3 semne care indică faptul că ești o persoană nimfomană
 

3 semne care indică faptul că ești o persoană nimfomană

Cunoști diferența dintre dependența de sex și un libido sănătos? În continuare, vom explica ce înseamnă o persoană nimfomană.
3 semne care indică faptul că ești o persoană nimfomană
Alejandro Rodríguez

Scris și verificat de psihologul Alejandro Rodríguez.

Ultima actualizare: 09 august, 2022

În trecut, se credea că atunci când cineva avea tendința de a fi promiscuu, era nimfoman. Totuși, ceea ce implică acest termen a evoluat în ceea ce înțelegem acum ca „hipersexualitate”. Descoperă 3 semne care indică faptul că ești o persoană nimfomană!

Hipersexualitatea se referă la o participare extremă la orice activitate sexuală. Astăzi, există tendința de a clasifica toate comportamentele care se abat ușor de la normă drept tulburări psihice. Acest lucru se vede și în domeniul sexului, unde oricine are o dorință sexuală mai mare decât ceea ce este considerat normal este numit dependent de sex.

În acest articol, îți vom explica cele 3 semne care caracterizează persoană nimfomană, sau mai bine zis dependentă de sex sau hipersexuală.

Ce este hipersexualitatea?

Femeie cu cireașă între buze

 

Hipersexualitatea este un comportament uman care este descris printr-un apetit sexual excesiv. În trecut, termenul de „nimfomanie” era folosit în relație cu femeile, în timp ce în cazul bărbaților era folosit „satiriazis”.

Cu toate acestea, atunci când vorbim despre comportamentul sexual și modul în care societatea îl vede, trebuie luați în considerare diferiți factori: secolul, valorile sociale și culturale, principiile etice și credințele religioase.

Deși nu există un consens științific cu privire la definiția termenului, dependența de sex apare atunci când practica este folosită pentru a atenua disconfortul și nu pentru a genera plăcere.

În ultimele decenii, această problemă a început să fie tratată ca orice alt tip de dependență. Fiecare diagnostic se stabilește prin analiza caracteristicilor individuale ale pacientului și este foarte subiectiv.

În loc să etichetezi pe cineva drept nimfoman, astăzi se vorbește despre hipersexualitate.

Există multe teorii în jurul cauzelor dependenței de sex

  • Impuls sexual
  • Factori neurologici: afectarea creierului, intervenții chirurgicale, utilizarea agenților dopaminergici pentru boala Parkinson
  • Psihodinamică: dorința sexuală incontrolabilă generată de experiențe sexuale negative în timpul copilăriei
  • Predispoziție genetică: genetica ar putea avea de-a face cu acest tip de comportament. Cu toate acestea, sunt încă multe de investigat în acest sens.

3 semne că o persoană este nimfomană sau hipersexuală

 

Folosește sexul pentru a se simți mai bine în legătură cu problemele sale

Primul simptom al oricărui tip de dependență este repetarea compulsivă a unui comportament pentru a îmbunătăți starea de spirit. Persoana dependenta de sex va căuta să facă sex cu orice preț atunci când are probleme sau se confruntă cu anxietate, depresie, plictiseală, etc.

În funcție de caracteristicile sale individuale, poate face acest lucru prin utilizarea masturbării și a pornografiei sau cu alte persoane.

Deși la prima vedere acest lucru poate să nu pară dăunător, foarte curând va exista o pierdere a libertății și sexul va deveni centrul vieții sale. Timpul consumat de fanteziile, îndemnurile sau comportamentele sexuale va interfera cu obiectivele sau obligațiile zilnice.

Dacă are un partener, îl înșală, în ciuda faptului că se simte groaznic

Persoana hipersexuală nu poate rezista tentației. Prin urmare, în contextul unei relații monogame, va face sex în afara cuplului dacă se va ivi ocazia. Poftele și fanteziile sexuale vor fi recurente la dependentul de sex, însoțite de suferință emoțională și sentimente de vinovăție.

Acest lucru nu înseamnă, totuși, că toți cei care își înșală partenerii au o dependență de sex.

Caută senzații noi mai presus de toate

Una dintre componentele unui libido sănătos este căutarea varietății și a emoțiilor noi. Cu toate acestea, dependentul de sex merge mai departe.

Nevoia de a experimenta noi senzații îl va face să se angajeze în fantezii, comportamente sau îndemnuri sexuale fără a măsura riscurile. Poate adopta parafilii extreme, obținând din ce în ce mai puțină plăcere.

Ce înseamnă persoană nimfomană

 

Ce să faci în cazul prezentării acestor semne?

Hipersexualitatea a existat dintotdeauna, deși modul de abordare a variat în funcție de dezvoltarea și cultura fiecărei societăți.

De asemenea, apare din cauza mai multor factori, cum ar fi tulburarea bipolară sau chiar efectele adverse ale tratamentelor. De aceea, dacă observi că tu sau cineva apropiat dă semne de dependență de sex, este importantă intervenția unui specialist. Este o modalitate de a avea grijă de sănătatea sexuală și de calitatea vieții.

După cum ai văzut, nu se mai vorbește despre o persoană că este „nimfomană”, ci mai degrabă că este hipersexuală.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.