Cum să ai un păr strălucitor în mod natural - Doza de Sănătate
 

Cum să ai un păr strălucitor în mod natural

Toate remediile de mai jos sunt naturale și mai ieftine decât produsele speciale pentru îngrijirea părului din comerț.
Cum să ai un păr strălucitor în mod natural
Maria del Carmen Hernandez

Verificat și aprobat de medicul dermatolog Maria del Carmen Hernandez.

Ultima actualizare: 28 aprilie, 2024

Dacă vrei să ai un păr strălucitor, sănătos și frumos în fiecare zi, citește în continuare și aplică sfaturile pe care ți le vom prezenta în acest articol.

Diverși factori, precum clima sau utilizarea plăcilor și a uscătoarelor pot cauza deteriorarea și uscarea părului, iar piața este inundată de tot felul de produse care promit să remedieze aceste daune.

În general, produsele respective au efect, însă sunt destul de costisitoare. Vrei să descoperi câteva remedii naturale și ieftine pentru a avea un păr strălucitor și plin de viață?

9 tratamente naturiste pentru un păr strălucitor

Tratament cu bere

Pentru ca părul tău să aibă un luciu natural, poți folosi berea. Lasă puțină bere la soare timp de o oră (sau oricât este nevoie până dispare spuma), apoi aplică băutura pe părul proaspăt spălat.

Lasă berea să acționeze timp de 20 de minute, clătește părul cu apă rece și aplică un balsam.

Tratament cu oțet de mere

Tratament cu oțet de mere pentru un păr strălucitor

Acest remediu simplu te va ajuta să îndepărtezi orice reziduuri lăsate de chimicalele pe care le aplici pe păr și care pe termen lung îi pot afecta vitalitatea și strălucirea.

Ai nevoie de cantități egale de oțet de mere și apă. Clătește-ți părul cu acest amestec de fiecare dată când te speli pe cap. Lasă lichidul să acționeze timp de 2-3 minute, apoi clătește cu apă.

Tratament cu miere

Mierea oferă diverse beneficii pentru organism, piele și păr. Proprietățile acesteia te pot ajuta să ai un păr strălucitor și moale, iar rezultatele dorite nu vor întârzia să apară.

Nu trebuie decât să amesteci 3 linguri de miere cu puțină apă caldă. Aplică amestecul obținut pe păr și pe scalp și lasă-l să acționeze timp de 20 de minute. La final, clătește-te cu multă apă. Este indicat să aplici tratamentul cu miere o dată pe săptămână.

Tratament cu zeamă de lămâie

Păr strălucitor cu zeamă de lămâie

Zeama proaspătă de lămâie îți face părul lucios și elastic în mod natural. Amestecă zeamă de lămâie cu o cană de apă și aplică soluția obținută pe păr după ce te-ai spălat pe cap. Las-o să acționeze timp de 15 minute, apoi clătește cu apă rece. Aplică acest tratament de două ori pe săptămână.

Îți recomandăm să citești și:

Tratament cu lămâie împotriva căderii părului

Tratament cu cafea

Cafeaua și proprietățile acesteia îți pot ajuta părul să-și recapete luciul distrus de diverși factori. Prepară două căni de cafea și aplică băutura pe păr după ce te-ai spălat pe cap. Las-o să acționeze timp de 15 minute, apoi îndepărteaz-o cu apă rece.

Aplică acest tratament de cel puțin două ori pe săptămână și vei avea un păr strălucitor de invidiat.

Tratament cu morcovi

Morcovii te ajută să ai un păr strălucitor

Morcovii au revitalizează și întăresc părul, care își menține în acest fel strălucirea naturală. Pentru a obține beneficiile menționate, răzuiește unul sau doi morcovi. Clătește-ți părul și aplică morcovul răzuit pe suprafața acestuia și pe scalp.

Folosește o pălărie sau o cască de duș pentru a-ți acoperi părul și lasă morcovul să acționeze timp de 15-20 de minute. Îndepărtează morcovul răzuit cu apă.

Tratament cu avocado

Avocado este unul dintre cele mai benefice fructe pentru îngrijirea părului, oferindu-i vitalitate, rezistență și strălucire. Pentru a folosi acest fruct, aplică pulpa unui avocado copt direct pe păr.

Acoperă-ți părul cu o cască de duș și lasă fructul să acționeze timp de 30 de minute. Imediat ce s-a scurs acest interval, spală-te pe cap cu apă. Aplică acest tratament o dată pe săptămână.

Tratament cu maioneză

Folosește maioneză pentru a avea un păr strălucitor

Acest tratament acționează ca un balsam natural al cărui efect este un păr strălucitor. Umezește-ți părul și aplică o cantitate generoasă de maioneză, las-o să acționeze timp de 15 minute și apoi clătește cu apă. Te sfătuim să apelezi la acest tratament numai dacă ai părul uscat sau normal.

Tratament cu fructe

Anumite fructe, precum mango și bananele, au proprietăți speciale care oferă părului strălucire și vitalitate, făcându-l mai moale.

Pentru a profita de aceste beneficii, prepară-ți un smoothie din aceste două fructe, puțin ulei de migdale și o linguriță de miere. Aplică smoothie-ul pe păr (umezește-l mai întâi), lasă-l să acționeze timp de 5-10 minute, iar apoi clătește.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.