravetele conține o cantitate semnificativă de potasiu, minerale esențiale și săruri care pot echilibra organismul. Fibrele din componența acestei legume susțin digestia și previn constipația.
  • Castravetele este bogat în fitonutrienți benefici pentru organism.
  • Flavonoidele din componența castravetelui includ quercetină, apigenină, luteolină și kaempferol.
  • Castravetele conține vitaminele C și K, antioxidanți ce contribuie la sănătatea generală a pielii și a organismului.

Datorită conținutului ridicat de apă și fibre, castravetele este un ingredient ideal pentru orice băutură detoxifiantă. Această legumă facilitează eliminarea deșeurilor și luptă împotriva efectelor nocive ale radicalilor liberi.

Beneficiile mentei

Băutură detoxifiantă cu lămâie și mentă

Ultimul ingredient de care ai nevoie pentru a prepara următoarea băutură detoxifiantă este menta. Frunzele acestei plante conțin cantități mari de potasiu, calciu, acid folic și vitamina A. Menta stimulează digestia și luptă împotriva unor probleme gastrice precum gazele intestinale, balonarea, hiperaciditatea și greața.

Cum se prepară această băutură detoxifiantă cu lămâie?

Acum că știi care sunt beneficiile incredibile ale acestei băuturi detoxifiante cu lămâie, ești pregătit să afli cum se prepară. Urmează pașii de mai jos și o vei putea savura în curând. Pe lângă faptul că îți va curăța organismul de toxine, această băutură detoxifiantă te va ajuta să pierzi în greutate și să te simți mai bine.

Ingrediente

  • 2 l de apă
  • 1 lămâie
  • 1 castravete
  • 10 frunze de mentă

Mod de preparare

Spală castravetele și lămâia și taie-le în felii. Introdu-le într-un borcan sau carafă mare împreună cu frunzele de mentă. Toarnă doi litri de apă caldă peste ingrediente, acoperă recipientul și pune-l în frigider.

Servește băutura preparată de două ori pe zi până când îți închei cura detoxifiantă. Urmează cura pentru 15 zile, apoi fă o pauză de două luni și ia-o de la capăt.

Pentru cele mai bune rezultate posibile, te sfătuim să eviți alimentele grase, zahărul, produsele lactate și preparatele cu făină în perioada în care încerci să-ți detoxifiezi organismul.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Domínguez E, Ordoñez E. Evaluación de la actividad antioxidante, vitamina C de zumos cítricos de lima dulce (Citrus limetta), limón tahití (Citrus latifolia), limón rugoso (Citrus jambhiri Lush) y mandarina cleopatra (Citrus reshni) almacenados en refrigeración. Investigación y Amazonía 2013; 3 (1): 30-35
  • Oboh, G., Bello, F. O., Ademosun, A. O., Akinyemi, A. J. and Adewuni, T. M. (2015). Antioxidant, hypolipidemic, and anti-angiotensin-1-converting enzyme properties of lemon (Citrus limon) and lime (Citrus aurantifolia) juices. Comparative Clinical Pathology, 24(6), 1395-1406. https://doi.org/10.1007/s00580-015-2088-x

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.