Usturoiul sub pernă te ajută să te odihnești mai bine

Compușii sulfuroși și zincul din componența usturoiului promovează relaxarea și te ajută să adormi mai repede, astfel încât să-ți refaci rezervele energetice și să poți face față unei noi zile.

Usturoiul este un aliment utilizat încă din antichitate în gastronomie și ca ingredient în numeroase remedii naturiste. Acesta este înrudit cu ceapa și, în ciuda mirosului său puternic, este unul dintre cele mai consumate alimente din lume.

În antichitate, usturoiul era utilizat pentru a asezona preparatele și a alunga dăunătorii și chiar demonii. Deși acest ultim beneficiu întră în categoria superstițiilor, multe persoane pot jura că usturoiul are abilitatea de a alunga energiile negative.

Indiferent de proprietățile magice pe care le posedă sau nu, usturoiul este bogat în nutrienți esențiali și are numeroase proprietăți medicinale importante. Acest aliment oferă diverse beneficii pentru sănătate, motiv pentru care în articolul de azi te invităm să descoperi modul în care usturoiul îți poate îmbunătăți somnul.

Citește în continuare și ia aminte!

Proprietățile nutritive ale usturoiului

Usturoiul oferă cantități semnificative de calorii—mai exact, 100 de calorii per 100 g. Însă, deoarece niciodată nu îl consumăm în cantități mari, acest aliment nu ne va îngrășa.

Mai mult, usturoiul conține carbohidrați complecși și proteine ce îmbunătățesc performanța fizică și mentală, complexul de vitamine B și minerale esențiale ca sodiul, potasiul și magneziul. Cele mai multe beneficii ale usturoiului se datorează însă conținutului său ridicat de alicină, un compus sulfuros.

Principalele beneficii pe care usturoiul le oferă

Deși nu este un „remediu-minune” pentru orice boală, datorită beneficiilor sale usturoiul intră în categoria „super-alimentelor”. Compușii săi benefici sunt ideali pentru a trata o mare varietate de infecții, tulburări metabolice și probleme respiratorii.

De fapt, antioxidanții și substanțele antiinflamatoare din compoziția usturoiului fac ca acest aliment să fie un aliat de nădejde pentru menținerea sănătății cardiovasculare.

Usturoiul oferă numeroase beneficii pentru sănătate

Consumul regulat de usturoi crește elasticitatea arterelor, reduce nivelul de colesterol și reglează tensiunea arterială. De asemenea, acest aliment îmbunătățește circulația sângelui spre celulele organismului și facilitează prevenirea îmbătrânirii premature.

Usturoiul are proprietăți antibacteriene și antiseptice, motiv pentru care este de multe ori mai util decât numeroase antibiotice. Fiind un diuretic natural, usturoiul luptă împotriva retenției de apă și a inflamării țesuturilor. În plus, cei care consumă usturoi ard mai multe kilograme decât cei care evită acest aliment.

De ce este bine să dormi cu usturoi sub pernă?

Acum că știi care sunt principalele beneficii ale usturoiului, vrem să-ți prezentăm un truc terapeutic foarte simplu care te va ajuta să ai un somn mai odihnitor. Nu trebuie decât să pui un cățel de usturoi sub pernă în fiecare noapte.

Acest truc a fost utilizat pentru a îmbunătăți calitatea somnului timp de sute de ani. În antichitate, se spunea că usturoiul oferă protecție împotriva spiritelor malefice. În realitate însă, acest sentiment de siguranță se datorează conținutului natural de zinc al usturoiului.

Deși mirosul acestui aliment poate fi inițial foarte neplăcut, după câteva zile te vei obișnui cu acesta și vei fi convins că nu există remediu mai bun împotriva insomniei.

Mai mult, usturoiul îți poate îmbunătăți performanța fizică, un somn odihnitor ajutându-te să-ți refaci nivelurile energetice pentru a face față zilei următoare. Pe lângă a dormi cu usturoi sub pernă, te sfătuim să consumi un cățel de usturoi în fiecare zi pe stomacul gol, cu sau fără zeamă de lămâie.

Un tratament natural cu usturoi pentru a-ți îmbunătăți somnul

Usturoiul este un aliment foarte relaxant

O altă modalitate interesantă de a profita de beneficiile usturoiului în ceea ce privește îmbunătățirea somnului este să-l utilizezi pentru a prepara o băutură naturală cu proprietăți relaxante.

Ingrediente

  • 1 pahar de lapte
  • 1 cățel de usturoi zdrobit
  • 1 linguriță de miere

Instrucțiuni

  • Combină cățelul de usturoi zdrobit cu laptele într-o cratiță și încălzește amestecul până ce acesta atinge punctul de fierbere.
  • Lasă totul să fiarbă timp de trei minute, apoi ia cratița de pe foc și lasă remediul să se răcească.
  • Adaugă miere și servește.
  • Pentru cele mai bune rezultate posibile, te sfătuim să servești acest remediu cu 30 de minute înainte de culcare.

Pe lângă faptul că este unul dintre cele mai utile ingrediente pentru a asezona preparatele culinare, usturoiul este un aliat puternic pentru sănătate și are abilitatea de a trata tulburările de somn. Îl putem utiliza în numeroase moduri și te sfătuim să încerci fără ezitare terapiile alternative prezentate în acest articol.

Te-ar mai putea interesa