Oamenii răniți nu trebuie să fie lipsiți de speranță

Departe de a fi slabi, oamenii răniți sunt puternici și au abilitatea de a merge înainte. Există mereu speranță pentru un suflet rătăcit.

Oamenii răniți sunt la fel ca tine și ca mine. Singura diferență este faptul că sufletul lor este marcat de cicatrici emoționale. Poate ai impresia că acești indivizi nu au nicio șansă. Însă ei se pot ridica în picioare după ce au căzut, își pot bandaja rănile și pot chiar merge mai departe.

Într-adevăr, viața lor nu va mai fi niciodată așa cum a fost înainte de traumă. Experiențele din trecut îi vor marca toată viața, iar pozitivitatea și negativitatea de care au avut parte le va influența viitorul. Cu toate acestea, există speranță chiar și pentru oamenii răniți.

Oamenii răniți nu și-au ales viața

Oamenii răniți nu trebuie să fie lipsiți de speranță

Un suflet rătăcit este victima unor circumstanțe care nu au depins de el. Este vorba despre acei oameni care au fost batjocoriți, maltratați, atacați și răniți în profunzime.

Durerea care vine din interior este foarte intensă și ne rupe sufletul în mii și mii de bucățele. Nimeni nu poate lipi aceste bucățele la loc în afară de noi înșine.

Ai fost vreodată victima unui abuz de natură sexuală? Cum mai poți avea încredere în ceilalți după ce ai fost într-o relație abuzivă? În asemenea situații, cel mai bine este să consulți un specialist. Acesta îți va oferi îndrumare pentru a putea avansa. Însă viața ta nu va mai fi niciodată la fel cum a fost înainte.

Tu nu ai greșit cu nimic. Nu este vina ta că ți s-a întâmplat asta. Însă dacă te străduiești, îți poți redresa viața și poți deveni mai puternic ca niciodată.

În acest scop, este esențial să ai alături oameni care să te susțină și să te afli într-un mediu încărcat cu pozitivitate. Acum, mai mult ca niciodată, ai nevoie de indivizi puternici pe care să te sprijini.

Treptat, vei putea din nou să pui un picior în fața celuilalt, iar frustrarea și mânia se vor disipa. Apoi, deși nu știi de ce ți s-a întâmplat tocmai ție așa ceva, vei începe să te vindeci.

Povestea Nadiei Murad

Oamenii răniți au trecut prin multe greutăți

Din cauza conflictului recent din Siria, suntem nevoiți să ne confruntăm cu povești precum cea a Nadiei Murad. Ea, împreună cu multe alte femei, au fost răpite și forțate să devină sclave sexuale.

Acum că este din nou în siguranță, în ciuda calvarului prin care a trecut, Murad a decis să devină activistă. Deși are doar 21 de ani, ea luptă pentru respectarea drepturilor fundamentale ale omului. Iată ce a declarat:

Am văzut mii de refugiați care au trecut prin aceeași experiență ca familia mea. Eram răsfirați pretutindeni. Știam și că Statul Islamic încerca să ne extermine. Mă gândesc la asta și realizez că această experiență ne dă tuturor tăria de care avem nevoie ca să continuăm să trăim.

Fără îndoială trauma experimentată de Murad, care a distrus-o din toate punctele de vedere, i-a oferit și curajul pentru a avansa, precum și hotărârea să lupte împotriva forțelor malefice care au rănit-o.

Multe alte persoane se află în situația lui Murad și a celorlalte femei ca ea. Luând în considerare asta, ea îi îndeamnă pe toți oamenii răniți să încerce să își facă dreptate. Murad știe mai bine ca oricine ce înseamnă să suferi și să fii traumatizat.

Dar oare activismul ei îi aduce fericire? Cu alte cuvinte, ce se întâmplă atunci când am realizat ceea ce ne-am propus și nu mai avem pentru ce să luptăm?

Și oamenii răniți pot fi din nou fericiți

Chiar și oamenii răniți își pot găsi fericirea

Pentru oamenii răniți, fericirea înseamnă ceva diferit decât pentru cei al căror suflet este lipsit de cicatrici. Este suficient să analizăm cazul Nadiei Murad. Ea este foarte dedicată cauzei pentru care luptă. Dar este și fericită? În videoclipul de mai jos, o putem vedea pe Murad vorbind tocmai despre acest subiect:

În acest videoclip, un reporter o întreabă dacă îi place noua ei viața. Complet sinceră, Murad răspunde „Nu”. Nu este ușor să acceptăm că viața poate fi tragică și că multe alte persoane trec prin experiențe la fel de dureroase ca noi.

Reține că oamenii răniți nu sunt slabi. Ei sunt puternici și dornici să se lupte, chiar dacă fericirea și frumusețea rămân de domeniul trecutului în timp ce își reconstruiesc viața.

Dar oamenii răniți trăiesc cu speranța că își vor putea construi un viitor. Ei vor să își refacă viețile. Oricât de greu le va fi, ei refuză să își piardă speranța.

Te-ar mai putea interesa