Remediu pentru hernie cu argilă, oțet și varză
Dacă ești în căutarea unui remediu pentru hernie din cauza durerilor frecvente, poți apela cu încredere la această combinație de trei ingrediente cu proprietăți medicinale. Argila, oțetul și frunzele de varză sunt ușor de găsit și au multiple proprietăți antiinflamatoare.
Citind acest articol vei descoperi proprietățile acestui remediu natural, cum să-l prepari acasă și cum să-l folosești pentru a obține rezultate imediate. Dar nu elimina posibilitatea unei vizite la medic dacă durerea nu cedează, pentru că aceasta poate fi semnul unei probleme de sănătate mai serioase.
Cine are nevoie de tratamentul herniilor?
Există mai multe tipuri de hernii, cu mai multe grade de severitate. Unii pacienți nu simt nimic, pe când alții acuză dureri de intensitate redusă sau moderată.
Cele mai frecvente tipuri de hernii sunt femurală, inghinală, hiatală, ombilicală și de incizie. Chiar și după vizita la medic poți folosi remedii naturale pentru reducerea herniilor.
Dacă observi o umflătură într-o regiune a corpului, mai ales după efort fizic sau ridicarea de greutăți, poți suferi de o hernie. Efortul exagerat este una dintre cele mai frecvente cauze ale herniei. Înainte să ajungi la o clinică specializată pentru testare, recomandarea noastră este de a recurge la acest remediu pentru hernie simplu și eficient.
Remediu pentru hernie natural și eficient
Cele trei ingrediente ale acestui tratament au fiecare calități vindecătoare și de calmare.
Argila
Argila este unul dintre cele mai vechi remedii din lume. Poate fi greu de crezut, dar aceasta a fost aplicată din vremuri străvechi pe tot felul de răni, pentru a reduce în mod natural inflamația.
Grație capacității sale de a absorbi apa și toxinele, argila este un remediu benefic, oferind o mare varietate de vitamine și minerale care se absorb prin pori.
- Modul de folosire este simplu. Amestecă argilă cu puțină apă sau alt lichid și aplică pe piele.
- Lasă amestecul să se usuce, apoi clătește-te cu apă din abundență. Nu refolosi argila, deoarece este deja plină de toxine și impurități.
Oțetul
Oțetul, în special cel de mere, este un lichid miraculos care reglează valoarea PH-ului, stimulează circulația și reducere inflamațiile. Acesta poate grăbi vindecarea oricărei răni sau afecțiuni, dacă este aplicat pe locul dureros.
În plus, grație proprietăților sale nutritive și aportului de minerale, vitamine și enzime, oțetul este un aliment pe care ar trebui să-l introduci în dietă.
Varza
Varza este un aliment banal, care ascunde însă multiple beneficii pentru sănătate. Amintim în special proprietățile sale antiinflamatoare și analgezice. Varza este de ajutor în calmarea disconfortului și a durerii care însoțesc deseori o hernie.
- Pentru a profita de puterile sale vindecătoare, trebuie să facilitezi extragerea fitonutrienților.
- Strivește sau toacă frunzele sau stoarce-le pentru a extrage sucul pentru cataplasme.
- Dacă îți suplimentezi dieta cu o salată de varză, vei beneficia din plin de calitățile sale extraordinare.
Prepararea remediului
Ingrediente
Pentru a prepara acest remediu pentru hernie ai nevoie de următoarele ingrediente:
- 5 linguri de pudră de argilă (100 g)
- 2 linguri de oțet (30 ml)
- 1 pahar de apă (200 ml)
- 2 sau 3 frunze de varză
Cantitățile depind de zona afectată de inflamație. Poți dubla fiecare ingredient, dar menține proporțiile.
Mod de preparare și aplicare
Pentru a prepara tratamentul:
- Amestecă argila cu oțetul și apa într-un vas de sticlă sau ceramic. Ferește-te de vesela din plastic sau metal, deoarece aceasta neutralizează proprietățile argilei.
- Vei obține o pastă cremoasă. Dacă ți se pare că aceasta este prea lichidă și curge, adaugă puțină argilă în plus. Sau dacă este prea groasă, pune câteva picături de apă.
- Înainte de a aplica pasta, opărește frunzele de varză pentru câteva secunde, pentru frăgezire.
- Aplică mixtura pe întreaga suprafață afectată, iar deasupra pune frunzele de varză după ce s-au răcit.
- Lasă remediul să acționeze aproximativ 30 de minute, până se usucă argila.
- Poți repeta procedeul de 2-3 ori pe zi, până observi o îmbunătățire.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Hernia de disco. https://www.medtronic.com/es-es/tu-salud/patologias/hernia-disco-cervical.html
- ¿Qué es una hernia? ¿Cuáles son los síntomas de una hernia? https://www.medicalnewstoday.com/articles/290715.php
- Criterios de tratamiento de la hernia discal aislada y de hernias discales múltiples. http://www.medigraphic.com/cgi-bin/new/resumen.cgi?IDARTICULO=8054
- Hernia de hiato. https://www.mayoclinic.org/es-es/diseases-conditions/hiatal-hernia/diagnosis-treatment/drc-20373385
- Jesús Alejandro Ramírez Funes. (2005). Remedios caseros para hepatitis y hernias. Revista Vinculando. https://vinculando.org/remedios_naturales/tratamientos_naturales_para_hepatitis_y_hernias.html
- Shakil, A., Aparicio, K., Barta, E., & Munez, K. (2021). Hernias Inguinales: diagnóstico y tratamiento. Atencion médica. News 2021, 1-9. https://atencionmedica.com.mx/pro/descarga/chopo/2021/new_am_07_01_2021.pdf
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.