Cum poți să ai părul lucios în mod natural?

· 15 iunie 2016

Dacă vrei să ai părul lucios, sănătos și frumos în fiecare zi, citește în continuare și aplică sfaturile pe care ți le vom prezenta în acest articol.

Diverși factori, precum clima sau utilizarea plăcilor și a uscătoarelor pot cauza deteriorarea și uscarea părului, iar piața este inundată de tot felul de produse care promit să remedieze aceste daune.

În general, produsele respective dau randament, însă sunt destul de costisitoare. Vrei să descoperi câteva remedii naturale și ieftine pentru a avea părul lucios și plin de viață?

9 tratamente naturiste pentru a avea părul lucios

Tratament cu bere

Pentru ca părul tău să aibă un luciu natural, poți folosi berea. Lasă puțină bere la soare timp de o oră (sau orice interval necesar pentru ca spuma să dispară), apoi aplică băutura pe păr (acesta trebuie să fie proaspăt spălat). Lasă berea să acționeze timp de 20 de minute, după care poți să o îndepărtezi cu apă rece și să aplici balsam.

Tratament cu oțet de mere

Oțetul de mere promovează părul lucios

Acest remediu simplu te va ajuta să îndepărtezi orice reziduuri lăsate de chimicalele pe care le aplici pe păr și care pe termen lung îi pot afecta vitalitatea și luciul.

Ai nevoie de cantități egale de oțet de mere și apă. Clătește-ți părul cu acest amestec de fiecare dată când te speli pe cap. Lasă lichidul să acționeze timp de 2-3 minute, apoi îndepărtează-l cu apă.

Tratament cu miere

Mierea oferă diverse beneficii pentru organism, piele și păr. Proprietățile acesteia te pot ajuta să ai părul lucios și moale, iar rezultatele dorite nu vor întârzia să apară.

Nu trebuie decât să amesteci 3 linguri de miere cu puțină apă caldă. Aplică amestecul obținut pe păr și pe scalp și lasă-l să acționeze timp de 20 de minute. La final, clătește-te cu multă apă. Este indicat să aplici tratamentul o dată pe săptămână.

Tratament cu zeamă de lămâie

Printre altele, zeama de lămâie susține părul lucios

Zeama proaspătă de lămâie îți face părul lucios și elastic într-un mod natural și eficient. Amestecă zeamă de lămâie cu o cană de apă și aplică soluția obținută pe păr după ce te-ai spălat pe cap. Las-o să acționeze timp de 15 minute, apoi îndepărteaz-o cu apă rece. Aplică acest tratament de două ori pe săptămână.

Tratament cu cafea

Cafeaua și proprietățile acesteia îți pot ajuta părul să-și recapete luciul distrus de diverși factori. Prepară două căni de cafea și aplică băutura pe păr după ce te-ai spălat pe cap. Las-o să acționeze timp de 15 minute, apoi îndepărteaz-o cu apă rece. Aplică acest tratament de cel puțin două ori pe săptămână și vei avea părul lucios mult visat.

Tratament cu morcovi

Poți avea părul lucios dacă utilizezi acest remediu cu morcovi

Morcovii au abilitatea de a revitaliza și întări părul, menținând astfel luciul acestuia. Pentru a obține acest beneficiu, răzuie unu sau doi morcovi. Clătește-ți părul și aplică morcovul răzuit pe acesta, inclusiv pe scalp.

Folosește o pălărie sau o cască de duș pentru a-ți acoperi părul și lasă morcovul să acționeze timp de 15-20 de minute. Îndepărtează morcovul răzuit cu apă.

Tratament cu avocado

Avocado este unul dintre cele mai benefice fructe pentru îngrijirea părului, oferindu-i acestuia vitalitate, rezistență și luciu. Pentru a folosi acest fruct, aplică pulpa unui avocado copt direct pe păr.

Acoperă-ți părul cu o cască de duș sau ceva asemănător și lasă pulpa să acționeze timp de 30 de minute. Imediat ce s-a scurs acest interval, spală-te pe cap cu apă. Aplică acest tratament o dată pe săptămână.

Tratament cu maioneză

Maioneza te ajută să ai părul lucios

Acest tratament acționează ca un balsam natural cu abilitatea de a-ți face părul lucios. Umezește-ți părul și aplică o cantitate generoasă de maioneză, las-o să acționeze timp de 15 minute și apoi clătește-te cu apă. Te sfătuim să apelezi la acest tratament numai dacă ai părul uscat sau normal.

Tratament cu fructe

Fructe cum ar fi mango și bananele au proprietăți speciale care oferă părului luciu și vitalitate, făcându-l mai moale. Pentru a profita de aceste beneficii, prepară-ți un smoothie din aceste două fructe, puțin ulei de migdale și o linguriță de miere. Aplică smoothie-ul pe păr (umezește-l mai întâi), lasă-l să acționeze timp de 5-10 minute, iar apoi clătește-te.