Usturoiul și miere pe stomacul gol: 7 beneficii - Doza de Sănătate
 

Usturoiul și miere pe stomacul gol: 7 beneficii

Pentru a obține cele mai bune rezultate posibile de pe urma acestui remediu, este esențial ca ambele ingrediente să fie de calitate superioară. De asemenea, tratamentul trebuie completat cu un stil de viață sănătos.
Usturoiul și miere pe stomacul gol: 7 beneficii

Ultima actualizare: 21 noiembrie, 2018

Vrem să te ajutăm să-ți îmbunătățești sănătatea și bunăstarea, motiv pentru care în articolul de azi îți prezentăm principalele beneficii pe care le poți obține consumând usturoiul și miere pe stomacul gol timp de șapte zile consecutive. Citește în continuare pentru a afla despre ce este vorba!

Usturoiul este unul dintre cele mai populare ingrediente naturale utilizate în gastronomie pe plan mondial. Grație aromei sale unice, acest aliment poate fi combinat cu alte condimente pentru a oferi un gust special preparatelor.

Însă, pe lângă faptul că este un aliat de nădejde în bucătărie, usturoiul a fost apreciat timp de secole pentru abilitatea sa de a ameliora diferite boli. Printre altele, usturoiul poate fi utilizat pentru a trata inflamațiile, bolile cronice și infecțiile.

O mare parte dintre beneficiile usturoiul se datorează alicinei, un compus activ ce poate ține sub control nivelul de colesterol, tensiunea arterială și alți factori legați de sistemul cardiovascular. De asemenea, usturoiul poate fi utilizat pentru a trata problemele digestive, bolile respiratorii și infecțiile fungice.

De fapt, grație efetului său antiinflamator și a conținutului de antioxidanți, usturoiul este un supliment excelent pentru cei care urmează un tratament clasic împotriva artritei, cancerului sau diabetului.

Experții în nutriție ne recomandă să consumăm usturoiul crud, astfel încât să profităm de toate ingredientele sale active. Pentru a amplifica aceste beneficii și a face usturoiul mai ușor de consumat, putem să-l combinăm cu miere pentru a prepara un remediu naturist incredibil.

7 motive să consumi usturoiul și miere pe stomacul gol timp de o săptămână

1. Îmbunătățesc circulația sanguină

Acest remediu cu usturoi și miere îmbunătățește circulația

Combinați cu beneficiile mierii, compușii de sulf din compoziția usturoiului sunt foarte benefici pentru sistemul circulator. Acest remediu cu usturoi și miere are abilitatea de a preveni formarea cheagurilor și de a fortifica venele, ajutându-ne să evităm boli precum tromboza și varicele.

2. Usturoiul și miere – scad tensiunea arterială

Hipertensiunea arterială este o boală ce poate prejudicia sănătatea întregului sistem cardiovascular. Pentru a o ține sub control în mod natural, încearcă să consumi usturoi și miere pe stomacul gol în fiecare zi.

3. Țin sub control nivelul de colesterol „rău”

Combinația de usturoi și miere ține sub control nivelul de colesterol

Alicina eliberată atunci când usturoiul crud este zdrobit poate curăța sângele, eliminând excesul de colesterol. De asemenea, acest compus poate ține sub control nivelul de trigliceride.

4. Reduc inflamațiile

Diverse studii au demonstrat că numeroase boli cronice sunt legate de un dezechilibru produs în organism de inflamații. Combinația de usturoi și miere ameliorează inflamațiile și acționează ca un analgezic natural, fiind utilă celor care suferă de probleme ca artrita, retenția de apă și afecțiunile musculare.

5. Fortifică sistemul imunitar

Usturoiul și mierea au proprietăți antimicrobiene și antifungice excelente pentru a stimula sistemul imunitar. Ambele ingrediente au abilitatea de a îmbunătăți mijloacele de apărare ale organismului împotriva virusurilor, bacteriilor și oricărui alt tip de agent patogen.

6. Tratează răcelile

Puțin usturoi și miere te ajută să scapi de tuse

De fiecare dată când tușești din cauza unei infecții bacteriene sau virale, nu ezita să folosești usturoiul și mierea pentru a-ți prepara un sirop medicinal. Acest remediu ameliorează iritațiile și acționează ca un expectorant, stimulând eliminarea flegmei.

7. Stimulează recuperarea după răceli și gripe

Toate simptomele răcelilor și gripei pot fi stopate consumând în mod regulat usturoi și miere pe stomacul gol. Această combinație este utilă împotriva virusurilor și stimulează producerea de anticorpi responsabili de protecția căilor respiratorii.

Te-ar putea interesa și:

Usturoiul – proprietăți curative

Cum se prepară remediul pe bază de usturoi și miere?

Acest remediu cu usturoi și miere este ușor de preparat

Pentru a obține toate beneficiile prezentate anterior, asigură-te că usturoiul și mierea pe care le achiziționezi sunt ecologice.

Rafturile magazinelor alimentare sunt încărcate cu borcane de miere ieftină, dar aceste sortimente nu sunt 100% naturale și conțin zaharuri adăugate, motiv pentru care au un conținut scăzut de nutrienți.

Ingrediente

  • 1 cană (35 g) de miere
  • 10 căței de usturoi
  • 1 borcan de sticlă cu capac

Mod de preparare

  • Toacă usturoiul în bucățele sau utilizează o presă pentru usturoi.
  • Toarnă mierea într-un borcan de sticlă și amestec-o cu usturoiul.
  • Pune capacul și depozitează borcanul într-un spațiu întunecat pentru o săptămână.
  • Vei obține un sirop sănătos și bogat în nutrienți.

Mod de administrare

  • Încearcă să consumi o lingură din acest remediu înainte de micul dejun (fie simplu, fie diluat cu apă).
  • Consumă remediul timp de șapte zile, apoi fă o pauză de câteva săptămâni și reia tratamentul.
  • Păstrează remediul la temperatura camerei, astfel încât să nu se cristalizeze.

Consumul de usturoi și miere pe stomacul gol îți va oferi beneficii în funcție de obiceiurile tale zilnice. Nu vei obține rezultatele dorite dacă continui să urmezi o dietă bogată în grăsimi saturate, zaharuri și alte alimente nesănătoase.


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.