Remedii naturale pentru a te lăsa de fumat
Chiar dacă este greu să te lași de fumat, poți reuși cu ajutorul unor remedii naturale care elimină pofta de tutun și ajută la detoxifierea organismului.
Orice fumător știe cât de greu este să te lași de fumat, deoarece, în ciuda intenției de a renunța la el, fumatul este un obicei care provoacă o dependență puternică, foarte greu de combătut.
În ziua de azi, există mii de oameni în întreaga lume care caută metode eficiente de a se lăsa de fumat pentru a-și îmbunătăți calitatea vieții.
Fumatul poate provoca probleme grave de sănătate, fiind cauza principală a cancerului la plămâni, la gură, gât și esofag. Poate afecta și vezica urinară, rinichii, pancreasul și sistemul cardiovascular, printre altele. Toate aceste probleme sunt o urmare a impactului pe care compoziția țigării îl are asupra sănătății. Unele studii au arătat că aceste substanțe toxice afectează atât fumătorul, cât și persoanele din preajma sa.
Remedii naturale anti-fumat
Persoanele care ar vrea să se lase de fumat se tem de simptomele sevrajului care apar în urma procesului de renunțare la tutun. Totuși, aceste neplăceri dispar într-o lună, cel mult două. Bineînțeles, durata depinde și de nivelul de dependență psihologică a fiecărui individ în parte. Încă nu ai reușit să te lași de fumat? Dacă îți vine greu să renunți la țigări, îți oferim o listă de remedii naturale care să te ajute să te lași de fumat.
Lemn dulce
Când poftești la o țigară, îți recomandăm să sugi o bucată de rădăcină de lemn dulce. În acest fel poți să imiți gestul de a ține o țigară în gură și te bucuri de beneficiile oferite de această plantă care detoxifică organismul și provoacă dezgust față de tutun.
Floarea soarelui
Semințele de floarea soarelui ajută la combaterea dorinței de a fuma în timpul perioadei de sevraj. Este indicat să mănânci semințele crude sau încorporate în diverse rețete.
Valeriană
Datorită proprietăților sale calmante, valeriana reduce pofta de țigări și iritabilitatea, ajutându-te să te relaxezi și să dormi mai bine. Pentru a te bucura de efectele sale pozitive, care te ajută să renunți la fumat, poți să o administrezi sub formă de capsule sau infuzie. Adaugă în apă 15 plante de rădăcină de valeriană și lasă planta la infuzat peste noapte.
Citește și:
Sucuri de fructe și de legume
Consumul de fructe și legume te ajută să controlezi dorința de a fuma, dar și detoxifici organele, acestea luptând împotriva radicalilor liberi și făcând eforturi pentru a elimina toxinele intrate în corp ca urmare a acestui obicei dăunător. Poți să prepari sucuri de mere sau struguri pe care să le combini cu legume precum morcovi, țelină, ceapă, spanac etc.
Ghimbir
Un remediu eficient pentru a controla dorința de a fuma este să mesteci o bucată de rădăcină de ghimbir. Este posibil ca gustul său iute să nu fie agreat de toată lumea. Nu uita că este totuși de mare ajutor!
Tratament pe bază de usturoi pentru a renunța la fumat
Usturoiul este un aliment foarte sănătos care curăță organismul. În același timp, acesta face parte din acele remedii naturale care te ajută să renunți la fumat. „Tratamentul pe bază de usturoi” constă în a mânca doi căței de usturoi crud pe stomacul gol dimineața. Continuă apoi cu doi căței și o cană de suc de lămâie înainte de prânz și încă doi căței înainte de cină.
Acest tratament este foarte util, dar nu este indicat persoanelor cu hipotensiune arterială sau care iau medicamente pentru eliminarea cheagurilor de sânge.
Te-ar putea interesa și:
Ovăz
Apa de ovăz are numeroase beneficii, curăță organismul și te ajută să te menții sănătos. Acest remediu, care este utilizat și pentru slăbit, este eficient în lupta împotriva radicalilor liberi și în eliminarea substanțelor nocive acumulate în corp în urma fumatului. Adaugă două linguri de fulgi de ovăz într-o cană cu apă, fierbe amestecul și mănâncă-l după mese. Poate fi util și în controlarea simptomelor sevrajului.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Glover, M., & McRobbie, H. (2016). Smoking Cessation. In International Encyclopedia of Public Health. https://doi.org/10.1016/B978-0-12-803678-5.00412-4
- Burki, T. K. (2016). Smoking and mental health. The Lancet Respiratory Medicine. https://doi.org/10.1016/S2213-2600(16)30109-6