Uleiuri vegetale pentru hidratarea părului
Mulți factori pot afecta structura capilară, cum ar fi clima, uscătoarele de păr, vopselurile, produsele de stilizare, stresul și dieta deficitară. Acesta este motivul pentru care este bine să folosești uleiuri vegetale pentru hidratarea părului.
În acest articol, îți vom prezenta câteva uleiuri vegetale naturale și ieftine care te pot ajuta să-ți hidratezi părul. Fiecare are beneficiile sale specifice. Acest lucru te va împiedica, de asemenea, să utilizezi produse artificiale.
Aceste uleiuri sunt excelente pentru persoanele care au părul uscat sau deteriorat. Sunt utile și dacă vrei să-ți hrănești părul la terminarea sezonului cald sau doar ocazional. Persoanele cu păr gras ar trebui să le evite. Persoanele cu vârfuri uscate și despicate le pot folosi, de asemenea, atât timp cât evită aplicarea pe scalp.
Citește mai mult:
Uleiuri vegetale pentru hidratarea părului
Ulei de susan
Uleiul de susan te ajută să reduci riscul de apariție a cheliei și a mătreții. Este foarte uleios, motiv pentru care ar trebui să-ți masezi tot părul și scalpul numai în caz de deshidratare intensă. Acest ulei este foarte antioxidant, bogat în vitamine și minerale și are proprietăți antibacteriene, antiinflamatoare și antifungice.
Ulei de in
Omega-3 din uleiul de in ajută la îngrijirea și hidratarea profundă a părului. De aceea, pe lângă consumul acestuia, îl poți aplica și local. Uleiul de in conține, de asemenea, vitamina E, mucilagiu, proteine și iod, printre alte componente.
Nu are o textură foarte uleioasă, motiv pentru care îl poți aplica pe orice tip de păr. Îl recomandăm în special pentru vârfurile deteriorate și despicate.
Ulei de migdale
Uleiul de migdale este ieftin și celebru. Este ideal pentru părul foarte uscat și rupt. Poate ajuta la uniformizarea culorii și la eliminarea volumului în cazul părului rebel.
Citește mai mult:
Ulei de Neem
Acest ulei nu este la fel de cunoscut ca cel anterior. Cu toate acestea, are proprietăți foarte puternice care te ajută să-ți păstrezi părul sănătos. Este folosit în mod tradițional în medicina ayurvedică cu mult succes. În zilele noastre, îl poți găsi în multe magazine naturiste.
Uleiul de Neem conține steroli vegetali și uleiuri grase esențiale, cum ar fi omega-3, omega-6 și omega-9, precum și azadiractină, un limonoid deosebit de benefic ca germicid. Uleiul de Neem poate ajuta la tratarea uscăciunii, a mâncărimilor, a mătreții, a psoriazisului, a căderii părului și a păduchilor, printre alte afecțiuni.
Ulei de cocos
Uleiul de cocos extravirgin este folosit de multe femei pentru a-și menține părul sănătos și frumos. Îl poți aplica pe păr și pe scalp înainte de a te spăla, masându-l bine, astfel încât să pătrundă profund.
Poate ajuta în caz de mătreață, dermatită seboreică sau mâncărime generalizată, deoarece are proprietăți antibacteriene. Dacă ai părul foarte gras, poți urma aceeași procedură, dar folosește doar lapte de cocos.
Cum să folosești uleiuri vegetale pentru hidratarea părului
Aplică uleiul dorit de la mijlocul firelor de păr până la vârfuri sau de pe scalp în jos dacă părul este foarte uscat. După aceea, spală-te pe cap în mod normal.
Persoanele cu vârfuri despicate pot folosi câteva picături de ulei după șamponare. Dacă ai părul foarte uscat și tern, îți recomandăm să pui două sau trei picături de ulei vegetal în palme. Freacă uleiul în palme. Apoi, masează-l în păr.
O opțiune pentru persoanele cu păr gras este amestecarea uleiului vegetal cu gel natural de aloe vera în părți egale, astfel încât masca obținută să nu fie la fel de grasă, dar să ajute la hidratarea și hrănirea părului.
De asemenea, poți adăuga uleiuri în măști de păr, șampoane sau vopseluri naturale, cum ar fi sortimentele pe bază de henna.
Imagini oferite de Cottonseedoil, Sweet BeetandGreenbean și Veganbaking.net
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Hu, T., & Xiao, J. (2018). Flaxseed extracts induce apoptosis and regulate the growth of MCF-7 human breast cancer cells. Free Radical Biology and Medicine. https://doi.org/10.1016/j.freeradbiomed.2018.10.286
- Ahmad, Z. (2010). The uses and properties of almond oil. Complementary Therapies in Clinical Practice. https://doi.org/10.1016/j.ctcp.2009.06.015
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.