Dormi bine cu un spray pentru pernă natural - Doza de Sănătate
 

Dormi bine cu un spray pentru pernă natural

Sprayurile pentru pernă sunt „la modă” în zilele noastre. Preparate cu ape parfumate cu miresme delicate, aceste sprayuri sunt fabricate în mod special pentru a fi pulverizate pe perne.
Dormi bine cu un spray pentru pernă natural

Ultima actualizare: 21 ianuarie, 2019

Ai încercat vreodată să utilizezi un spray pentru pernă? Dacă aplici acest produs natural pe perna ta, problemele de somn nu te vor mai incomoda la fel de frecvent. În articolul de azi îți vom arăta cum poți să-ți prepari propriul spray pentru pernă la tine acasă.

Sprayurile pentru pernă sunt „la modă” în zilele noastre. Preparate cu ape parfumate cu miresme delicate, aceste sprayuri sunt fabricate în mod special pentru a fi pulverizate pe perne.

Mirosurile plăcute ale sprayurilor pentru pernă conțin elemente care facilitează relaxarea și promovează somnul odihnitor. Citește în continuare pentru a afla cum se prepară aceste sprayuri.

Beneficiile utilizării unui spray pentru pernă

Beneficiile utilizării unui spray pentru pernă

Sprayurile pentru pernă sunt incluse în cadrul aromaterapiei. Aceste produse sunt populare în rândul celor care vor să se relaxeze și să se odihnească pe timp de noapte.

După cum bine știi, anumite mirosuri pot acționa ca stimuli, producând emoții specifice. Acesta este motivul pentru care produsele de înfrumusețare disponibile pe piață prezintă o varietate atât de mare în ceea ce privește aromele.

Uleiurile esențiale conțin anumiți agenți calmanți, extracte 100% naturale obținute din plante ca levănțica, mușcata, arborele de ceai sau vanilia. Aplicați pe pernă, acești agenți induc o stare de calm. Acest efect este însă unul subiectiv, fiecare dintre noi fiind nevoit să aleagă aromele preferate.

Evident, nu este de ajuns să pulverizezi un spray pe perna ta pentru a dormi bine. Însă somnul odihnitor este imposibil dacă nu reușim să ne relaxăm, așadar nu ai nimic de pierdut dacă încerci un spray pentru pernă.

Există diverse sprayuri pentru pernă disponibile în comerț, cum ar fi marca de lux L’Occitane. Din păcate, aceste produse pot fi foarte costisitoare. Dar nu trebuie să-ți faci griji: este foarte ușor să îți prepari propriul spray pentru pernă la tine acasă!

Dacă alegi această variantă, poți opta pentru miresmele naturale care te ajută să te relaxezi mai ușor și să-ți îmbunătățești dispoziția. Așadar, vrei să afli ce trebuie să faci?

Cum se prepară un spray pentru pernă?

Cum se prepară un spray pentru pernă

Așa cum am menționat anterior, aromaterapia este o practică foarte subiectivă. Explorează toate opțiunile disponibile, astfel încât să descoperi mireasma potrivită pentru tine. Nu este nevoie să te deplasezi până la plafar pentru a achiziționa ingrediente aromate—profită de ceea ce ai la îndemână.

În cele ce urmează îți vom prezenta un spray pentru pernă care ne place foarte mult. Nu ezita să-l încerci și tu!

Ai nevoie de:

 • 0,5 l apă distilată
 • ½ păstaie de vanilie (pot fi achiziționate din magazine, sunt tari la exterior și uleioase în interior, iar lungimea lor este de aproximativ 12 cm)
 • ½ coajă de portocală rasă
 • 5 picături de ulei esențial de vanilie și ulei esențial de citrice
 • O sticlă cu pulverizator

Mod de preparare:

Dormi mai bine dacă folosești un spray pentru pernă
 • Nu este greu deloc. Fierbe 0,5 l de apă și adaugă coaja de portocală rasă și vanilia. Amestecă timp de două minute pentru a obține o infuzie impregnată cu miresmele acestor două ingrediente.
 • Lasă infuzia să se răcească, apoi strecoar-o și păstrează lichidul. După ce aceasta s-a răcit, adaugă uleiurile esențiale (5 picături din fiecare). Păstăile de vanilie pot fi refolosite pentru a prepara alte infuzii sau produse de patiserie.
 • Mireasma infuziei de vanilie și citrice este incredibil de relaxantă. Încercând această combinație, vei obține un spray pentru pernă foarte eficient.
 • Toarnă infuzia într-o sticlă cu pulverizator. Depoziteaz-o în frigider. Infuzia poate rezista până la trei săptămâni, dar poți să prepari una nouă dacă observi că mireasma celei din sticlă nu mai este la fel de intensă ca la început.
 • Acum că ai preparat sprayul, trebuie să-l pulverizezi pe pernă în fiecare noapte, înainte de culcare. Vei simți imediat un miros relaxant și vei putea adormi mai ușor.
 • Acest spray pentru pernă natural este ieftin și ușor de preparat. Nu uita, există multe alte variante disponibile, cum ar fi mireasma de trandafir, cedru sau scorțișoară. Fiind complet naturale și lipsite de chimicale, aceste sprayuri pot fi utilizate și pentru a împrospăta aerul din cameră. Așadar, nu ezita să experimentezi diverse combinații!

Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Vera, A. (2010). Dormir Bien. Consejo Editorial de Educación Pública Del Royal College of Psychiatrists. https://doi.org/10.1517/13543784.7.5.803
 • Labrador, D. (2011). La importancia de dormir bien para aprender. Discapnet.
 • Fundación Iberoamericana de Seguridad y Salud Ocupacional. (2012). Dormir bien para un mejor rendimiento en el trabajo. Dormir Bien Para Un Mejor Trabajo Mejora El Rendimiento.
 • Padilla, M. de la L., Rojo, A. P. R., Contreras, J. H., & Muñoz, B. A. M. (2010). Salud mental y bienestar psicológico en los estudiantes universitarios de primer ingreso de la Región Altos Norte de Jalisco. Revistade Educación y Desarrollo.
 • Gallego Gómez, J. I. (2013). Calidad del Sueño y Somnolencia diurna en estudiantes de Enfermería: estuido de prevalencia. Univerisidad Católica, San Antonio.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.