Poziția 69: cinci moduri de a face această poziție sexuală plăcută
 

Poziția 69: cinci moduri de a face această poziție sexuală plăcută

69 este poziția pentru sex oral cu cei mai mulți adepți. Variantele apar ca răspuns la nevoile de confort și inventivitate.
Poziția 69: cinci moduri de a face această poziție sexuală plăcută
Isbelia Esther Farías López

Scris și verificat de filozoful Isbelia Esther Farías López.

Ultima actualizare: 26 mai, 2022

Poziția 69 este una dintre cele mai cunoscute poziții pentru practicarea sexului oral. Atât bărbații, cât și femeile pot obține o mare plăcere prin stimularea (simultană) organelor genitale cu buzele și limba partenerului. Unul dintre marile avantaje este controlul asupra intensității sărutărilor și jocurilor cu limba.

În continuare, vă vom dezvălui mai multe despre poziția 69 și cinci moduri de a o practica. Citiți mai departe și descoperiți ce vă place cel mai mult!

5 moduri de a face poziția 69

Ca și în restul activităților din viața unei persoane, sexul poate deveni o rutină. Făcând mereu la fel, cu timpul, devine plictisitor. Interesul se pierde și sexul devine doar un angajament.

Pentru ca acest lucru să nu se întâmple și cuplurile să trăiască sexul din plin, este necesar să experimenteze diferite variante. Sexul oral este o modalitate de a te conecta cu partenerul și de a ajunge acolo unde vă imaginați. Poate fi un act sexual prealabil sau singurul act sexual din acea zi. Acest lucru nu este relevant atât timp cât ajungeți la orgasm.

Dacă sunteți unul dintre cei care s-au săturat de clasicul 69, acest articol vă va fi de mare ajutor. Veți putea experimenta noi forme ale poziției 69 pentru a alunga monotonia. În plus, veți descoperi senzații noi!

Cuplu care cunoaște poziția 69

1. Semiîntins

Stați pe marginea patului și vă întindeți corpul pe spate, lăsând picioarele pe podea. Partenerul apare din spate, târându-se ca un bebeluș. Se întinde cu capul spre organele genitale și coboară gura.

În acest fel, limbile și șoldurile controlează ritmul acestei poziții sexuale. De fapt, corpul are o mai mare libertate de a se mișca.

2. În lateral

Putem imita originalul 69 unul lângă celălalt. Dispare disconfortul și este mai ușor pentru persoanele supraponderale. De asemenea, în cazul în care există o mare diferență între îndrăgostiți, se poate alege această poziție. Nici unul nu trebuie să susțină greutatea celuilalt, iar mușchii sunt mai relaxați și mai întinși.

3. Stimuli noi

69 se bazează pe sexul oral comun. Stimularea altor zone erogene în timp ce sărutați clitorisul sau penisul poate fi foarte interesantă.

Mâinile au libertate absolută de a explora și aprinde partenerul. Mângâierea anusului și introducerea vârfului unui deget în el este o posibilitate.

4. Lubrifianți sau creme

Lubrifiant cu miros floral

Transformarea sesiunii sexuale într-un desert erotic pare o nebunie dintr-un film. Dar este o realitate. Aplicarea lubrifianților dulci sau a cremelor delicioase și apoi îndepărtarea lor cu limba și buzele este o opțiune incitantă.

5. Acrobații

Cei care sunt mai încrezători sau, mai degrabă, au un corp mai pregătit, pot face poziția 69 în picioare. Femeia prinde șoldul bărbatului cu brațele. El o ține de picioare și îi oferă sărutări umede. Sprijinirea pe un perete este de ajutor, deoarece greutatea este mai mică.

Ori de câte ori există dorința de a continua și de a cunoaște senzații noi, puteți să descoperiți plăceri nebănuite. În funcție de condiția fizică a fiecărei persoane și de elementele pe care îndrăznește să le folosească, există numeroase variante. Este important să aveți încredere în celălalt. Lucrurile pot fi spontane sau planificate.

Fiecare cuplu după bunul plac

Tineri în pat

Pe scurt, poziția 69 necesită complicitate și dăruire. Mirosurile, umiditatea și punctele erogene, precum anusul, sunt foarte vizibile și la îndemână, așa că un duș anterior este foarte recomandat. În plus, gelurile aromate vor oferi senzații mai incitante și mai plăcute.

Există cupluri care fac planuri pentru următoarele întâlniri sexuale. Își pregătesc trupul și mintea pentru noua experiență pe care intenționează să o ducă la capăt. Alți parteneri se lasă purtați de val. Adăugarea de jucării sexuale, oglinzi, îmbrăcăminte erotică sau clipuri pornografice favorizează schimbarea rutinei.

69 va continua să fie o poziție clasică. Modul care se potrivește cel mai bine fiecărui cuplu face din 69 un act și mai interesant. O opțiune recomandată este să nu începeți direct cu această poziție. Preîncălzirea corpului cu mângâieri și alți stimuli vă permite să vă bucurați de sexul oral de două ori.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Jones, A. C., Robinson, W. D., & Seedall, R. B. (2018). The Role of Sexual Communication in Couples’ Sexual Outcomes: A Dyadic Path Analysis. Journal of marital and family therapy44(4), 606–623. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29044661/
  • Rullo, J. E., Lorenz, T., Ziegelmann, M. J., Meihofer, L., Herbenick, D., & Faubion, S. S. (2018). Genital vibration for sexual function and enhancement: best practice recommendations for choosing and safely using a vibrator. Sexual and relationship therapy : journal of the British Association for Sexual and Relationship Therapy33(3), 275–285. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7678780/

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.