Usturoiul – proprietăți curative

Cu siguranță ai întâlnit persoane cărora le place să consume usturoi în timp ce țin post sau la primele ore ale dimineții. Asemenea practici par ciudate din cauza gustului neplăcut al acestui aliment. Însă cei care fac un obicei din a consuma usturoi în mod regulat cunosc proprietățile curative ale acestuia și îl includ în dieta lor zilnică pentru a-și menține organismul sănătos.

Usturoiul oferă beneficii incredibile pentru sănătate, ce permit reglarea funcțiilor organismului. Este cu siguranță unul dintre cele mai bune alimente curative pe care le avem la dispoziție. În articolul de azi îți vom explica de ce.

Un scurt istoric al usturoiului

În Antichitate, usturoiul era folosit în principal grație proprietăților sale antibiotice. Atât soldații greci, cât și cei romani obișnuiau să consume cantități moderate de usturoi (inclusiv înainte de bătălii) pentru a preveni diverse probleme de sănătate.

În cazul egiptenilor, usturoiul îndeplinea un scop total diferit: aceștia consumau acest aliment pe post de afrodiziac. În regiunea Himalaya oamenii încă mai consumă usturoi pentru a-și întări sistemul imunitar și a-și oxigena organismul.

Usturoiul poate fi combinat cu alte alimente, cum ar fi ceapa

De-a lungul timpului practicile s-au schimbat, iar în prezent usturoiul este utilizat în multe părți ale lumii în scop culinar. Deși nu este nimic greșit în a folosi acest aliment în bucătărie, obiceiurile noastre probabil s-ar schimba dacă am cunoaște toate proprietățile usturoiului.

Multe persoane evită usturoiul din cauza mirosului specific foarte puternic, însă acest aliment oferă numeroase beneficii ce pot îmbunătăți sănătatea. În cele ce urmează îți vom prezenta câteva motive pentru a include usturoiul în dieta ta zilnică. Dacă dorești, poți începe să consumi cel puțin un cățel de usturoi pe zi.

3 beneficii incredibile pe care usturoiul le oferă

Îmbunătățește sistemul cardiovascular

Usturoiul este bun pentru inima ta

Usturoiul poate îmbunătăți funcționarea sistemului cardiovascular, reducând nivelul de colesterol din sânge. Acest beneficiu este posibil deoarece usturoiul reglează producția de colesterol a ficatului. Mai mult, acest aliment poate stimula producția de colesterol „bun” (HDL).

În ceea ce privește sănătatea sistemului cardiovascular, usturoiul susține dilatarea vaselor sanguine, facilitând astfel circulația sângelui și prevenind afecțiuni precum arterioscleroza.

Elimină paraziții intestinali

Usturoiul este folosit și pentru uciderea microorganismelor ce nu pot fi eliminate cu ajutorul medicamentelor obișnuite. Acest beneficiu se datorează proprietățile antiparazitare ale usturoiului. Astfel, acest aliment curăță organismul și creează un mediu neprielnic proliferării anumitor paraziți intestinali (cum ar fi tenia).

Îngrijește pielea

Usturoiul este benefic pentru piele

Știai că usturoiul este una dintre cele mai bune surse de vitamina A, B1, B2 și C? Consumat constant, acest aliment îți poate spori frumusețea și sănătatea pielii, menținându-te tânăr și puternic, întărindu-ți vederea și prevenind dezvoltarea bolilor respiratorii. Cu siguranță și tu vrei să profiți de toate aceste beneficii!

Usturoiul este util împotriva gripei și a problemelor inflamatorii, dar ai grijă: acest aliment nu trebuie consumat în exces deoarece riști ca efectele obținute să fie contraproductive. Este indicat să consumi usturoi în cantități moderate, de preferință unu sau două căței în fiecare zi.

Nu uita!

Acum că știi care sunt câteva dintre proprietățile benefice ale usturoiului, te sfătuim să incluzi acest aliment în dieta ta zilnică. Pe cât posibil, include-l în preparatele pe care le servești, astfel încât să-l ingerezi mai ușor. Dacă dorești, poți consuma usturoi și pe stomacul gol.

Permite-ți să te bucuri de toate beneficiile oferite de această plantă—este important pentru sănătatea ta!

Te-ar mai putea interesa