Rețete de pâine cu banane absolut delicioase

25 Septembrie, 2020
Dacă ești în căutarea unui desert delicios și sănătos, îți vor plăcea aceste rețete de pâine cu banane!

Pâinea cu banane se face foarte ușor. Dacă îți plac foarte mult prăjiturile sau budinca de fructe, atunci îți va plăcea și pâinea cu banane. Citește mai departe pentru a descoperi trei rețete de pâine cu banane ușoare și delicioase!

Trei rețete simple de pâine cu banane

Se crede că originea pâinii cu banane se află în Asia de Sud-Est. Însă nimeni nu este cu adevărat sigur, deoarece nu există documentație sau informații despre istoria acestei pâini.

Indiferent de unde provine, pâinea cu banane nu este doar delicioasă. Este o sursă excelentă de potasiu și vitaminele B6 și C.

Să aruncăm o privire asupra câtorva rețete.

Citește mai mult:

5 beneficii ale bananelor mai puțin cunoscute

Pâine clasică cu banane

Rețete de pâine cu banane preparate acasă

Prima rețetă este o versiune a rețetei clasice. Singura diferență este că această rețetă nu folosește unt. Acest lucru înseamnă nu conține grăsimi saturate.

Cum păstrezi pâinea cu banane umedă? Folosește ulei în loc de unt. Îți recomandăm să folosești ulei de măsline datorită valorii sale nutritive.

Ingrediente

  • 3 ouă
  • 200 g zahăr alb
  • 200 ml ulei
  • 3 banane
  • 200 ml de lapte
  • 400 g de făină pentru prăjituri
  • Un vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu
  • O picătură de extract de vanilie
  • Scorțișoară măcinată (după gust)

Mod de preparare

  1. Mai întâi, preîncălzește cuptorul la 180 °C (350 °F).
  2. Unge vasul cu ulei și tapetează-l cu făină.
  3. Bate ouăle și zahărul până obții un amestec omogen fără cocoloașe. Acesta ar trebui să aibă o culoare albicioasă.
  4. Acum, adăugă uleiul și laptele și continuă să bați.
  5. Apoi, curăță bananele și folosește o furculiță pentru a le zdrobi.
  6. Amestecă bananele cu compoziția obținută anterior.
  7. Cerne făina, bicarbonatul de sodiu și scorțișoara măcinată. Pune totul deoparte.
  8. Toarnă extractul de vanilie în amestecul lichid și bate până se amestecă bine.
  9. Adaugă amestecul de făină și bicarbonat de sodiu și amestecă bine. Evită să bați totul excesiv, deoarece se poate activa glutenul, ceea ce face ca pâinea să fie uscată.
  10. Coace timp de aproximativ o jumătate de oră sau până când pâinea cu banane trece testul scobitorii.

Pâine cu banane, semințe și nuci

Alte ingrediente pline de nutrienți sunt semințele și nucile. Pentru această rețetă, utilizează semințe de floarea-soarelui și semințe de in. (Poți, desigur, să adaugi orice nuci și semințe preferi.) Pentru a oferi acestei rețete și mai multe fibre, îți recomandăm să folosești făină integrală în loc de făină normală.

Ingrediente

  • 3 banane
  • 150 ml ulei de măsline sau de floarea-soarelui (după cum preferi)
  • 150 g zahăr brun
  • 3 ouă mari
  • 100 g nuci
  • 100 ml lapte
  • 350 g făină integrală de grâu
  • 1 plic de praf de copt (16 g sau 1 lingură)
  • Semințe de in și semințe de floarea-soarelui (cât vrei)
  • Fulgi de ovăz (după gust)

Mod de preparare

  1. Preîncălzește cuptorul la 180 °C (350 °F).
  2. Folosește o furculiță pentru a zdrobi bananele și pune-le într-un castron.
  3. Apoi, adaugă laptele și amestecă bine. Pune deoparte.
  4. Acum, bate ouăle într-un alt castron. Adaugă uleiul și zahărul și bate până când amestecul este omogen și devine ușor voluminos.
  5. Adaugă acest amestec în cel de banane și lapte.
  6. Apoi, cerne făina împreună cu praful de copt, pune-le în compoziție și amestecă bine.
  7. Toacă nucile în bucăți mici și pune-le în amestec.
  8. Unge cu ulei și tapetează cu făină tava de copt și toarnă amestecul în ea.
  9. Pune deasupra semințe și fulgi de ovăz.
  10. Coace timp de o oră sau până când pâinea cu banane trece testul scobitorii.

Pâine cu banane și morcovi

Această ultimă rețetă este o variantă vegană delicioasă care combină aromele dulci de morcov și banane pentru a crea o pâine colorată, texturată și gustoasă.

Ingrediente

  • 2 căni de făină de grâu spelt (cunoscut și sub denumirea de grâu dinkel sau grâu decorticat)
  • 75 g de nucă de cocos
  • 2 lingurițe de praf de copt
  • 1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu
  • Puțină sare
  • 110 ml lapte de migdale
  • 56 ml ulei de măsline extravirgin
  • 3 banane
  • 3 morcovi
  • 80 g de nuci

Mod de preparare

  1. Preîncălzește cuptorul la 180 °C (350 °F).
  2. Mărunțește morcovii și zdrobește bananele cu o furculiță.
  3. Amestecă făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea.
  4. Amestecă toate ingredientele uscate împreună cu uleiul de măsline, laptele și bananele zdrobite.
  5. Adaugă nuca de cocos și morcovii.
  6. Unge cu ulei și tapetează cu făină tava de copt.
  7. Toarnă amestecul în forma de copt.
  8. Coace timp de 45 de minute sau până când pâinea cu banane trece testul scobitorii.

Încearcă și:

Chec cu banane și scorțișoară, un deliciu

Sfaturi și idei generale

  • Poți adăuga chipsuri de ciocolată pentru a varia prima rețetă de pâine cu banane.
  • Dacă vrei să reduci cantitatea de zahăr din fiecare rețetă, folosește banane foarte coapte.
  • Poți include orice tip de semințe sau nuci în oricare dintre aceste rețete de pâine cu banane. Le poți adăuga deasupra pâinii sau în interiorul acesteia.
  • O altă idee interesantă este să adaugi și alte fructe, cum ar fi afinele.

Ce mai aștepți? Coace pâini delicioase cu banane și încearcă toate variantele lor pentru a te bucura de un desert grozav și sănătos!

  • Fundación Española de Nutrición. Plátano. http://www.fen.org.es/mercadoFen/pdfs/platano.pdf
  • Fundación Española de Nutrición. Pipas de girasol. https://www.fen.org.es/mercadoFen/pdfs/pipasgirasol.pdf
  • Fundación Española de Nutrición. Coco. http://www.fen.org.es/mercadoFen/pdfs/coco.pdf
  • Fundación Española de Nutrición. Zanahorias. http://www.fen.org.es/mercadoFen/pdfs/zanahoria.pdf