11 plante medicinale pentru slăbit - Doza de Sănătate
 

11 plante medicinale pentru slăbit

Asemenea ceaiului verde, ceaiul roșu te poate ajuta să slăbești. Acesta curăță organismul și stimulează metabolismul. Și nu uita: este foarte important să-ți completezi dieta cu exerciții fizice.
11 plante medicinale pentru slăbit
Elisa Morales Lupayante

Verificat și aprobat de pedagogul în educație fizică și nutriționistul Elisa Morales Lupayante.

Ultima actualizare: 29 decembrie, 2022

Ce-ai zice dacă ți-am spune că există în natură o grămadă de plante medicinale pentru slăbit? Fie din motive de sănătate sau pur estetice, multe persoane sunt preocupate de silueta lor și încearcă să dea jos kilogramele în plus.

Însă, uneori, grijile cotidiene sau lipsa timpului ne poate face să adoptăm obiceiuri nesănătoase, cum ar fi un stil de viață sedentar, o alimentație precară și nu numai.

Persoanelor supraponderale le este recomandat să încerce să slăbească cu ajutorul unei diete sănătoase și a sfaturilor primite de la medic.

Plante medicinale pentru slăbit

Așa cum am menționat mai sus, kilogramele în plus nu sunt numai o problemă de natură estetică, ci și un pericol pentru sănătate.

Cea mai bună modalitate de a slăbi este folosirea produselor naturiste disponibile pe piață în momentul actual. Acestea sunt cât se poate de sigure și nu ne afectează sănătatea.

În acest articol îți vom prezenta câteva plante medicinale pentru slăbit și îți vom explica ce trebuie să faci ca să poți profita de toate beneficiile pe care le oferă.

Algă marină brună (Fucus vesiculosus)

Alga marină brună are o concentrație mare de iod și săruri minerale, cum ar fi potasiu, brom, magneziu, calciu și fier. Iodul stimulează glanda tiroidă, prevenind obezitatea.

Mătase de porumb

Mătasea de porumb reprezintă firele fine (numite și stigmate) care înfășoară cocenii de porumb. Această componentă a porumbului este unul dintre cei mai eficienți agenți naturali diuretici și detoxifianți.

În plus, mătasea de porumb are proprietăți benefice care  o includ pe lista de plante medicinale pentru slăbit.

Anghinare

Anghinarea pe lista de plante medicinale pentru slăbit

Anghinarea este un aliment foarte gustos și sănătos. Pentru a putea profita de toate beneficiile oferite de această plantă, te sfătuim să folosești frunzele de anghinare pentru a-ți prepara o infuzie, un decoct sau o pastă macerată.

Mesteacăn

Acest arbore este bine cunoscut ca remediu diuretic și este deseori folosit pentru combaterea obezității, dar și în multe alte scopuri. Cel mai bine este să-ți prepari o infuzie din frunzele de mesteacăn.

Ceai roșu Pu Erh

Ceaiul roșu ajută la slăbit

În general, majoritatea ceaiurilor sunt considerate bune atunci când vine vorba de pierderea în greutate. Însă, ceaiul verde și, în mod special, ceaiul roșu sunt cele mai recomandate în acest scop.

Ceaiul roșu stimulează arderea grăsimilor. Astfel, acesta este inclus frecvent în diferite cure de slăbire, specialiștii recomandând câte trei sau patru căni pe zi celor care vor să scape de kilogramele în plus.

În general, ceaiul roșu accelerează metabolismul și întărește ficatul, acționând totodată ca un purificator natural pentru întreg organismul.

Aloe Vera

În ceea ce privește beneficiile pentru sănătate, aloe vera este cel mai adesea folosită ca agent detoxifiant. Totodată, această plantă este un aliat de nădejde în lupta cu kilogramele în plus.

Îți recomandăm să consumi suc de aloe vera. Acesta stimulează digestia și curăță organismul de toxine în cel mai scurt timp.

Te-ar putea interesa și:

Aloe vera te ajută să slăbești!

Ginseng

Plante medicinale pentru slăbit precum ginsengul

Ginsengul îți mărește nivelul de energie și îți accelerează metabolismul. Rădăcina acestei plante este bine cunoscută pentru capacitatea sa de a stimula arderea grăsimilor.

Cel mai recomandat tip de ginseng este cel siberian, care îți oferă un plus de energie și scade pofta de mâncare.

Ardei iute Cayenne

Ardeiul Cayenne conține capsaicină, care îi oferă gustul iute. Capsaicina reduce numărul de celule adipoase din sânge, dar și straturile de grăsime depusă în diferite regiuni ale corpului. Vei slăbi fără să-ți dai seama!

Scorțișoară

Scorțișoara este printre cele mai bune plante medicinale pentru slăbit

Scorțișoara stimulează metabolismul și reglează glicemia. În plus, această mirodenie reduce nivelul de trigliceride și colesterol din organism și ajută la la metabolizarea glucozei, lucru necesar dacă vrei să-ți ții în frâu pofta de mâncare în decursul zilei.

Ceai de țelină

Pentru a prepara acest ceai, nu trebuie decât să fierbi puțină țelină în apă. Ceaiul de țelină stimulează pierderea în greutate, ajută la reglarea glicemiei și a tensiunii arteriale și contribuie la prevenirea bolilor reumatice.

Când începi tratamentul cu ceai de țelină, nu mai bea nici un alt lichid pentru o perioadă de trei zile.

Mentă

Menta este printre cele mai bune plante medicinale pentru slăbit

Menta stimulează digestia și ajută la eliminarea toxinelor și a reziduurilor metabolice din organism, motiv pentru care nu poate lipsi din lista de plante medicinale pentru slăbit.

Câteva sfaturi utile

Atunci când începi o cură de slăbire, oricât de eficientă ar fi, nu trebuie să uiți de sport. Exercițiile fizice întăresc aparatul locomotor, ajută la slăbit și îmbunătățesc tensiunea arterială și pulsul.

Sperăm că ți-a făcut plăcere să citești acest articol și că o să profiți cât mai curând de beneficiile oferite de minunatele plante medicinale pentru slăbit pe care ți le-am prezentat mai sus!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Saper, R. B., Eisenberg, D. M., & Phillips, R. S. (2004). Common dietary supplements for weight loss. American Family Physician.
  • Vermaak, I., Viljoen, A. M., & Hamman, J. H. (2011). Natural products in anti-obesity therapy. Natural Product Reports. https://doi.org/10.1039/c1np00035g
  • Astrup, P. A., Meinert Larsen, D. T., & Harper, A. (2004). Atkins and other low-carbohydrate diets: Hoax or an effective tool for weight loss? Lancet. https://doi.org/10.1016/S0140-6736(04)16986-9
  • Sun, N. N., Wu, T. Y., & Chau, C. F. (2016). Natural dietary and herbal products in anti-obesity treatment. Molecules. https://doi.org/10.3390/molecules21101351

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.