Alimente care ajută la arderea grăsimii localizate - Doza de Sănătate
 

Alimente care ajută la arderea grăsimii localizate

Dacă încerci să slăbești în zone specifice ale corpului, cum ar fi șolduri, coapse sau abdomen, consumă alimente care ajută la arderea grăsimii localizate.
Alimente care ajută la arderea grăsimii localizate
Elisa Morales Lupayante

Scris și verificat de pedagogul în educație fizică și nutriționistul Elisa Morales Lupayante.

Ultima actualizare: 04 ianuarie, 2023

Anumite alimente ajută la arderea grăsimii localizate în zone specifice ale corpului. Prin consumul acestor produse, îți poți reduce procentul de grăsime din corp, modelându-ți silueta.

Alimente care stimulează arderea grăsimii localizate

Dacă încerci să slăbești în zone specifice ale corpului, cum ar fi șoldurile, coapsele sau abdomenul, probabil te întrebi dacă alimentele care ard grăsimile îți pot fi de ajutor.

Arderea grăsimii localizate pe abdomen prin sport

Deși există multe informații cu privire la aceste alimente, nu avem suficiente dovezi că acestea ajută, într-adevăr, la slăbit. Unele persoane consideră că anumite alimente, precum ceaiul verde, ardeii iuți, soia, grepfrutul, usturoiul sau ghimbirul accelerează ușor metabolismul, stimulând pierderea în greutate.

Cu toate acestea, efectele produselor menționate sunt infime, așadar este foarte puțin probabil să slăbești doar prin adăugarea lor în dietă.

Alimente care ard grăsimea abdominală

Grăsimea abdominală este periculoasă pentru sănătate, deoarece crește riscul de blocare a arterelor, provocând probleme cardiace. Astfel, măsura taliei nu trebuie să depășească 102 cm la bărbați și 88 cm la femei. 

Încearcă să adaugi în dietă alimente care ajută la arderea grăsimii localizate pe abdomen. Iată câteva dintre cele mai bune opțiuni!

Citrice ce contribuie la arderea grăsimii localizate

Exemple

  • Produse lactate sărace în grăsimi: Vorbim aici despre lapte degresat, iaurt și brânză cu un procent mic de grăsime. Acestea sunt bogate în calciu, care ajută la descompunerea celulelor adipoase.
  • Fructe citrice: Citricele, cum ar fi portocalele, grepfrutul și lămâia au un conținut bogat de vitamina C. Acestea stimulează arderea grăsimilor din corp și ajută la reglarea insulinei, împiedicând creșterea în greutate.
  • Pepene: Bogat în potasiu, acest fruct reglează nivelul de sodiu și ajută la combaterea balonării.
  • Nuci: Datorită conținutului ridicat de acizi grași omega 3, nucile reduc nivelul hormonilor stresului, cum ar fi cortizolul. Acești hormoni duc la îngrășare. Totuși, este bine să consumi nuci cu moderație.
  • Migdale: Aceste fructe sunt bogate în proteine, calciu, fibre și omega 3, fiind o sursă excelentă de energie. În plus, migdalele reglează glicemia și accelerează metabolismul.
  • Ovăz: Această cereală are un conținut bogat de fibre și proteine care scad nivelul de colesterol. Totodată, ovăzul curăță sângele, întrucât conține substanțe care „captează” grăsimea și toxinele, facilitând eliminarea acestora din corp.
  • Somon: Acest tip de pește are o concentrație ridicată de acizi grași omega 3 și proteine ce ajută la formarea colesterolului bun (HDL) care accelerează metabolismul și contribuie la arderea grăsimii abdominale în exces.
  • Ulei de măsline: Uleiul de măsline este bogat în grăsimi nesaturate sănătoase pentru organism. Acesta facilitează, de asemenea, absorbția nutrienților și scăderea nivelului de colesterol.

Îți recomandăm să citești și:

Cele mai bune 7 băuturi care ard grăsimea

Alimente care ajută la arderea grăsimii localizate pe coapse și șolduri

Leguminoasele ce ajută la arderea grăsimii localizate pe coapse

La fel ca în cazul abdomenului, există alimente care stimulează arderea grăsimii localizate pe coapse și șolduri. Câteva exemple sunt:

  • Cerealele integrale: orez brun, ovăz, pâine și paste integrale, floricele de porumb.
  • Leguminoasele: cele mai bune opțiuni sunt mazărea, fasolea și lintea.
  • Proteinele slabe: carne de pui fără piele, ouă, lactate sărace în grăsimi, pește alb, tofu.
  • Fibrele: câteva alimente bogate în fibre extrem de utile sunt merele, cartofii, căpșunele și broccoli.

Adoptă o dietă echilibrată bazată și pe consumul alimentelor de mai sus pentru a contribui la arderea grăsimii localizate. Totodată, este important să faci exerciții fizice regulate pentru a-ți atinge obiectivul.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Champagne CM, Broyles ST, Moran LD, et al. Dietary intakes associated with successful weight loss and maintenance during the Weight Loss Maintenance trial. J Am Diet Assoc. 2011;111(12):1826–1835. doi:10.1016/j.jada.2011.09.014
  • Roby, F. B. (1962). Effect of exercise on regional subcutaneous fat accumulations. Research Quarterly of the American Association for Health, Physical Education and Recreation. https://doi.org/10.1080/10671188.1962.10613202
  • Aguilar-Salinas, C. A. (2007). Mesa redonda XXV. Adiposidad abdominal como factor de riesgo para enfermedades crónicas. Salud pública de México49, 311-316.
  • Bouza, A., Bellido, D., Rodríguez, B., Pita, S., & Carreira, J. (2008). Estimacíon de la grasa abdominal visceral y subcutánea en pacientes obesos a través de ecuaciones de regressíon antropométricas. Rev Esp Obes6(3), 153-62.
  • Pérez Miguelsanz, M., Cabrera Parra, W., Varela Moreiras, G., & Garaulet, M. (2010). Distribución regional de la grasa corporal: Uso de técnicas de imagen como herramienta de diagnóstico nutricional. Nutrición Hospitalaria25(2), 207-223.
  • Blaak, E. (2001). Gender differences in fat metabolism. Current Opinion in Clinical Nutrition and Metabolic Care. https://doi.org/10.1097/00075197-200111000-00006

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.