Greșeli frecvente când călcăm care distrug hainele
 

Greșeli frecvente când călcăm care distrug hainele

Când nu udați hainele, nu folosiți apă distilată sau reglați greșit temperatura, faceți mai dificilă călcarea. Vă arătăm greșelile pe care ar trebui să le evitați pentru a nu vă deteriora hainele sau fierul de călcat!
Greșeli frecvente când călcăm care distrug hainele

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

În ciuda încercărilor de a cumpăra haine care nu necesită utilizarea fierului de călcat, este imposibil să evitați această sarcină în totalitate. Lipsa de practică ne poate determina să facem greșeli frecvente când călcăm, care distrug hainele.

Țesăturile ușoare, cum ar fi mătasea sau inul, ideale pentru a fi utilizate vara, trebuie călcate dacă nu doriți să aveți imaginea unei persoane nepăsătoare.

Greșeli frecvente când călcăm care distrug hainele

Pentru unii este o muncă obositoare, în timp ce alții par să se bucure de ea. Poate că acest lucru se datorează faptului că aceștia din urmă au descoperit o modalitate de a nu repeta obiceiurile care îi împiedică să obțină haine fără cute. Aflați care sunt acestea!

1. Lăsați hainele delicate la urmă

Dacă vă aflați printre cei care nu se bucură de călcat, este probabil să lăsați haine delicate pentru final, deoarece necesită îngrijire specială. Acest lucru nu economisește timp, ci sporește plictiseala.

Pentru a evita deteriorarea hainelor delicate, recomandarea este să le călcați primele. Călcați aceste haine în timp ce aparatul se încălzește.

2. Nu udați hainele

Dacă hainele sunt prea uscate, indiferent de câte ori le călcați, cutele vor rămâne. În plus, acest lucru poate afecta țesăturile și poate crește probabilitatea ca hainele să fie arse.

Dacă hainele sunt uscate, încercați să le umeziți cu aburi. Dacă nu aveți un astfel de fier de călcat, puteți folosi și un spray cu apă.

Femeie care calcă
Călcatul hainelor nu este o sarcină pe placul tuturor. Acest lucru duce la greșeli frecvente.

3. Nu folosiți apă distilată

După cum am spus, umezirea hainelor înainte de călcare este esențială pentru eliminarea cutelor. Cu toate acestea, nu toate tipurile de apă sunt bune pentru această sarcină. Un exemplu în acest sens este apa dură.

Din acest motiv, dacă urmează să folosiți apă de la robinet, asigurați-vă că nu este este plină de calcar. În caz contrar, va trebui să cumpărați apă distilată, care, fiind lipsită de impurități și minerale, protejează fierul și reduce timpul de lucru la jumătate.

4. Uitați să reglați temperatura

Una dintre cele mai frecvente greșeli la călcat este setarea aparatului la temperatura maximă. Acest lucru poate strica hainele. Nu toate tipurile de țesătură răspund în același mod la temperaturi ridicate. Vor exista câteva articole de îmbrăcăminte pe care va trebui să le călcați la cea mai mică temperatură.

5. Nu întoarceți hainele pe dos

Dacă aveți în garderobă articole cu imprimeuri delicate, întoarceți-le pe dos înainte de a călca. În caz contrar, o parte din imprimeu va rămâne pe fier!

Pentru a evita acest lucru, ar fi bine să vă obișnuiți să călcați toate hainele pe dos. Luați în considerare faptul că acest lucru păstrează culoarea originală a țesăturii mai mult timp.

6. Nu curățați fierul de călcat

Probabil vă întrebați de ce trebuie să curățați fierul de călcat dacă hainele sunt curate. Credeți sau nu, acesta se murdărește. Ștergeți-l cu o cârpă umedă din bumbac atunci când fierul de călcat este la temperatura camerei, înainte și după utilizare.

7. Călcați toate hainele în același timp

Poate că unul dintre motivele pentru care urâți atât de mult călcatul este faptul că ați lăsat să se adune un munte de haine. Acest lucru poate fi contraproductiv atât pentru fier, cât și pentru haine, deoarece aparatul ajunge să se supraîncălzească. Prin urmare, călcați mai puțin, dar mai des.

8. Folosiți greșit amidonul

Amidonul este benefic la călcat. Poate îmbunătăți aspectul țesăturilor prin menținerea culorii, texturii și moliciunii. Ajută la eliminarea cutelor și a petelor.

Cu toate acestea, dacă nu este utilizat corect, amidonul poate avea efectul opus. Aveți grijă să nu exagerați atunci când pulverizați acest produs și așteptați să pătrundă în țesătură înainte de a începe să călcați.

9. Nu goliți rezervorul

Dacă nu goliți rezervorul de apă la final, puteți distruge aparatul . În timp, apa poate afecta piesele. În plus, apa care stă tinde să păteze hainele.

greșeli frecvente când călcăm cămăși din bumbac

Trebuie să evită aceste greșeli frecvente când călcăm

Călcatul poate fi o sarcină suportabilă. Trebuie doar să faceți mai puține greșeli. Prin urmare, atunci când sunteți pe punctul de a elimina cutele, încercați să curățați fierul de călcat, să întoarceți și să umeziți hainele.

De asemenea, nu uitați să setați temperatura, să folosiți apă distilată și să goliți rezervorul dispozitivului. În caz contrat, veți păta hainele la următoarea călcare.


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.