Yucca este benefică împotriva artritei - Doza de Sănătate
 

Yucca este benefică împotriva artritei

Yucca este foarte asemănătoare cartofului și poate înlocui acest aliment în numeroase rețete. Această legumă ameliorează durerile, inflamațiile și rigiditatea produse de artrită.
Yucca este benefică împotriva artritei

Ultima actualizare: 04 februarie, 2019

Yucca (numită și cassava) este o legumă rădăcinoasă ce crește în diverse părți ale celor două Americi, Asia și Africa. În zilele noastre, aceasta este disponibilă în magazinele alimentare din întreaga lume. În articolul de azi îți vom explica de ce yucca este benefică împotriva artritei. 

Ce este yucca?

La exterior, această legumă are aspectul unui lemn, însă provine dintr-un arbust și are un conținut bogat de carbohidrați, motiv pentru care este un aliment foarte energizant.

Grație texturii, aromei și a valorii sale nutritive, yucca este deseori comparată cu alte două legume rădăcinoase: cartofii și cartofii dulci. De fapt, aceste alimente pot fi înlocuite unul cu celălalt în diverse rețete.

Yucca este benefică datorită conținutului bogat de nutrienți

Motiva pentru care yucca este benefică împotriva artritei

Conform anumitor studii, yucca conține un compus numit saponină, care are abilitatea de a ameliora durerile articulare asociate artritei, încetinind totodată procesul de deteriorare a oaselor.

Un alt mare avantaj al acestei rădăcinoase este faptul că, spre deosebire de tratamentele medicamentoase obișnuite, nu produce niciun efect secundar nedorit.

Consumată zilnic, yucca este benefică împotriva artritei, ameliorând durerea, inflamațiile și rigiditatea produse de această boală.

Cine poate consuma yucca?

Yucca este un aliment foarte popular în țările în care poate fi achiziționată cu ușurință. Grație prețului său redus, aceasta este un aliment de bază în diverse colțuri ale lumii.

Coaja rădăcinii de yucca oferă energie, fiind o opțiune nutritivă excelentă pentru copii, adolescenți, sportivi și toate persoanele care obișnuiesc să depună un efort fizic deosebit.

Mai mult, această rădăcinoasă este foarte ușor de digerat, oferind numeroase beneficii celor care suferă de arsuri la stomac, ulcer gastric sau gastrită.

Yucca este benefică și pentru persoanele cu afecțiuni digestive

Cum se poate consuma yucca?

Yucca poate fi consumată atât ca aliment propriu-zis, cât și ca supliment alimentar:

  • Dacă optezi pentru varianta de supliment alimentar, urmează tratamentul timp de trei luni de zile, fă o pauză de încă trei luni și apoi ia-o de la capăt. Poți lua suplimente pe bază de yucca și în timpul unei crize acute de artrită.
  • Dacă preferi să consumi yucca la masă, o poți găti la fel cum gătești cartofii. Folosește-o pentru a prepara omlete sau tocănițe, fierbe-o sau prăjește-o.

Yucca nu conține gluten și poate fi încorporată în diverse rețete benefice celor care suferă de boala celiacă. Făina preparată din această legumă poate fi folosită pentru a coace pâine și prăjituri care vor avea aceeași aromă delicioasă și textură ca cele preparate cu făină obișnuită.

Chifle de yucca

Ingrediente

  • 1 ½ cană (300 ml) apă
  • 1 cană ulei de măsline extravirgin
  • 3 ouă
  • 2 lingurițe (10 g) sare de mare
  • 200 g brânză
  • 500 g făină de yucca
  • Condimente opționale: usturoi, boia, piper măcinat, etc.

Mod de preparare

  • Preîncălzește cuptorul la 176 °C (350 °F).
  • Bate toate ingredientele împreună până obții un aluat neted și omogen.
  • Toarnă compoziția într-o tavă pentru brioșe, însă ai grijă ca formele să fie umplute mai puțin de jumătate. Nu uita să ungi tava cu ulei, pentru a preveni lipirea aluatului de forme. Poți folosi și forme de silicon, acestea necesitând mai puțin ulei.
  • Coace aluatul la 176 °C (350 °F) timp de 25 de minute. Încearcă să folosești o tavă joasă, astfel încât chiflele să poată să crească mai ușor.
  • Se servesc calde.

Alte alimente benefice pentru cei care suferă de artrită

Ceapa ameliorează simptomele artritei

Știm deja că yucca este benefică împotriva artritei, însă mai sunt și alte alimente care combat simptomele acestei boli:

  • Curcumă (turmeric): acest condiment este un remediu excelent împotriva inflamațiilor și a durerii.
  • Apă sărată: este bogată în minerale care întăresc oasele și articulațiile.
  • Broccoli: este util împotriva inflamațiilor și a cancerului, are proprietăți antiinflamatoare și grăbește vindecarea. Fierbe-l până se înmoaie, însă ai grijă să nu-și schimbe culoarea caracteristică.
  • Lemn dulce: această plantă acționează ca un cortizon natural, ajutându-te să eviți efectele secundare nedorite produse de medicamentele obișnuite.
  • Ceapă: reduce inflamațiile, îndepărtând în același timp toxinele acumulate la nivelul rinichilor.
  • Usturoiul: este un aliment medicinal util împotriva mai multor boli, inclusiv a artritei.
  • Ceaiul verde: Această băutură este bogată în antioxidanți și flavonode care reduc inflamațiile.

Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Alhambra-Expósito MR, Arjonilla-Sampedro ME, Molina-Puerta MJ, Tenorio-Jiménez C, Manzano-García G, Moreno-Moreno P, et al. Recomendaciones dietéticas en la artritis reumatoide. Revista Española de Nutrición Humana y Dietética 2013; 17 (4): 165-171. Available at: http://maxconn.renhyd.org/index.php/renhyd/article/view/28. Accessed 01/15, 2019.
  • Bernal LGB, González LVA, Lagunas LLM, Ramírez JR, Sandoval-Torres S. Caracterización física y nutricional de frutos de yuca (” Yucca mixtecana”). Agrociencia 2018; 52 (3): 347-359. Available at: https://dialnet.unirioja.es/servlet/articulo?codigo=6423183. Accessed 01/15, 2019.
  • Yadira Maribel Yumisaca Hidalgo. Determinación de la actividad antiinflamatoria de los flavonoides del extracto de la hoja de yuca (Manihot esculenta). Quito: Universidad Central de Ecuador; 2018. Available at: http://www.dspace.uce.edu.ec/handle/25000/16719. Accessed 01/15, 2019.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.