10 alimente care topesc grăsimile

· 29 aprilie 2019
Știai că ovăzul este unul dintre cele mai sănătoase și complete alimente? Acesta oferă o senzație de sațietate, îmbunătățește digestia și accelerează metabolismul.

Cea mai bună modalitate de a slăbi și de a arde grăsimile este printr-o dietă sănătoasă și un program de exerciții fizice. Mai jos îți oferim o listă de alimente care topesc grăsimile în mod natural și pe care este bine să le incluzi în dietă pentru a reuși să dai jos kilogramele nedorite.

Cu toții știm că nu este ușor să arzi grăsimile și să slăbești, dar nici imposibil. Indiferent dacă ești interesat de o siluetă armonioasă, de o stare de sănătate mai bună sau de amândouă, pierderea în greutate este o sarcină dificilă care necesită mult efort și dăruire.

Nu trebuie să te lași păcălit de acele produse sau diete „minune” care îți promit o scădere rapidă în greutate. Este adevărat că produsele de acest gen pot fi utile ca suplimente alimentare, dar de unele singure nu dau niciodată rezultate. În plus, unele dintre aceste produse sau diete stricte pot avea efecte secundare, motiv pentru care nu sunt recomandate.

Alimente care topesc grăsimile – ceaiul verde

Ceaiul verde este unul dintre acele alimente care topesc grăsimile

Ceaiul verde a devenit foarte popular în ultimii ani, deoarece studiile au dovedit că acesta are proprietăți care ajută la controlarea greutății corporale, chiar și în cazul unei diete bogate în grăsimi.

Cercetătorii de la Universitatea din Pennsylvania au descoperit că ceaiul verde reduce capacitatea de absorbție a grăsimilor în corp și accelerează metabolismul, acest lucru fiind esențial pentru a arde grăsimile.

Te-ar putea interesa și:

Alimente bogate în fibre care ajută la slăbit

Pepene

Pepenele, fie el roșu sau galben, conține foarte multă apă, fiind extrem de util în curele de slăbire. Acest aliment este sățios și bogat în antioxidanți și nutrienți care stimulează arderea grăsimilor. Consumul frecvent de pepene te ajută să arzi mai ales grăsimile din zona abdominală

Alimente care topesc grăsimile – merele

Merele sunt alimente care topesc grăsimile

Merele conțin un component numit pectină care ajută la detoxifierea organismului și care previne creșterea colesterolului rău. Aceste fructe sunt ideale pentru slăbit, întrucât sunt bogate în vitamina C, betacaroten, fitosteroli, fibre, flavonoide, antioxidanți, vitamine și minerale.

Struguri

Strugurii și stafidele sunt alimente detoxifiante care ajută la echilibrarea nivelului de colesterol datorită conținutului bogat de potasiu și vitamina B. Pentru a arde grăsimile din corp, urmează o cură cu struguri. 

Alimente care topesc grăsimile – roșiile

Roșiile sunt alimente care topesc grăsimile

Roșiile se numără printre legumele cu cele mai puține calorii: o roșie are numai 33 de calorii. Acest aliment este ideal pentru pierderea în greutate, deoarece este bogat în antioxidanți, vitamine și minerale care detoxifică organismul, activează metabolismul și stimulează arderea grăsimilor.

Legume crude

Legumele crude, mai ales cele cu frunze verzi, au un conținut bogat de apă și sunt sărace în calorii. Poți să le incluzi în salate sau smoothie-uri. Îți recomandăm să consumi spanac, morcovi, roșii, praz, salată verde, țelină și vinete.

Alimente care topesc grăsimile – ouăle

Ouăle sunt alimente care topesc grăsimile

Deși ouăle nu au proprietăți care stimulează arderea grăsimilor, sunt totuși alimente recomandate într-o dietă care vizează pierderea sănătoasă în greutate.

Consumul a 2 ouă pe zi te ajută să slăbești, mai ales dacă le mănânci la micul dejun. Sunt sățioase, conțin proteine și îți oferă energie, ajutându-te să suporți mai ușor cura de slăbire.

Te-ar putea interesa și:

Dietă pentru iarnă: 4 alimente de sezon pentru slăbit

Ovăz

Ovăzul este unul dintre cele mai sănătoase alimente. Este bogat în carbohidrați complecși, fibre și proteine, fiind o cereală cu un indice glicemic scăzut. Mai conține grăsimi nesaturate și micronutrienți care îți oferă energie. Fulgii de ovăz sunt sățioși, îmbunătățesc digestia și accelerează metabolismul.

Supe

Supele sunt alimente care topesc grăsimile

O supă bună de legume poate fi un aliat de nădejde în curele de slăbire. Spre deosebire de alte preparate, supa de legume are puține calorii, îți satisface pofta de mâncare și îți pune la dispoziție toate beneficiile legumelor din compoziția sa. Poți să consumi și supe de pui, ovăz sau orez.

Pește

Peștele reprezintă una dintre cele mai bune surse de proteine și de grăsimi sănătoase. Majoritatea speciilor de pește conțin carne slabă, fiind și o sursă considerabilă de acizi grași omega 3. Îți recomandăm să consumi în special calcan, merluciu, cod proaspăt, calamar, pește-spadă și hering.

  • Elfhag, K., & Rössner, S. (2005). Who succeeds in maintaining weight loss? A conceptual review of factors associated with weight loss maintenance and weight regain. Obesity Reviews. https://doi.org/10.1111/j.1467-789X.2005.00170.x
  • Lowry, R., Galuska, D. A., Fulton, J. E., Wechsler, H., Kann, L., & Collins, J. L. (2000). Physical activity, food choice, and weight management goals and practices among U.S. college students. American Journal of Preventive Medicine. https://doi.org/10.1016/S0749-3797(99)00107-5
  • Farmer, S. R. (2009). Obesity: Be cool, lose weight. Nature. https://doi.org/10.1038/458839a