Suc de roșii cu usturoi și curcuma pentru detoxifiere
Curăță-ți organismul de toxine o dată pe săptămână cu ajutorul acestui suc de roșii cu usturoi și curcuma. Cele trei ingrediente oferă numeroase beneficii și previn în mod natural îmbolnăvirea .
În articolul de astăzi îți prezentăm în detaliu toate beneficiile acestui suc delicios și revigorant cu roșii, usturoi și curcuma. Încearcă-l și tu!
Detoxifică-ți organismul pentru a te menține sănătos
Toxinele se acumulează treptat în organism, ca urmare a influenței mai multor factori:
- Dieta nesănătoasă
- Aditivii și chimicalele din alimente
- Poluarea
- Stresul și emoțiile negative
- Obiceiurile dăunătoare, cum ar fi fumatul și consumul de alcool
- Folosirea produselor pe bază de chimicale, cum ar fi parabenii, parafina, etc.
Dacă nu sunt eliminate în diverse moduri (prin intestine, rinichi, plămâni, piele), pe termen lung toxinele pot provoca boli cronice și degenerative.
Pe termen scurt, substanțele toxice acumulate în corp pot cauza disconfort și probleme precum migrene, boli ale pielii, probleme digestive și multe altele.
Tipuri de detoxifiere
Există mai multe modalități de a-ți detoxifica organismul, printre care:
- Adoptarea unei diete echilibrate și hrănitoare
- Consumul de ceaiuri detoxifiante
- Suplimentele alimentare
- Terapiile naturale
- Smoothie-urile și sucurile vegetale
- Consumul a cel puțin 1,5 litri de apă pe zi, între mese
Sucuri de legume
Sucurile de legume reprezintă una dintre cele mai bune metode de curățarea a toxinelor din corp, deoarece conțin nutrienți esențiali, precum vitamine, minerale, acizi grași și fibre care îmbunătățesc funcțiile detoxifiante ale organismului.
Consumul sucurilor de legume oferă multe beneficii minunate. Dacă dedici o zi din săptămână acestor băuturi naturale, vei reuși să îți menții o greutate corporală echilibrată și să îți îmbunătățești starea generală de sănătate.
Suc de roșii cu usturoi și curcuma
Această rețetă este asemănătoare cu gazpacho și se bazează pe două ingrediente cu proprietăți detoxifiante care oferă rețetei un gust minunat: usturoi și curcuma.
Acest suc de roșii cu usturoi și curcuma are o aromă puternică și este foarte răcoritor. Odată ce îl încerci, îți vei dori să îl bei în fiecare zi!
Roșii
Roșiile au beneficii surprinzătoare pentru sănătate. Printre acestea, se numără și următoarele:
- Roșiile conțin antioxidanți puternici care te protejează împotriva apariției semnelor îmbătrânirii cauzate de efectele radicalilor liberi.
- Conținutul bogat de licopen ajută la prevenirea anumitor tipuri de cancer.
- Sucul de roșii combate retenția de apă.
- Roșiile scad hipertensiunea arterială.
- Acest aliment îmbunătățește digestia.
- Roșiile îmbunătățesc funcțiile hepatice și previn formarea calculilor biliari.
- Acestea scad nivelul de colesterol și trigliceride.
Usturoi
Usturoiul este un aliment medicinal care oferă numeroase beneficii. Această legumă:
- Întărește sistemul imunitar și acționează ca un antibiotic natural.
- Previne bolile cardiovasculare și scade nivelul de colesterol și trigliceride.
- Îmbunătățește circulația sanguină.
- Combate retenția de apă.
- Ameliorează bolile respiratorii.
- Întărește sistemul digestiv.
- Oxigenează țesuturile din corp.
- Ameliorează inflamația gâtului.
Pentru a beneficia de toate aceste proprietăți, trebuie să consumi usturoiul în stare crudă.
Curcuma
Curcuma este una dintre cele mai bune mirodenii medicinale, oferind multe beneficii pentru sănătate. Aceasta:
- Are proprietăți antiinflamatoare și analgezice care ajută la ameliorarea disconfortului și a durerilor.
- Este un condiment digestiv care combate hiperaciditatea gastrică.
- Îmbunătățește funcțiile hepatice.
- Este un antioxidant excelent.
- Îți îmbunătățește dispoziția și combate depresia.
- Ajută sistemul imunitar să lupte împotriva ciupercilor, paraziților și bacteriilor.
- Accelerează metabolismul.
- Scade glicemia.
- Este diuretică și îmbunătățește circulația.
În ce constă detoxifierea cu suc de roșii cu usturoi și curcuma?
Ingrediente
- 6 sau 7 roșii ecologice coapte (1 kg)
- 2 căței de usturoi
- 1 lingură de curcuma măcinată (10 g)
- 1 cană de apă (200 ml)
- Ulei de măsline, oțet de mere și sare de mare (după gust)
Mod de preparare
- Pentru a prepara acest suc de legume detoxifiant, trebuie doar să procesezi toate ingredientele în blender și să asezonezi amestecul cu ulei de măsline, oțet și sare.
Mod de consum
Bea acest suc în mai multe „doze” în diferite momente ale zilei:
- Pe stomacul gol, cu o jumătate de oră înainte de micul dejun.
- Cu 20 de minute înaintea prânzului.
- Cu 20 de minute înainte de cină.
Urmează această cură o dată pe săptămână. În ziua respectivă, încearcă să mănânci cât mai sănătos pentru a optimiza efectele purificatoare ale acestei băuturi și a elimina mai multe toxine.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- S. Julie et M. T. Jurenka, « Anti-inflammatory properties of curcumin, a major constituent », Alternative medicine review 14, no 2 (2009)
- Fundación Española de Nutrición. Ajo. fen.org.es/mercadoFen/pdfs/ajo.pdf
- Biblioteca Nacional de Medicina de los EE. UU. Toxinas. medlineplus.gov/spanish/ency/article/002331.htm
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.