6 alimente pentru artrita reumatoidă la micul dejun - Doza de Sănătate
 

6 alimente pentru artrita reumatoidă la micul dejun

Știai că fructele de pădure proaspete pot ameliora simptomele artritei reumatoide? Citește în continuare pentru a afla mai multe informații!
6 alimente pentru artrita reumatoidă la micul dejun
Eliana Delgado Villanueva

Verificat și aprobat de nutriționistul Eliana Delgado Villanueva.

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Artrita reumatoidă este o boală cronică și dureroasă, caracterizată prin slăbirea articulațiilor și a țesuturilor conjunctive. Aceasta intră în categoria de tulburări autoimune inflamatoare care alterează calitatea vieții celor afectați. Pe măsură ce progresează, simptomele artritei reumatoide se agravează. În cele ce urmează, îți prezentăm cele mai bune alimente pentru artrita reumatoidă pe care le poți consuma la micul dejun.

Persoanele care suferă de această boală se simt deseori amorțite și experimentează dureri articulare care le limitează abilitatea de a se mișca. În timp, artrita reumatoidă deformează articulațiile.

Deși fiecare caz este unic, majoritatea pacienților suferă de dureri recurente din cauza inflamațiilor. Vestea bună este că multe dintre aceste reacții pot fi combătute. Anumite alimente, datorită proprietăților lor, pot crește eficiența tratamentelor convenționale.

Ținând cont de acest fapt, este esențial să știm care sunt cele mai importante alimente pentru artrita reumatoidă pe care le putem consuma dimineața pentru a profta din plin de nutrienții oferiți. În articolul de azi, te invităm să descoperi 6 dintre acestea. Nu ezita să le încerci!

6 alimente pentru artrita reumatoidă

1. Fructele de pădure

Fructele sunt alimente pentru artrita reumatoidă

Pacienții care suferă de artrită reumatoidă au la dispoziție numeroase fructe ce le vor face bine. Dintre acestea, fructele de pădure roșii ies în evidență. Acest tip de fructe reprezintă cele mai bune alimente pentru artrita reumatiodă deoarece conțin numeroși compuși antioxidanți și antiinflamatori. După ce sunt absorbiți în organism, acești compuși ameliorează simptomele artritei reumatoide.

Conținutul ridicat de vitamina C al fructelor de pădure roșii îmbunătățește sinteza colagenului, fortificând ligamentele și tendoanele. Aceste fructe conțin și antocianine și carotenoide, două substanțe medicinale puternice care țin sub control inflamațiile cauzate de radicalii liberi.

Te sfătuim să consumi următoarele fructe de pădure la micul dejun:

  • Căpșuni
  • Cireșe
  • Mure
  • Afine
  • Struguri
  • Prune

2. Cerealele integrale

Cei care se confruntă cu simptomele cauzate de artrita reumatoidă ar trebui neapărat să consume cereale integrale. Aceste surse naturale de carbohidrați și fibre reprezintă aliați de nădejde împotriva inflamațiilor. Cerealele integrale pot ameliora durerea și senzația de amorțeală produse de artrita reumatoidă.

Totodată, cerealele integrale au proprietăți digestive și detoxifiante care susțin eliminarea toxinelor reținute de colon. Conținutul lor ridicat de seleniu ține sub control dezechilibrele inflamatorii și reglează nivelul de fluide din corp.

3. Semințele de in

Semințele de in sunt alimente pentru artrita reumatoidă

Semințele de in au devenit foarte populare în toată lumea ca supliment pentru a stimula pierderea în greutate. Aceste semințe oferă o senzație de sațietate de durată și îmbunătățesc funcția cardiacă.

Pe lângă aceste beneficii, este importat să reținem faptul că semințele de in sunt ideale pentru persoanele care suferă de boli inflamatorii ca artrita reumatoidă. Acest beneficiu se datorează conținutului lor de vitamina E și acizi grași omega-3. Odată asimilați de către organism, acizii grași omega-3 au un efect antiinflamator asupra articulațiilor.

De asemenea, fibrele dietetice din componența semințelor de in îmbunătățesc absorbția lichidelor și creează un gel natural care reface lubrifianții naturali de la nivelul articulațiilor.

Te sfătuim să incluzi semințe de in în smoothie-uri, fursecuri și alte preparate sănătoase pentru micul dejun. Nici măcar nu o să observi că sunt acolo!

4. Sucul de kiwi

Sucul natural de kiwi aprovizionează organismul cu o cantitate semnificativă de vitamina C, un antioxidant puternic. Acest nutrient este esențial pentru a proteja colagenul care menține cartilajele în stare optimă.

Vitamina C susține procesul de curățare a sângelui și îndepărtează excesul de toxine, precum acidul uric. Reține faptul că sucul de kiwi conține și cantități ridicate de fibre alimentare, un nutrient-cheie pentru a avea o sănătate metabolică și digestivă adecvată.

5. Uleiul de măsline extravirgin

Uleiul de măsline pe lista de alimente pentru artrita reumatoidă

Deși multe persoane preferă să consume ulei de măsline în alte momente ale zilei, grăsimile sănătoase din componența sa sunt ideale pentru micul dejun și pot fi folosite la prepararea de alimente pentru artrita reumatoidă.

Dacă alegi să servești ulei de măsline extravirgin la prima masă a zilei (fie simplu, fie cu pâine sau shake-uri), vei primi un plus de acizi grași omega-3 și antioxidanți. De îndată ce sunt absorbiți în organism, acizii grași omega-3 țin sub control inflamațiile.

Nu în ultimul rând, uleiul de măsline extravirgin este o sursă incredibilă de energie pentru corp. După ce este ingerat, acesta susține funcția metabolică.

6. Bananele

Bananele reprezintă un fruct sățios și energizant. Acestea pot potoli foamea și, dacă sunt consumate la micul dejun, ajută corpul să fie activ pe tot parcursul zilei.

Datorită conținutul lor ridicat de potasiu, magneziu și minerale esențiale, bananele sunt un aliat de nădejde pentru cei care suferă de artrită reumatoidă. Acest fruct reduce inflamațiile și elimină fluidele reținute în organism.

Orice tratament trebuie completat cu diverse obiceiuri sănătoase. Ca să îți controlezi simptomele, include alimente pentru artrita reumatoidă în meniul pentru prima masă a zilei. Sănătatea ta va avea de câștigat!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.



Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.