Materiale bune pentru hainele bebelușilor - Doza de Sănătate
 

Materiale bune pentru hainele bebelușilor

Când vine vorba de cumpărarea hainelor pentru bebeluși, trebuie să acorzi o atenție deosebită materialului din care sunt făcute. În articolul de mai jos, vom răspunde la întrebarea: Ce materiale sunt cele mai bune pentru hainele copiilor?
Materiale bune pentru hainele bebelușilor

Ultima actualizare: 09 august, 2022

Nou-născuții au o piele foarte sensibilă, care este deosebit de susceptibilă la iritații. Prin urmare, este important să alegi materiale bune pentru hainele bebelușilor, care nu vor provoca alergii sau disconfort. Știi ce materiale sunt cele mai bune pentru hainele celor mici? Citește mai departe pentru a afla!

Cum să alegi îmbrăcămintea potrivită pentru bebelușul tău

În zilele noastre, poți găsi tot felul de tipuri de haine pentru micuțul tău… Ținute confortabile, colorate, elegante, originale, chiar identice pentru părinți și copil! Opțiunile sunt nesfârșite.

Având atât de multe opțiuni la dispoziție, este important să știi ce sfaturi să urmezi pentru a avea grijă de pielea bebelușului. Deci, ce materiale sunt cele mai bune pentru hainele bebelușilor?

Îți vom spune tot ce trebuie să știi în paragrafele de mai jos!

Materiale bune pentru hainele bebelușilor: 9 opțiuni excelente

Cel mai important lucru pe care trebuie să îl faci atunci când alegi hainele pentru bebelușul tău este să fii atent/ă la material. De asemenea, ar trebui să iei în considerare orice accesorii sau decorațiuni pe care le pot avea.

1. Bumbac

Printre cele mai bune țesături pentru hainele pentru copii se află bumbacul. Îmbrăcămintea 100% din bumbac permite pielii bebelușului să respire. În acest fel, vei preveni transpirația, ceea ce poate duce la iritații.

Mai mult, țesăturile din bumbac sunt perfecte pentru menținerea temperaturii corporale potrivite. Cu alte cuvinte, acestea te ajută să menții căldura în timpul iernii și să împiedici supraîncălzirea vara.

Un alt avantaj? Bumbacul tinde să fie foarte ușor de spălat, iar petele ies mult mai ușor.

Bumbacul este cea mai bună țesătură pentru pielea bebelușului.

Bebeluș ținut în brațe
Articolele din bumbac sunt cele mai confortabile pentru nou-născuți, deoarece sunt respirabile și previn iritațiile.

2. Batist

Această țesătură fină este opțiunea perfectă pentru îmbrăcămintea de vară, deoarece este foarte ușoară și respirabilă. Țesătura subțire este moale la atingere și este utilizată în mod obișnuit pentru rochii și seturi de botez. Desigur, trebuie să fie 100% bumbac și să nu conțină fibre sintetice.

3. In

Având în vedere că este o țesătură naturală, pe bază de plante, țesătura din in este un material bun pentru hainele copiilor. Este moale, ușoară și foarte confortabilă. Asta înseamnă că bebelușul tău se poate mișca liber, fără a se irita.

4. Jerseu din bumbac

Principalul avantaj al acestei țesături este faptul că se întinde foarte ușor, făcând îmbrăcarea bebelușului mult mai ușoară. Se ajustează confortabil pe corpul bebelușului și este foarte moale. Deci, dacă te întrebi ce materiale sunt cele mai bune pentru hainele bebelușilor, jerseul din bumbac este o alegere perfectă.

5. Voal

Această țesătură este o altă opțiune acceptabilă atunci când vine vorba de a-l îmbrăca pe cel mic. Este o țesătură fină, asemănătoare cu tifonul, care este folosită în mod obișnuit pentru a face rochii de vară.

6. Velur din bumbac

Velurul din bumbac este extrem de moale, 100% natural și menține căldura, fiind o țesătură ideală pentru iarnă. Nu ezita să cumperi jachete din velur și salopete!

Materiale bune pentru hainele bebelușilor
Velurul este ideal pentru a menține căldura în lunile reci de iarnă. Este un material foarte moale și confortabil.

7. Muselină

Printre materialele noastre preferate pentru nou-născuți, muselina ocupă un loc important. Este utilizată în mod obișnuit pentru pături, scutece din pânză și prosoape pentru copii. Cu toate acestea, este o opțiune excelentă și pentru confecționarea îmbrăcămintei.

8. Microfibră

Microfibra este o alternativă populară pentru copiii care au alergii, deoarece este 100% naturală, moale și ușoară. Asigură-te că nu conține materiale sintetice.

9. Lână Merino

Lâna Merino este un tip special de lână care provine de la oile Merino. Este mult mai moale și mai puțin aspră decât lâna obișnuită și este extrem de blândă pe pielea celui mic. Este perfectă pentru păstrarea căldurii în timpul iernii și chiar pentru menținerea răcorii vara. În plus, o poți trata cu lanolină pentru a o impermeabiliza (și scutecele). De asemenea, dacă folosești scutece din pânză, poți folosi lână merino lanolizată ca husă.

Ce materiale sunt cele mai bune pentru hainele bebelușilor: sfaturi generale

Pe lângă faptul că acorzi atenție materialelor pe care le pui pe pielea bebelușului, există și alți factori care trebuie luați în considerare:

  • Evită articolele cu modele vopsite, deoarece acestea pot irita pielea.
  • Nu cumpăra haine cu nasturi sau panglici care se pot desprinde și pot deveni un pericol pentru copil.
  • Evită lâna obișnuită: Deși aceasta este o țesătură naturală, lâna obișnuită poate provoca mâncărime și chiar alergii și dermatită de contact.
  • Stai departe de țesăturile din lycra și nailon: Aceste materiale sintetice pot fi foarte iritante pentru pielea bebelușului. Mai mult, sunt foarte incomode când vine vorba de îmbrăcat și dezbrăcat.
  • Dacă este posibil, evită obiectele cu fermoare, deoarece și acestea pot irita pielea.

Acum știi ce materiale sunt cele mai bune pentru hainele bebelușilor, precum și ce țesături trebuie să eviți. Nu în ultimul rând, asigură-te că speli orice articol nou înainte de a-l pune pe bebeluș folosind detergent special pentru nou-născuți.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.



Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.