Cum să tratezi halena în mod natural
Verificat și aprobat de medicul José Gerardo Rosciano Paganelli
Halitoza, halena sau, mai pe înțelesul tuturor, respirația urât mirositoare, poate avea mai multe cauze, printre care gastrita cronică, o igienă orală precară, fumatul, consumul excesiv de cafea sau alcool, etc. Citește mai departe pentru a afla cum să tratezi halena folosind remedii naturale.
50% dintre persoanele care au halenă se confruntă cu această problemă toată viața. Cu toate acestea, respirația urât mirositoare este mai frecventă în rândul oamenilor trecuți de 50 de ani.
În majoritatea cazurilor, halena își are originea în cavitatea bucală. Cauza o reprezintă un tip de bacterie produsă pe limbă. Uneori, problema o reprezintă resturile alimentare dintre dinți, care duc la apariția cariilor. La rândul lor, cariile provoacă respirație urât mirositoare.
În anumite cazuri, poți combate halitoza prin luarea anumitor măsuri:
- Reducerea consumului de tutun
- Reducerea consumului de cafea
- Mărirea consumului de apă
- Îmbunătățirea igienei orale
- Folosirea apei de gură
- Consumul de mentă
Tratamentele pentru gastrita cronică pot ajuta, de asemenea, la combaterea respirației urât mirositoare.
Cum să tratezi halena cu remedii naturale eficiente
Halena este considerată o problemă personală, deoarece ține de sănătatea orală a fiecărui individ. Uneori, respirația urât mirositoare poate crea situații neplăcute, de exemplu când vine vorba de întâlniri romantice sau prime impresii.
Din fericire, există numeroase tratamente naturiste pentru halenă. În cele ce urmează, îți prezentăm câteva dintre cele mai bune opțiuni. Pentru a încerca rețetele de mai jos, nu ai nevoie decât de voință, întrucât ingredientele sunt foarte ieftine și accesibile.
Bicarbonat de sodiu
Dacă nu îl ai deja în casă, poți cumpăra bicarbonat de sodiu din orice supermarket. Acesta conține compuși antioxidanți care ajută la eliminarea bacteriilor (în cazul de față, este vorba despre cele care provoacă mirosuri neplăcute).
Ingrediente
- 1 cană de apă (250 ml)
- 1 lingură de bicarbonat de sodiu
Mod de preparare
- Amestecă ingredientele. Clătește-ți gura cu produsul obținut, fără să înghiți.
Poți folosi acest remediu dimineața sau seara, înainte de culcare.
Mentă
Menta este o plantă foarte cunoscută în medicina naturistă datorită componentelor sale răcoritoare și antiinflamatoare, care combat diverse probleme. Poți mesteca două frunze de mentă proaspete timp de câteva minute sau poți prepara o infuzie.
Ingrediente
- 1 cană de apă (250 ml)
- 3 frunze de mentă
Mod de preparare
- Pune frunzele de mentă într-o cană și adaugă apa clocotită.
- Amestecă bine și lasă planta la infuzat 5 minute.
- Bea ceai de mentă după fiecare masă.
Infuzie de cuișoare și pătrunjel
Datorită proprietăților lor aromatice, cuișoarele și pătrunjelul luptă împotriva respirației urât mirositoare.
Ingrediente
- 1 cană de apă (250 ml)
- 4 sau 5 cuișoare
- 1 fir de pătrunjel
Mod de preparare
- Fierbe apa.
- Adaugă pătrunjelul și cuișoarele.
- Acoperă vasul și lasă amestecul la infuzat câteva minute.
- Când se răcește, utilizează-l ca apă de gură.
- Folosește-l după fiecare masă.
Infuzie de eucalipt
Eucaliptul este o plantă cu proprietăți aromatice. În plus, acesta conține antioxidanți care ajută la eliminarea bacteriilor. Iată cum să tratezi halena cu infuzie de eucalipt:
Ingrediente
- 2 căni de apă (500 ml)
- 4 frunze de eucalipt
Mod de preparare
- Pune apa la fiert.
- Când dă în clocot, adaugă frunzele de eucalipt.
- Strecoară și servește.
- Bea ceai de eucalipt după fiecare masă.
Suc de morcovi
Ingrediente
- 2 morcovi
- 1 ardei
- 2 frunze de spanac
- 1 cană de apă (250 ml)
- 1 lingură de miere de albine
Mod de preparare
- Spală și taie morcovii felii.
- Adaugă-i în blender, împreună cu apa și mierea de albine.
- Procesează ingredientele și strecoară lichidul obținut.
Sucul de morcovi stimulează producția de salivă, care joacă un rol foarte important în procesele digestive. Aceasta ajută la descompunerea alimentelor și la facilitarea consumului acestora. În urma producției insuficiente de salivă, resturile alimentare duc la acumularea de placă și bacterii pe limbă, provocând respirație urât mirositoare.
Dacă îți doreai să afli cum să tratezi halena, remediile naturale de mai sus sunt răspunsul pe care îl căutai. Folosește-le cu încredere și vei elimina respirația urât mirositoare și momentele jenante pe care le provoacă aceasta.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Bahadır Uğur Aylıkcı, Hakan Çolak”, “Halitosis: From diagnosis to management”, J Nat Sci Biol Med. 2013 Jan-Jun; 4(1): 14–23.
- Crispian Scully et al. “Halitosis”, BMJ Clin Evid. 2008; 2008: 1305.
- Elen de Souza TOLENTINO et al. “Saliva and tongue coating pH before and after use of mouthwashes and relationship with parameters of halitosis”, J Appl Oral Sci. 2011 Mar-Apr; 19(2): 90–94.
- Clínica Mayo. Mal aliento. (2018). Recuperado el 16 de mayo de 2020. https://www.mayoclinic.org/es-es/diseases-conditions/bad-breath/symptoms-causes/syc-20350922
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.