6 semne că partenerul tău a făcut sex, dar nu cu tine
 

6 semne că partenerul tău a făcut sex, dar nu cu tine

O femeie este întotdeauna suspicioasă când partenerul ei face sex cu altcineva. Nu este un „al șaselea” simț; mai degrabă, apar schimbări evidente în comportament, care sunt foarte greu de ascuns.
6 semne că partenerul tău a făcut sex, dar nu cu tine
Bernardo Peña

Verificat și aprobat de psihologul Bernardo Peña.

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Te întrebi dacă partenerul tău a făcut sex cu altcineva? Ei bine, nu există o formulă magică pentru a afla. Cu toate acestea, există unele comportamente care pot servi drept indiciu al infidelității.

Este adevărat că nu se aplică în toate cazurile pentru că pot exista și alte motive care le provoacă. Dar, dacă mai multe „semnale” se întâlnesc, ar putea fi din cauza unei întâlniri intime a iubitul tău cu altă persoană.

Semne că partenerul tău a făcut sex, dar nu cu tine

După cum am subliniat deja, semnele pe care le împărtășim mai jos nu înseamnă neapărat că există infidelitate. Este o compilație a acelor indicații care trezesc cel mai frecvent suspiciuni.

1. Evită contactul fizic cu tine

 

Una dintre bazele oricărei relații este contactul fizic. Prin urmare, dacă partenerul tău a încetat să te mângâie, să te seducă și să caute oportunități de a avea contact fizic cu tine, poate fi pentru că i se întâmplă ceva. Adesea, când o persoană este infidelă, se angajează într-un comportament evitant din vinovăție.

Ce altceva poate fi? În alte cazuri, această dinamică se schimbă deoarece ceva a rupt încrederea dintre voi. Uneori nu există suficientă comunicare pentru a exprima un dezacord.

2. Mirosul corporal este diferit atunci când partenerul tău a făcut sex cu altcineva

Diferite studii au indicat că mirosul are un rol predominant în relațiile umane. Dacă ești împreună cu partenerul de mult timp, poți confirma că are un anumit parfum pe care îl poți recunoaște.

Știi dacă a folosit un parfum nou. Deci, atunci când mirosul lui se schimbă în mod suspect, este posibil să fi fost cu altcineva.

Când infidelitatea este mai evidentă, poți identifica mirosul parfumului celeilalte persoane.

3. Este prea somnoros fără explicații

Cuplu care are probleme sexuale

 

Un semnal ușor confuz care ar putea indica faptul că partenerul tău a făcut sex cu altcineva este senzația de somn. Spunem confuz pentru că uneori poate fi un produs al rutinei de muncă sau al insomniei. Nu este așa?

Un articol intitulat Hormonii sexuali afectează neurotransmițătorii și modelează creierul feminin adult în perioadele de tranziție hormonală explică că, după sex, organismul eliberează neurotransmițători care produc o stare de somnolență și oboseală aproape la fel de plăcută ca și actul sexual. Dacă partenerul tău este brusc foarte obosit, ar putea fi din această cauză.

4. Nu poate menține o erecție

Deși unii bărbați sunt capabili să facă față mai multor partenere, alții pot începe să aibă probleme de erecție. Dacă partenerul tău este obosit de fiecare dată când încerci să-l seduci, ceva se întâmplă.

Potrivit Institutului Național de Diabet și Boli Digestive și de Rinichi, problemele de disfuncție erectilă pot fi legate de stres și diferite boli precum hipertensiunea arterială, diabetul sau ateroscleroza, printre altele. Dar, dacă nu există nicio boală, este posibil să-și consume energia într-un alt pat.

5. Face dușuri neregulat

Semne că partenerul tău a făcut sex cu alta

 

Când locuiești cu cineva de mult timp, îi poți recunoaște rutinele de îngrijire. Din această cauză, ți se poate părea foarte ciudat faptul că face brusc un duș în mijlocul zilei.

Când partenerul tău a făcut sex cu o altă femeie, poate simți nevoia de a șterge orice semn. Prin urmare, va face duș mai des.

6. Refuză să vorbească despre asta sau se enervează

Cum se comportă partenerul tău când decizi să-i expui suspiciunile tale? Poate că acesta este cel mai evident semn. „Cine nu datorează nimic, nu se teme de nimic…” Această zicală se aplică perfect aici.

Dacă partenerul tău a întreținut relații sexuale cu alta, va evita subiectul, va căuta scuze pentru absențe sau, în caz contrar, se va enerva „din cauza neîncrederii tale”.

Ce să faci dacă partenerul tău a făcut sex, dar nu cu tine?

Oricare dintre aceste comportamente ar putea deveni sinonim cu infidelitatea. Dacă nu are nimic de ascuns, își va face timp să te asculte și să rezolve acele îndoieli pe care le ai. În plus, va încerca să dovedească în toate modurile posibile că ceea ce spune este adevărat.

Încă bănuiești că partenerul tău a făcut sex, dar nu cu tine? Fă tot ce poți pentru a descoperi adevărul. Dacă identifici toate aceste semne de infidelitate, ceva nu este în regulă între voi.

S-ar putea să te intereseze...
Cum să reacționăm la infidelitate?
Doza de Sănătate
Citește pe Doza de Sănătate
Cum să reacționăm la infidelitate?

În caz de infidelitate, inocența dispare. Ne pierdem încrederea în partener, valorile ne sunt distruse. Dar, cum să reacționăm la infidelitate?


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • J Nonverbal Behav. 2013 Sep; 37(3): 153–163. Published online 2013 Apr 16. Assessing Personality Using Body Odor: Differences Between Children and Adults. doi: 10.1007/s10919-013-0152-2
  • Front Neurosci. 2015; 9: 37. Published online 2015 Feb 20. Sex hormones affect neurotransmitters and shape the adult female brain during hormonal transition periods. doi: 10.3389/fnins.2015.00037
  • National Institute of Diabetes and Digestive and Kidney Diseases. Síntomas y causas de la disfunción eréctil. https://www.niddk.nih.gov/health-information/informacion-de-la-salud/enfermedades-urologicas/disfuncion-erectil/sintomas-causas
  • Salvatierra Maza, P. L. (2018). ALTERACIONES MÁS FRECUENTES DE LOS PARÁMETROS SEMINALES EN MUESTRAS DE PACIENTES; LABORATORIO BIOGÉNESIS, LIMA 2016.

Conținutul acestei publicații are scop pur informativ. În niciun moment nu ar trebui să faciliteze sau să înlocuiască diagnosticele, tratamentele sau recomandările oferite de către un specialist. Consultă un specialist de încredere dacă ai îndoieli și cere acordul acestuia înainte de a începe orice procedură.