Decorațiuni cu fotografii pentru locuință - Doza de Sănătate
 

Decorațiuni cu fotografii pentru locuință

Fotografiile sunt o modalitate excelentă de a decora diferite camere din casă. Folosește-le pentru a-i oferi casei tale un stil unic și personalizat!
Decorațiuni cu fotografii pentru locuință

Ultima actualizare: 09 august, 2022

Vrei să-ți faci casa unică folosind decorațiuni originale cu fotografii? Nu rata articolul de astăzi!

Pentru a crea o casă specială cu amprenta personalității tale, trebuie să-ți lași imaginația să zburde! Fii creativ/ă și exprimă-te prin fotografii, flori, imagini, imprimeuri, perne și orice obiect decorativ care îți place.

În acest articol, îți vom oferi cele mai bune idei de decorațiuni cu fotografii pe care le poți crea cu foarte puține materiale pe care le ai deja acasă. Ești gata să le descoperi? Suntem siguri că le vei iubi!

Decorațiuni cu fotografii pentru locuință

1. Fotografii de dimensiuni diferite

Perete decorat cu tablouri
Joacă-te cu dimensiunile și texturile tablourilor pentru a oferi camerei un aspect dezorganizat.

Avem tendința de a agăța simetric fotografii de dimensiuni și cadre similare. Dar ce s-ar întâmpla dacă ne-am lăsa purtați de val și am folosi nu numai rame de dimensiuni diferite, ci și cu culori și texturi diferite?

Adoptă această tendință și aranjează-ți fotografiile în mod unic, folosind imaginea de mai sus pentru a te inspira!

2. Decorațiuni puzzle cu fotografii

Poți crea puzzle-uri cu cele mai bune fotografii și apoi îți poți decora casa cu ele. Te vei distra punându-le la un loc! Dacă nu faci puzzle-uri, ce zici de împărțirea unei fotografii în trei sau patru pătrate?

3. Cadrul ușii

Ușa este un spațiu pe care nu îl decorăm. Astăzi îți propunem să schimbi această situație. Imprimă fotografiile preferate în diferite dimensiuni, color și alb-negru. Apoi, aranjează-le în jurul ușii, urmând conturul cadrului. Nu poți fi mai original decât atât!

4. Ghirlandă foto

Decorațiuni cu fotografii și cablu luminos
Ghirlandele sunt idei excelente și le poți decora cu fotografii Polaroid. Poți chiar să adaugi lumini!

Ne place această idee pentru că este atât de simplă. Ai nevoie de un șnur puternic și mici agrafe din lemn. Apoi, trebuie doar să agăți șirul undeva în cameră pe perete și să începi să-l decorezi cu fotografiile tale. Poți adăuga chiar și alte obiecte pentru a-i oferi ceva mai multă culoare și personalitate.

Poți utiliza, de asemenea, benzi de lumini pentru a face ghirlandele. Vei obține o iluminare intimă și unică, cu o atingere personală!

5. Colaj foto pe perete

Cine a spus că fotografiile trebuie să stea în rame? Creează un design pe perete și umple-l cu fotografii. Există atât de multe opțiuni: poți crea o inimă, Turnul Eiffel, o casă sau orice altceva îți trece prin minte! Vrei o altă idee? Scrie o frază celebră în mijlocul fotografiilor! Va fi pur și simplu senzațional!

6. Imagini colaj

Realizarea de decorațiuni originale cu fotografii nu este atât de complicată pe cât ai crede. Dacă nu vrei să faci schimbări mari în casă, poți face colaje cu fotografii.

Pentru următoarea idee, vei avea nevoie de patru pătrate egale. Ia 4 foi care se potrivesc în rame. Desenează o literă din cuvântul LOVE pe fiecare foaie și umple fiecare literă cu mici fotografii. Apoi, aranjează fiecare colaj într-un cadru și agăță ramele așa cum îți place.

7. Mozaic cu fotografii Polaroid

Decorațiuni cu fotografii pe perete alb
Fă un colaj cu fotografii și pune-le împreună pe cele care sunt cele mai importante pentru tine.

O placă de plută ar putea fi singurul lucru de care ai nevoie pentru a face decorațiuni originale cu fotografii. Dacă ai o cameră Polaroid acasă, folosește-o! În caz contrar, poți imprima fotografiile în format Polaroid.

După ce ai făcut fotografiile, aranjează-le pe placa de plută într-un mod oarecum dezorganizat pentru a oferi decorului un sentiment mai relaxat.

8. La colțuri

La fel cum ușile sunt adesea neglijate în decor, colțurile pereților au adesea aceeași soartă. De obicei, ne concentrăm pe punerea imaginilor pe mijlocul pereților. Totuși, schimbarea focalizării poate schimba stilul întregii camere!

Alege cele mai bune fotografii, încadrează-le și joacă-te cu ele punându-le în colț, unele pe un perete și altele pe celălalt. Vei fi uimit/ă de rezultat!

9. Fotografii pe scări

Este posibil să nu fie una dintre cele mai originale idei ale noastre. Cu toate acestea, nu se demodează niciodată!

Profită de spațiul uitat de la marginea scărilor pentru a amplasa acolo cele mai bune fotografii. Fără îndoială, este o modalitate bună de a te culca (sau de a te trezi) cu un zâmbet larg.

10. Perne cu fotografii

Pernă decorativă
O altă opțiune este de a crea propriile elemente decorative personalizate, cum ar fi pernele cu fotografii.

O altă modalitate de a realiza decorațiuni originale cu fotografii este de a folosi perne personalizate! Alege o fotografie care îți place, indiferent dacă este cu un peisaj, copiii tăi sau animalul de companie și transformă acea amintire într-o pernă frumoasă și confortabilă pentru a da o notă personală camerei sau canapelei.

11. Fotografii agățate

Îți plac așa-numitele decorațiuni ecologice? Creează o decorațiune murală suspendată. Vei avea nevoie de un băț suficient de lung și puternic pentru a ține decorul, sfoară groasă și fotografii.

  • Ideea este să îmbini fotografiile pe sfoară, realizând trei sau patru benzi de fotografii, în funcție de mărimea decorului pe care dorești să-l obții.
  • Leagă apoi sforile benzilor foto de băț și agăță-le de perete.

12. Spune o poveste cu fotografii

Dacă plasezi mai multe imagini detaliate pe același subiect, poți spune o poveste într-un mod original. De exemplu, poți pune o fotografie cu spumă de cafea, cu o mână pe ceașcă, cu niște buze care beau… Lăsă-ți imaginația să zburde!

Realizarea de decorațiuni originale cu fotografii este mult mai ușoară decât ți-ai imaginat, nu-i așa? Deschide-ți mintea, privește camera și lasă-ți personalitatea să se exprime. Vei fi uimit/ă de rezultate!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Vaivasuata. (2013). Diferencia entre diseño interior y decoración interior.
  • Garrido, S. G. (2010). Diseño como materialización de la identidad 1. Revista Internacional de Investigación, Innovación y Desarrollo En Diseño.
  • Pérez Jaimes, A. E. (2004). Diseño interior: solución integral a los espacios. (Spanish). INTERIOR DESIGN: INTEGRAL SOLUTION FOR SPACES. (English).
  • Mendoza, E. (2017). Diseño de Interiores. Manual de Diseño de Interiores.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.