Rețetă de fursecuri cu ovăz și stafide

13 Decembrie, 2020
Dacă pe măsură ce îmbătrânești, îți aduci aminte de mirosul de prăjituri coapte din copilărie, aceste fursecuri delicioase și sănătoase cu fulgi de ovăz și stafide te vor face să te simți minunat!

Astăzi îți oferim o rețetă delicioasă care îți va satisface pofta de dulce fără a simți vreo vină. Aceste fursecuri sănătoase cu fulgi de ovăz și stafide au mai puține calorii decât prăjiturile clasice, sunt pline de substanțe nutritive și nu conțin deloc zahăr.

Rețeta de fursecuri cu ovăz și stafide se prepară ușor, stă puțin timp în cuptor, iar desertul se menține proaspăt timp de câteva zile.

Iată instrucțiunile simple pentru aceste fursecuri delicioase și sănătoase cu fulgi de ovăz și stafide!

Rețetă de fursecuri cu ovăz și stafide

Rețeta tradițională de fursecuri cu ovăz și stafide este delicioasă și sănătoasă. Aceste fursecuri sunt foarte populare în anumite țări, în special în Statele Unite ale Americii. Poate că ai mai mâncat până acum. Însă azi vei afla cât de ușor de preparat sunt!

Îți recomandăm și:

Rețete de batoane granola fără gluten

Fursecuri cu ovăz și stafide

Ingrediente

  • 1 cană fulgi de ovăz (40 g)
  • 1 cană de făină (120 g)
  • ¼ cană de îndulcitor natural sau miere (60 g)
  • ½ cană de ulei (125 ml)
  • 1 lingură praf de copt (15 g)
  • 2 ouă
  • 1 cană stafide (150 g)

Încearcă și:

Rețetă de cheesecake pina colada fără coacere

Mod de preparare

  1. Pune toate ingredientele uscate într-un castron: ovăz, făină de grâu, îndulcitor (sau miere) și lingura de praf de copt.
  2. Apoi, adaugă ouăle și folosește un tel pentru a amesteca viguros.
  3. Toarnă treptat uleiul în amestec. Continuă să amesteci ingredientele.
  4. Verifică textura aluatului. Dacă consistența nu pare suficient de densă, adaugă puțin mai mult din fiecare ingredient. Dacă aluatul este prea gros, adaugă încet puțină apă și amestecă până obții consistența potrivită.
  5. Nu uita de îndulcitor. Dacă vrei ca aluatul să fie mai dulce, ajustează cantitatea.
  6. Pune aluatul în matrița pentru biscuiți și, odată ce tava este plină, pune-l în cuptor.
  7. Aproape ai terminat – așază stafidele deasupra fiecărui fursec.
  8. Pune tava în cuptor la 180 °C și coace fursecurile timp de 25 de minute.
  9. Verifică dacă acestea au crescut.
  10. Pentru a verifica dacă sunt gata, folosește o scobitoare. Dacă iese curată, fursecurile sunt gata.
  11. Scoate-le din cuptor, lasă-le să se răcească câteva minute și savurează-le alături de o cafea fierbinte, ciocolată sau un pahar de lapte cald. Sunt delicioase!