Smoothie detoxifiant care reduce grăsimea abdominală - Doza de Sănătate
 

Smoothie detoxifiant care reduce grăsimea abdominală

Există câteva metode naturale care ajută la detoxifierea organismului, contribuind astfel la funcționarea sa optimă. Acestea stimulează de asemenea pierderea în greutate.
Smoothie detoxifiant care reduce grăsimea abdominală
Carlos Fabián Avila

Verificat și aprobat de medicul Carlos Fabián Avila.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Proprietățile și vitaminele ingredientelor incluse în acest smoothie detoxifiant îl transformă într-o alternativă minunată a apei detoxifiante, ajutând la ameliorarea balonării. Nu uita să bei și apă simplă. 

Una dintre condițiile principale pentru a arde grăsimea și a obține un abdomen plat este funcționarea optimă a colonului.

Colonul este cel care elimină toxinele, reglează nivelul de electroliți și absoarbe o mare parte din nutrienții necesari organismului. Acesta este uneori supraîncărcat cu toxine și nu se mai poate curăța singur.

Aceste toxine provin din alimentație, medii contaminate și produse chimice pe care le folosim în fiecare zi. Deșeurile acumulate în corp produc schimbări la nivelul procesului inflamator al organismului, fapt care provoacă boli foarte grave.

Din fericire, există câteva metode naturale care ajută la detoxifierea organismului, contribuind astfel la funcționarea sa optimă. Acestea stimulează de asemenea pierderea în greutate.

În cele ce urmează îți oferim o rețetă pentru un smoothie detoxifiant natural cu proprietăți nutritive care sprijină procesul de detoxifiere și care nu conține multe calorii.

Vrei să-l încerci și tu?

Smoothie detoxifiant care curăță colonul, arde grăsimea abdominală și combate balonarea

Acest smoothie natural pentru curățarea colonului îmbină mai multe ingrediente cu proprietăți digestive care stimulează pierderea în greutate și care reglează tranzitul intestinal și facilitează eliminarea deșeurilor.

Procesul de detoxifiere durează două săptămâni, timp în care este indicat să eviți consumul de produse lactate, grăsimi, zahăr și alimente semipreparate. 

Pentru a înțelege mai bine beneficiile oferite, îți prezentăm mai jos proprietățile fiecărui ingredient în parte.

Beneficiile ananasului

Ananasul este o alegere ideală pentru un smoothie detoxifiant

Ananasul este un fruct tropical cu un conținut bogat de apă, enzime digestive și antioxidanți. Este o sursă excelentă de vitamine (A, B și C) și minerale, precum fier, magneziu și zinc.

Acest fruct este compus în proporție de 85% din apă, drept pentru care este sărac în calorii și are efecte diuretice puternice.

Datorită conținutului ridicat de bromelaină, o enzimă naturală, ananasul reduce inflamațiile, combate constipația și mărește producția de globule roșii din sânge.

În plus, acesta îmbunătățește digestia, elimină paraziții intestinali și este unul dintre cei mai puternici aliați în combaterea celulitei și în arderea grăsimilor.

Beneficiile castravetelui

Castravetele este una dintre cele mai complete și mai sănătoase legume. Este o sursă minunată de fibre, antioxidanți și substanțe alcaline. Este compus în proporție de 97% din apă, dar conține și vitaminele A, B, C și E, calciu, magneziu și fosfor.

În plus, castravetele este un diuretic puternic și reglează cantitatea de apă din organism, reducând inflamațiile. Acesta echilibrează nivelul de acid uric, tensiunea arterială și procesele digestive.

Beneficiile merelor

Merele sunt un ingredient ideal pentru un smoothie detoxifiant

Mărul este un fruct bogat în pectină, o fibră alimentară care reglează tranzitul intestinal și ține sub control nivelul de colesterol.

Merele sunt antiinflamatoare, îmbunătățesc digestia și reduc excesul de acid din stomac și din sânge. Consumul unui măr pe zi reduce riscul de obezitate, dar și de boli reumatice și cardiovasculare.

Beneficiile plantei de aloe vera

Aloe vera conține un gel minunat care are în compoziția sa 19 din cei 22 de aminoacizi esențiali necesari organismului. Este un remediu excelent pentru problemele pielii, întrucât ajută la eliminarea toxinelor și la prevenirea acneei, a vergeturilor și a celulitei.

Aloe vera are un ușor efect laxativ, ameliorând balonarea. În plus, aceasta stimulează peristaltismul și ajută la eliminarea deșeurilor din intestine.

Datorită acestor proprietăți, aloe vera îmbunătățește metabolismul și facilitează arderea grăsimilor.

Beneficiile portocalelor

Portocalele contribuie la eficiența acestui smoothie detoxifiant

Portocala este ultimul ingredient inclus în acest smoothie natural. Acest fruct are un conținut bogat de vitamina C, dar conține și vitaminele A, B și E. 

Portocala are proprietăți dezinfectante și detoxifiante, drept pentru care ajută la curățarea colonului, a ficatului și a rinichilor. Este bogată în antioxidanți și împiedică deteriorarea celulelor, prevenind îmbătrânirea prematură.

Cum se prepară acest smoothie detoxifiant

Acest smoothie detoxifiant este ușor de preparat

Acest smoothie este ușor de preparat și nu necesită ingrediente costisitoare sau greu de procurat.

Ingrediente

 • 1 felie de ananas
 • 1/2 castravete
 • 1 măr verde
 • 2 linguri de gel de aloe vera (30 g)
 • Zeama unei portocale
 • 1/2 pahar de apă (100 ml)

Instrucțiuni

 • Adaugă toate ingredientele în blender, inclusiv zeama de portocală.
 • După ce ai obținut o băutură fină, servește-o cât mai curând posibil.
 • Bea acest smoothie înainte de micul dejun timp de două săptămâni.

Pentru o detoxifiere completă, îți recomandăm să consumi între 6 și 8 pahare de apă zilnic, pe lângă acest smoothie.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Coelho RC, Hermsdorff HH, Bressan J. Anti-inflammatory properties of orange juice: possible favorable molecular and metabolic effects. Plant Foods Hum Nutr. 2013 Mar;68(1):1-10.
 • Chakraborty AJ, Mitra S, Tallei TE, Tareq AM, Nainu F, Cicia D, Dhama K, Emran TB, Simal-Gandara J, Capasso R. Bromelain a Potential Bioactive Compound: A Comprehensive Overview from a Pharmacological Perspective. Life (Basel). 2021 Apr 6;11(4):317.
 • Franke AA, Cooney RV, Henning SM, Custer LJ. Bioavailability and antioxidant effects of orange juice components in humans. J Agric Food Chem. 2005 Jun 29;53(13):5170-8.
 • Mukherjee PK, Nema NK, Maity N, Sarkar BK. Phytochemical and therapeutic potential of cucumber. Fitoterapia. 2013 Jan;84:227-36.
 • Pavan R, Jain S, Shraddha, Kumar A. Properties and therapeutic application of bromelain: a review. Biotechnol Res Int. 2012;2012:976203.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.