Fructe care ard grăsimi și ajută la slăbit - Doza de Sănătate
 

Fructe care ard grăsimi și ajută la slăbit

Cum este posibil să slăbești consumând un aliment? Simplu. Nu este un lucru magic sau spectaculos, ci o realitate biologică. 
Fructe care ard grăsimi și ajută la slăbit

Ultima actualizare: 09 august, 2022

Multe persoane nu știu că există fructe care ard grăsimi. Poate părea greu de crezut, dar unele alimente consumă un număr mare de calorii în timpul digestiei. Cu alte cuvinte, aceste produse consumă mai multe calorii decât oferă, contribuind la arderea grăsimilor.

Fructele fac parte din grupul de alimente care ard grăsimile din corp. Fiind bogate în glucide, acestea impun un proces complex de asimilare în organism. Rezultatul îl constituie accelerarea metabolismului și arderea grăsimilor. Citește în continuare pentru a afla care sunt acele fructe care ard grăsimi în mod deosebit.

Merele sunt fructe care ard grăsimi

Merele pe lista de fructe care ard grăsimi 

Merele sunt un adevărat laborator ambulant. Acestea conțin un compus numit pectină, care are numeroase beneficii:

  • Detoxifică organismul.
  • Are proprietăți diuretice.
  • Oferă o cantitate mare de fibre.

Interesant este că aceste fructe contribuie și la distrugerea grăsimilor care pătrund în organism. Fibrele solubile din mere ajută organismul să absoarbă mai puține grăsimi. Totodată, aminoacizii din compoziția lor îmbunătățesc digestia.

În plus, nu trebuie să uităm că merele sunt foarte sățioase.

Lămâia: o adevărată minune a naturii

Citricele pe lista de fructe care ard grăsimi

Lămâia are numeroase proprietăți benefice și nu poate lipsi de pe lista de fructe care ard grăsimi. Zeama de lămâie ajută la descompunerea grăsimilor, facilitând eliminarea lor. 

Totodată, lămâia îmbunătățește circulația, stimulează sistemul limfatic și combate celulita.

  • O idee bună este să bei un pahar de apă caldă cu lămâie dimineața, pe stomacul gol. Această băutură mărește termogeneza, ajutând la arderea caloriilor.

Grepfrut

Tot din familia citricelor face parte și grepfrutul. Acesta are efecte detoxifiante care ajută la slăbit. În plus, grepfrutul curăță ficatul, organul care procesează grăsimile, îmbunătățește funcțiile renale și scade tensiunea arterială.

Căpșune

Capsunele pe lista de fructe care ard grăsimi

Căpșunele sunt fructe care ard grăsimi și ajută la slăbit deoarece au puține calorii, sunt sățioase și  bogate în apă și fibre, care îmbunătățesc digestia.

În plus, căpșunele conțin calciu, magneziu și potasiu, trei elemente care țin sub control tensiunea arterială. Aceste fructe reglează și nivelul de acid uric, accelerând metabolismul și stimulând arderea grăsimilor.

Pepene verde

Pepenele verde nu este doar extrem de răcoritor, ci are și un efect puternic în ceea ce privește arderea grăsimilor. Datorită gustului său dulce, acest fruct are o densitate energetică scăzută. Prin urmare, poți consuma mai multe porții păstrând un aport caloric redus.

În plus, pepenele verde conține arginină, un aminoacid care ajută la oxidarea glucozei și a grăsimilor acumulate în corp. Totodată, acest aliment curăță organismul, contribuind la eliminarea toxinelor.

Kiwi

Kiwi pe lista de fructe care ard grăsimi 

Fiind bogat în vitamina C, kiwi nu poate lipsi de pe lista de fructe care ard grăsimi. 

  • Multe studii au arătat că vitamina C este esențială pentru arderea grăsimilor.
  • Consumul regulat al acestei vitamine activează o substanță numită carnitină, implicată în procesul de transformare a grăsimii în energie.

Nucă de cocos

Nuca de cocos stimulează în mod considerabil metabolismul hepatic, îmbunătățind digestia. În plus, acest fruct delicios contribuie la arderea unui număr mare de calorii. Beneficiile sunt obținute prin consumul de nucă de cocos în stare naturală, dar și de fulgi, lapte sau ulei de cocos.

Uleiul de cocos, în special, accelerează metabolismul. Însă trebuie să știi cum să îl consumi pentru a preveni posibilele efecte dăunătoare. În acest sens, îți recomandăm să folosești ulei de cocos de calitate superioară.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Beukema M, Faas MM, de Vos P. The effects of different dietary fiber pectin structures on the gastrointestinal immune barrier: impact via gut microbiota and direct effects on immune cells. Exp Mol Med. 2020 Sep;52(9):1364-1376. doi: 10.1038/s12276-020-0449-2. Epub 2020 Sep 10. PMID: 32908213.
  • Carr AC, Maggini S. Vitamin C and Immune Function. Nutrients. 2017 Nov 3;9(11):1211. doi: 10.3390/nu9111211. PMID: 29099763; PMCID: PMC5707683.
  • Lis DM, Baar K. Effects of Different Vitamin C-Enriched Collagen Derivatives on Collagen Synthesis. Int J Sport Nutr Exerc Metab. 2019 Sep 1;29(5):526-531. doi: 10.1123/ijsnem.2018-0385. PMID: 30859848.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.