Beneficiile apei cu scorțișoară pentru organism - Doza de Sănătate
 

Beneficiile apei cu scorțișoară pentru organism

Printre beneficiile apei cu scorțișoară se numără și abilitatea de a stimula pierderea în greutate. Adoptă o dietă sănătoasă și fă mișcare pentru a obține cele mai bune rezultate.
Beneficiile apei cu scorțișoară pentru organism
Carlos Fabián Avila

Verificat și aprobat de medicul Carlos Fabián Avila.

Ultima actualizare: 10 februarie, 2019

Beneficiile apei cu scorțișoară pentru organism sunt numeroase. Această băutură medicinală are abilitatea de a îmbunătăți sănătatea. Dacă nu ai încercat niciodată apă cu scorțișoară, măr și lămâie, acum este momentul să o faci.

Dietele detoxifiante sunt foarte populare în zilele noastre, dar trebuie să ținem cont de anumite aspecte înainte de a începe o cură pe bază de apă cu scorțișoară, măr și lămâie.

În primul rând, pe lângă a urma acest tratament natural, este esențial să adopți un stil de viață sănătos. Trebuie să urmezi o dietă echilibrată și să eviți sedentarismul. În al doilea rând, trebuie să fii consecvent. Obiceiurile sănătoase și remediile naturale nu te pot ajuta să pierzi în greutate dacă nu ai suficientă voință.

De asemenea, nu uita că fiecare dintre noi are un metabolism unic. Din acest motiv, unele persoane reușesc să piardă în greutate mai ușor, iar altele mai greu. Ca să-ți îndeplinești obiectivele cu ajutorul remediilor naturiste, trebuie să perseverezi.

În articolul de azi te invităm să descoperi beneficiile apei cu scorțișoară, măr și lămâie și să afli de ce această băutură nu ar trebui să lipsească din dieta ta zilnică.

Beneficiile apei cu scorțișoară, măr și lămâie

Pentru a prepara următoarea băutură, ai nevoie de câteva bețișoare de scorțișoară, un măr verde și zeamă de lămâie. Toate aceste trei alimente sunt sănătoase și, dacă le combini, beneficiile lor vor fi amplificate.

Apa cu scorțișoară, măr și lămâie – o băutură bogată în antioxidanți

Zeama de lămâie, merele verzi și scorțișoara sunt utile pentru a preveni degradarea oxidativă provocată de radicalii liberi. Apa cu scorțișoară, măr și lămâie este bogată în polifenoli, nutrienți utili pentru a menține sănătatea cardiacă.

 • Antioxidanții susțin funcționarea corectă a organismului. Printre altele, acești nutrienți protejează sănătatea celulelor și îngrijesc ficatul, un organ esențial pentru a stimula pierderea în greutate.
 • Mai mult, alimentele bogate în antioxidanți conțin foarte puține grăsimi și calorii.
Măr și scorțișoară

Apa cu scorțișoară tratează inflamațiile

Alimentele cu proprietăți antiinflamatoare pot preveni retenția de apă, problemele renale și cardiace și dezvoltarea mai multor boli. Atât scorțișoara, cât și zeama de lămâie au proprietăți antiinflamatoare foarte puternice, oferind organismului vitaminele și mineralele de care are nevoie pentru a se menține sănătos.

Apa cu scorțișoară reglează glicemia

Unul dintre beneficiile apei cu scorțișoară, dat de efectele sale medicinale, este echilibrarea nivelului de zahăr din sânge.

 • Scorțișoara este unul dintre cele mai utile alimente pentru a preveni dezvoltarea sindromului metabolic și a diabetului de tip II.
 • Acest ingredient acționează asupra enzimelor digestive, stimulând descompunerea alimentelor consumate. Astfel, nutrienții alimentelor sunt mai ușor absorbiți de organism, iar nivelul de zahăr din sânge nu crește în exces.
 • Combinată cu mere, scorțișoara poate „capta” mai multă glucoză și încetini efectele acesteia. Drept rezultat, sănătatea ta se va îmbunătăți și vei avea o siluetă de invidiat.

Apa cu scorțișoară scade rezistența grăsimii

Așa cum am menționat deja, apa cu scorțișoară, măr și lămâie activează metabolismul, stimulând arderea grăsimilor—atât timp cât adopți un stil de viață sănătos.

 • Printre beneficiile apei cu scorțișoară se numără și abilitatea sa de a detoxifia organismul. Această băutură are proprietăți diuretice și favorizează digestia, ajutându-te să te simți mai sătul și protejându-ți sănătatea cardiacă.
 • Un alt beneficiu interesant al apei cu scorțișoară este faptul că aceasta poate să scadă rezistența grăsimii, în special a celei depuse la nivelul abdomenului.
 • Apa cu scorțișoară este atât de puternică încât, dacă o consumi pentru 15-20 de zile consecutive, rezultatele dorite nu vor întârzia să apară. Trebuie însă să urmezi și o dietă sănătoasă.
 • Datorită enzimelor din compoziția lor, merele verzi facilitează arderea grăsimii.

Pe lângă includerea lor în următoarea băutură medicinală, nu ezita să consumi mere verzi pe cont propriu, de cel puțin trei ori pe săptămână. Acest fruct îți oferă pectină, o fibră aflată în componența cojii sale.

Cum se prepară apa cu scorțișoară, măr și lămâie?

Măr și scorțișoară

Ingrediente

 • 1 l de apă
 • 2 mere verzi
 • 1-2 bețișoare (10 g) de scorțișoară
 • Zeama unei lămâi

Mod de preparare

 • Așa cum am menționat la începutul articolului, ai nevoie de doar 20 de minute pentru a prepara această băutură medicinală.
 • Mai întâi, achiziționează două mere verzi 100% ecologice. Spală-le bine, taie-le în felii (fără a le decoji) și pune-le deoparte.
 • Stoarce zeama lămâii și combin-o cu un litru de apă.
 • Nu trebuie decât să adaugi feliile de măr verde și bețișoarele de scorțișoară în apa cu lămâie și ai terminat.
 • Depozitează băutura preparată în frigider pentru câteva ore.
 • Dacă vrei, poți lăsa băutura să stea pe timp de noapte, astfel încât scorțișoara, feliile de măr verde și zeama de lămâie să-și elibereze proprietățile.

Ziua următoare, servește puțină apă cu scorțișoară, măr verde și lămâie înainte de fiecare masă principală. Această băutură te va ajuta să te simți minunat într-un timp scurt. Ești pregătit să o încerci?


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Kawatra P, Rajagopalan R. Cinnamon: Mystic powers of a minute ingredient. Pharmacognosy Res. 2015;7(Suppl 1):S1–S6. doi:10.4103/0974-8490.157990
 • Gupta Jain S, Puri S, Misra A, Gulati S, Mani K. Effect of oral cinnamon intervention on metabolic profile and body composition of Asian Indians with metabolic syndrome: a randomized double -blind control trial. Lipids Health Dis. 2017;16(1):113. Published 2017 Jun 12. doi:10.1186/s12944-017-0504-8
 • Kwan HY, Wu J, Su T, et al. Cinnamon induces browning in subcutaneous adipocytes. Sci Rep. 2017;7(1):2447. Published 2017 May 26. doi:10.1038/s41598-017-02263-5
 • Mollazadeh H, Hosseinzadeh H. Cinnamon effects on metabolic syndrome: a review based on its mechanisms. Iran J Basic Med Sci. 2016;19(12):1258–1270. doi:10.22038/ijbms.2016.7906

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.