8 moduri de a decora ferestrele fără perdele
 

8 moduri de a decora ferestrele fără perdele

Ferestrele pot arăta bine și fără perdele. Să trecem în revistă câteva idei care pot înlocui opțiunile tradiționale!
8 moduri de a decora ferestrele fără perdele

Ultima actualizare: 29 decembrie, 2022

Puteți decora ferestrele fără perdele? Răspunsul este da. Perdelele (de orice fel) nu sunt singurul element pe care îl puteți folosi pentru a înfrumuseța casa sau apartamentul.

Cu puțină imaginație și un buget redus, puteți oferi ferestrelor un stil diferit. Deși perdelele îndeplinesc o funcție care o depășește cea decorativă, precum diminuarea luminii solare și menținerea temperaturii, acestea nu sunt esențiale.

Când vine vorba de a da o notă personală casei, opțiunile sunt numeroase. În cazul ferestrelor, știm că draperiile și perdelele sunt clasice și că nu se vor demoda niciodată. Cu toate acestea, vă împărtășim câteva idei foarte practice!

8 moduri de a decora ferestrele fără perdele

1. Accesorii lucrate manual

Prima propunere are de-a face cu realizarea de modele din fire colorate și lână. Puteți croșeta pentru a crea propriile accesorii. Puteți face ghirlande sau decorațiuni suspendate și le puteți așeza în fereastră pentru a adăuga culoare și un sentiment de mișcare.

De asemenea, tricotatul este o modalitate bună de a vă ocupa timpul în timpul călătoriilor cu transportul în comun sau când aveți timp liber. Dacă nu știți cum, poate fi o oportunitate excelentă de a învăța și de a vă menține mintea activă.

Persoană care croșetează
Dacă știți să tricotați, puteți decora ferestrele cu creațiile proprii.

2. Ghirlande

Ghirlandele au încetat să mai fie un obiect decorativ pentru sărbători și au devenit elemente permanente de decor în livinguri și dormitoare. În acest caz, le vom folosi pentru a decora fereastra.

Fiind atât de populare, există o varietate tot mai mare de mărimi, culori și stiluri. De exemplu, putem tăia bucăți din orice material și le putem folosi pentru a face o ghirlandă pentru a decora fereastra. La fel, putem folosi piesele țesute la punctul anterior și le putem pune cap la cap pentru a obține o piesă mai lungă.

Există și ghirlande cu luminițe, cu fotografii și chiar cu desene ale celor mici. Este o modalitate bună de a da frâu liber imaginației.

3. Bijuterii

Fără îndoială, aceasta este una dintre cele mai șic propuneri pe care le împărtășim în acest articol. Puteți face benzi din mărgelele și pietrele care vă plac cel mai mult, apoi le puteți atârna una lângă alta pe o bucată de lemn.

Veți auzi sunetul minunat al mărgelelor în timp ce deschideți și închideți fereastra. Este, de asemenea, o opțiune de lucru manual în familie.

4. Rame decorate

Ideea acestui punct este de a picta ramele ferestrelor în diferite culori sau cu diferite motive pentru a da viață spațiului. Pot fi culori vibrante care contrastează cu fundalul peretelui alb. Vopsiți-le în alb dacă peretele are o culoare puternică.

Fie că le vopsiți pe toate în aceeași culoare sau în diferite nuanțe, efectul vizual va fi unul îndrăzneț. Cu siguranță va fi atractiv!

5. Spații speciale

În cazul geamurilor care nu se deschid, puteți amenaja un colț de lectura cu o canapea, un raft dintr-o parte în alta cu cărți, perne și o noptieră. Este o idee bună să alungați monotonia ferestrei neacoperite.

6. Plante

Nu eșuează niciodată. Plantele par a fi complementul perfect pentru ferestre.

Nu există floare care să nu reziste luminii naturale și razelor soarelui care o umplu de viață. Veți observa cum acel spațiu este completat cu verdele vieții.

7. Accesorii de tot felul

Acest mod de a decora ferestrele fără perdele este cel care ne oferă cea mai multă libertate. Accesoriile pot fi din pompoane țesute, flori din textile sau hârtie, etc.

Decorațiuni pentru ferestrele fără perdele

8. Folii

Ajungem la ultima noastră propunere. În cazul ferestrelor care au mai multe geamuri, unele dintre ele pot fi acoperite cu folie semitransparentă, texturată, cu diferite modele.

De asemenea, vom include aici vinilul decorativ, pe care îl puteți folosi pentru a acoperi o parte din geamurile ferestrelor. Există o mare varietate de folie adezivă, așa că veți găsi cu ușurință ceva pe placul vostru.

Puteți decora ferestrele fără perdele!

Este adevărat că există oameni care spun că o fereastră fără perdele dezvăluie intimitatea căminului, oferă prea multă lumină și dă impresia că am uitat să îmbrăcăm fereastra. Totuși, așa cum am analizat pe parcursul acestui articol, există multe posibilități pentru a decora ferestrele fără perdele.

Sperăm că veți crea accesorii care să ofere ferestrelor casei stilul dorit!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Fernández Puertas, A. (1979). La decoración de las ventanas de la Bab al-Uzara’según dos dibujos de Don Félix Hernández Giménez.
  • Corrado, M. (2017). Consejos y proyectos del arquitecto para las ventanas. Parkstone International.
  • Zhongshu, Q. (2016). Ventanas. estudios de asia y áfrica51(1), 189-197.
  • Warchavchik, G. (2000). Acerca de la arquitectura moderna. Guaraguao4(11), 114.
  • Zardoya, C. A. (2004). La vivienda aragonesa de los siglos XVII y XVIII. Manifestaciones del lujo en la decoración de interiores. Artigrama19, 409-425.
  • Posada Monsalve, A. M., & Laverde Torres, D. C. Decoración de interiores para hogar y oficina: www. decoralo. com.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.