Logo image
Logo image

Metoda streamline: simplificați ordinea și organizarea casei

3 minute
Acumularea de obiecte inutile nu își are locul în metoda streamline. Iată ce trebuie să știți pentru a vă decora și organiza casa urmând această filozofie!
Metoda streamline: simplificați ordinea și organizarea casei
Ultima actualizare: 24 aprilie, 2023

Metoda streamline este inspirată din minimalism. Atenție! Nu este un minimalism extrem, ci un mod de organizare a casei pentru a păstra doar ceea ce oferă fericire și bunăstare. Vreți să aflați mai multe? Vă spunem în detaliu totul despre metoda streamline și vă oferim câteva sfaturi esențiale pentru a o folosi cu succes acasă!

Francine Jay: creatoarea celebrei metode streamline

Francine Jay este o femeie americană iubitoare de minimalism. Una dintre poreclele ei este Miss minimalist. Ea și-a câștigat porecla grație blogului său, care poartă același nume. Este un site unde încearcă să inspire și să-i învețe pe alții să-și facă ordine în casa.

Metoda streamline caută să creeze ordinea definitivă, să alunge haosul și să ofere bunăstare și fericire, păstrând în casă doar acele obiecte care au valoare (de orice fel). Cel mai bun motto al metodei este „mai puțin înseamnă mai mult”.

Nu aveți nevoie de mai mult decât ceea ce apreciați cu adevărat. Cum puteți folosi metoda streamline?

Metoda streamline pentru organizarea locuinței în mod optim

Some figure
Minimalismul reduce prezența obiectelor la cele esențiale.

1. Spuneți nu acumulării de obiecte

Aceasta este cea mai importantă regulă. Trebuie să scăpați de tot ce nu se potrivește în viața familiei. Recomandarea este să vă curățați casa și să clasificați obiectele în trei categorii: gunoi, comori și transfer. Păstrați obiectele pe care le considerați de valoare (economică sau sentimentală).

Ce faceți cu gunoiul sau transferul? Gunoiul merge direct în pubelă. Transferul înseamnă obiecte donate. Ceea ce este în stare bună va fi de folos altcuiva sau poate fi reciclat.

Ați citit sau auzit că adăugarea unui obiect duce la eliminarea altuia? Pentru a preveni acumularea de articole inutile, trebuie să țineți cont de acest concept. Când un lucru nou intră în casă, altul trebuie să plece. Este cel mai inteligent mod de a menține ordinea.

Descoperiți și: Metoda 20/10 pentru organizarea casei

2. Ordonați obiectele de la cel mai mult la cel mai puțin folosit

O altă regulă de aur în metoda streamline este așezarea fiecărui lucru la locul lui. Fiecare obiect trebuie să aibă un anumit loc. Puneți obiectele folosite des în locurile din apropiere; ceea ce nu folosiți în mod regulat poate fi depozitat într-un dulap.

3. Creați reguli de curățenie

Nu lăsați niciun colț sau spațiu necurățat mai mult de o săptămână. Creați-vă rutine și nu vă abateți de la ele pentru a evita haosul și mizeria.

Rutinele de curățare trebuie să fie zilnice. Timpul petrecut cu igienizarea locuinței nu este timp pierdut, ci timp investit în sănătate și bunăstare.

4. Organizați locurile unde depozitați cel mai des obiectele

Folosiți blaturile sau rafturile pentru depozitare? De cele mai multe ori, acolo se acumulează obiecte pe care nu le folosiți prea des. De ce le lăsați acolo? Pentru că este confortabil.

Această practică nu duce niciodată la confort. De fapt, creează dezordine vizuală. Aveți mare grijă de rafturi, blaturi și mobilierul auxiliar. Asigurați-vă că acestea sunt întotdeauna libere și curate.

Recomandăm: Bullet Journal DIY: Planificatorul suprem de organizare

Some figure
Dezordinea va atrage și mai multă dezordine. Trebuie să luați măsuri rapide pentru a preveni escaladarea situației.

Adevărata esență a metodei streamline

Această metodă nu urmărește austeritatea sau aruncarea obiectelor. Ceea ce urmărește este să fiți conștienți de fiecare element din locuință, astfel încât să puteți realiza o adevărată transformare.

Una dintre cele mai bune opțiuni este să optați pentru mobilierul cu funcție dublă, precum canapelele extensibile cu ladă de depozitare. Acest mobilier este conceput pentru a stoca și vă permite să economisiți spațiu.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.