Rețetă de gogoși umplute cu dulceață de lapte

15 Mai, 2020
Ingredientul secret al următoarei rețete delicioase este dulceața de lapte. Poți să o cumperi din supermarket, dar va fi mult mai gustoasă dacă o prepari acasă.

Cine ar putea spune nu unei farfurii cu gogoși umplute cu dulceață de lapte? Preparându-le acasă, le poți servi proaspete pentru a savura din plin gustul delicios al dulceții de lapte (dulce de leche). În plus, vei putea controla cât de mult zahăr incluzi în rețetă.

În cele ce urmează, îți vom prezenta motivul pentru care acest desert popular în țările vorbitoare de limba spaniolă este atât de gustos. Indiferent dacă le cumperi din comerț sau le prepari acasă, gustul caracteristic al gogoșilor umplute cu dulceață de lapte este irezistibil.

Conținutul de zahăr al gogoșilor umplute cu dulceață de lapte

Gogoși umplute cu dulceață de lapte expuse pe farfurie

În primul rând, trebuie să ții cont de faptul că gogoșile umplute cu dulceață de lapte au un conținut ridicat de zahăr și carbohidrați. Dar asta nu înseamnă că trebuie să eviți această rețetă.

Obiceiurile alimentare și stilul de viață ar trebui să dicteze dacă servești sau nu asemenea deserturi. Totodată, și cantitatea de gogoși pe care o consumi este importantă. Așadar, dacă controlezi porțiile servite, vei putea consuma și puțin zahăr.

Îți recomandăm:

Rețetă de tort de morcovi fără ouă și grăsimi

Consistența pe care trebuie să o obții când prepari acest desert depinde de modul în care prepari aluatul. Procesul este similar celui de preparare a torturilor, dar aluatul trebuie să fie moale și maleabil.

Pentru a obține un aluat potrivit, va trebui să folosești un ingredient pe care nu îl asociem în mod obișnuit cu deserturile. Este vorba despre cartofi. Oricât de greu de crezut ar părea, cartofii reprezintă un ingredient esențial în cadrul acestei rețete de gogoși umplute. Ca să afli de ce, citește în continuare!

Dacă nu ai dulceață de lapte, poți folosi o altă umplutură?

Castron cu dulceață de lapte

Răspunsul la această întrebare este da! Nu există idei proaste: poți folosi orice umplutură vrei pentru a prepara această rețetă de gogoși.

Dacă întâmpini probleme în găsi dulceață de lapte în supermarketuri și nu știi cum să o prepari, nu-ți face griji. Internetul îți oferă numeroase rețete simple și utile.

Acestea fiind spuse, în cazul în care alegi să nu umpli gogoșile cu dulceață de lapte, nu vei urma rețeta tradițională. Acest lucru va fi o problemă dacă obiectivul tău este să afli motivul pentru care acest desert este atât de popular în toată lumea.

Cum să prepari gogoși umplute cu dulceață de lapte

Ingrediente

  • 1/2 cană de apă (125 ml)
  • 1/2 cană de suc de portocale (125 ml)
  • 2 linguri de unt (40 g)
  • 1 linguriță de sare (5 g)
  • 1 cartof mare (aproximativ 250 g)
  • 2 1/2 căni de făină de grâu (300 g)
  • 1 cană de lapte condensat (250 ml)
  • 1 ou
  • 4 linguri de ulei de canola (60 ml)
  • 1 lingură de praf de copt (15 g)
  • 4 linguri de zahăr pudră (60 g)

Îți recomandăm:

3 rețete de prăjituri ideale pentru reuniunile familiale

Prepararea gogoșilor

Gogoașa proaspătă cu mure

  • Mai întâi, ai nevoie de o oală de mărime medie. Toarnă apa și sucul de portocale în aceasta, apoi adaugă untul și sarea.
  • Fierbe până ce untul se topește și amestecă bine.
  • Apoi, pregătește cartoful. Decojește-l și fierbe-l. După ce a devenit suficient de moale, pisează-l pentru a obține un piure.
  • Adaugă piureul de cartofi, laptele și oul în compoziția preparată anterior.
  • Ca să te asiguri că nu există cocoloașe și ca să poți amesteca mai ușor, folosește o lingură de lemn.
  • Acum, adaugă făina și praful de copt. Frământă bine cu mâinile.
  • Este esențial ca aluatul să nu aibă cocoloașe. În caz contrar, gogoșile vor căpăta un aspect inestetic din cauza aerului captat.
  • Presară puțină făină de grâu pe masă și continuă să frămânți. Însă nu adăuga făină suplimentară în aluat deoarece acesta nu va ieși pufos, ci tare.
  • Întinde aluatul cu un făcăleț. Grosimea acestuia nu ar trebui să depășească 1,5 cm.
  • Decupează gogoșile, rulează-le și pune-le deoparte.
  • Lasă gogoșile să stea o oră și jumătate, astfel încât să devină moi și pufoase.
  • Toarnă uleiul într-o tigaie și încălzește-l la foc mediu. Prăjește fiecare gogoașă timp de un minut.

Umplerea gogoșilor cu dulceață de lapte

  • Toarnă crema într-un poș pentru patiserie și fă găuri mici în gogoși.
  • Umple fiecare gogoașă în parte cu dulceață de lapte.
  • La final, presară puțin zahăr pudră. Lasă gogoșile să se răcească,

Servește acest desert proaspăt. Poftă bună!

  • Healthline.com Canola Oil: Good or Bad? [Online] Available at: www.healthline.com/nutrition/canola-oil-good-or-bad
  • Eresmama.com Recetas de helados caseros [Online] Available at: eresmama.com/recetas-de-helados-caseros/