5 alimente care îți oferă energie - Doza de Sănătate
 

5 alimente care îți oferă energie

Pe lângă faptul că ne pot regla sistemul nervos și ne dau multă energie, bananele sunt bogate în potasiu, ce previne tensiunea musculară și crampele.
5 alimente care îți oferă energie
Sofía Quintana Alonso

Verificat și aprobat de fizioterapeutul Sofía Quintana Alonso.

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Avem nevoie de multă energie pentru a putea face față vieții de zi cu zi. Însă, deseori se întâmplă să ne simțim obosiți din diferite motive. În astfel de situații, poți încerca să consumi alimente care îți oferă energie și astfel, te ajută să îți recapeți energia pierdută.

Din păcate, adeseori alegem să consumăm alimente nesănătoase, ce ne fac rău — în mod special cele cu un conținut bogat de zahăr sau alte ingrediente nocive. Dar nu-ți face griji: în acest articol îți vom prezenta cinci alimente energizante foarte sănătoase, pe care ar trebuie să le consumi în fiecare zi!

Alimente care îți oferă energie

1. Fulgii de ovăz: fibre

Fulgii de ovăz îți vor da energie imediat. Te sfătuim să-i consumi la micul dejun, ca să-ți faci plinul de energie necesar ca să-ți începi ziua. Fulgii de ovăz sunt bogați în fibre și carbohidrați benefici, care sunt surse sănătoase de energie. Și, nu în ultimul rând, poți consuma acest aliment în fiecare zi, fără a atrage vreo consecință negativă!

Poți consuma fulgii de ovăz sub diferite forme: ca cereale cu lapte, fierte, ca ingredient într-un smoothie etc.

2. Bananele: potasiu

Alimente care îți oferă energie precum cele bogate în potasiu

Bananele au un conținut bogat de potasiu, motiv pentru care sunt o sursă minunată de energie. Banana este doar unul dintre alimente care îți oferă energie. În plus, potasiul este bun pentru mușchii tăi, în mod special dacă faci mult sport sau ridici greutăți.

Potasiul poate preveni crampele musculare și anumite leziuni și, în plus, îți va regla sistemul nervos. Mănâncă două banane în fiecare dimineață și vei fi alertă toată ziua!

3. Peștele: Omega-3

Carnea de pește (în mod special tonul, somonul, păstrăvul și sardinele) este bogată în acizi grași Omega-3, ce sunt o sursă de energie foarte bună. În plus, o alimentație bogată în pește îți va permite să-ți îmbunătățești memoria și sistemul nervos și îți va reduce nivelul de stres. De asemenea, îți va ameliora depresia și te va ajuta să te concentrezi mai ușor.

Un sendviș cu ton este un mic dejun foarte energizant, întrucât și peștele este un aliment energizant.

4. Ouăle: proteine

Alimente care îți oferă energie precum ouăle

Deși poate ai auzit de multe ori că ouăle nu sunt sănătoase, însă adevărul este că acestea sunt un aliment foarte benefic pentru organismele noastre. Printre altele, ouăle conțin proteine, grăsimi sănătoase, vitamine, minerale și antioxidanți—toate acestea sunt esențiale pentru buna funcționare a organismului tău.

Ouăle sunt niște alimente energizante foarte bune, în același timp ajutându-ne să ne concentrăm atenția mai ușor. Consumul unui ou în fiecare dimineață este o metodă bună pentru a-ți începe ziua cu un plin de energie.

5. Apa: lichid esențial

Deși poate că te surprinde, apa este un energizant foarte important. Stresul și activitățile fizice ne pot lăsa deshidratați, iar un pahar de apă este cea mai bună modalitate de a ne recăpăta energia pierdută. Te sfătuim să bei cel puțin două pahare de apă de fiecare dată când te simți epuizată.

Și, desigur, nu uita să bei cel puțin doi litri de apă în fiecare zi!

S-ar putea să te intereseze...
Mic dejun energizant fără lactate, făină sau zahăr
Doza de Sănătate
Citește pe Doza de Sănătate
Mic dejun energizant fără lactate, făină sau zahăr

Persoanele care vor să își înceapă ziua cu un plus de nutrienți trebuie să încerce următorul mic dejun energizant fără lactate, făină sau zahăr.
Conținutul acestei publicații are scop pur informativ. În niciun moment nu ar trebui să faciliteze sau să înlocuiască diagnosticele, tratamentele sau recomandările oferite de către un specialist. Consultă un specialist de încredere dacă ai îndoieli și cere acordul acestuia înainte de a începe orice procedură.