Cum se folosește corect lubrifiantul?
 

Cum se folosește corect lubrifiantul?

Folosirea lubrifiantului favorizează o experiență sexuală plăcută. Luarea în considerare a indicațiilor de utilizare vă permite să vă bucurați și mai mult de el.
Cum se folosește corect lubrifiantul?
Maricela Jiménez López

Verificat și aprobat de medicul Maricela Jiménez López.

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

La fel ca majoritatea cuplurilor, s-ar putea să vreți să-l încorporați în viața intimăCum se folosește corect lubrifiantul? Mai jos, vă vom explica tot ce trebuie să știți despre cum să utilizați corect un lubrifiant.

Faima, importanța și beneficiile lubrifianților au crescut atât de mult, încât există deja variante cu arome, efect cald-rece și diverse stimulente. Prin urmare, utilizarea lor este la fel de comună ca cea a prezervativelor.

După cum sugerează și numele, funcția sa principală este de a asigura lubrifierea. Ajută la reducerea frecării în timpul activității sexuale și, în același timp, ajută la creșterea plăcerii.

Cum se folosește corect lubrifiantul?

Lubrifiant roz

 

Produsele lubrifiante ajută la îmbunătățirea experienței în pat deoarece reduc frecarea, facilitează penetrarea și, de asemenea, vă permit să vă bucurați de o senzație mult mai plăcută. Trebuie remarcat faptul că acest lucru se aplică atât organelor genitale, cât și anusului.

În caz de uscăciune vaginală, lubrifiantele sunt foarte utile, la fel și în sexul anal. Cu toate acestea, ele pot fi folosite și în timpul preludiului pentru a crește dorința.

În funcție de ceea ce urmează să faceți, lubrifianții pot fi aplicați atât la intrarea în vagin sau anus, cât și pe prezervativ, penis sau degete.

Aflați, pas cu pas, cum se folosește corect un lubrifiant:

 1. Puneți o mică parte din gel pe mână sau doar pe degete.
 2. Întindeți-l pe toată zona externă a vaginului, permițându-i să se amestece cu lubrifiantul natural.
 3. Cereți-i partenerului să pună lubrifiant și să înceapă să interacționeze prin preludiu.
 4. Masați zona genitală cu lubrifiant. Acest lucru va genera o acțiune relaxantă și stimulantă ideală pentru a începe actul sexual.
 5. Dacă urmează să-l folosiți cu jucării sexuale, aplicați puțin pe obiect și puțin pe zona genitală.
 6. Puteți, de asemenea, să aplicați puțin lubrifiant pe prezervativ și să faceți contactul cu partenerul mai plăcut.
 7. Bucurați-vă de acțiune.

De ce să folosiți lubrifianți?

Femeie care știe cum se folosește corect lubrifiantul

 

Principalul motiv pentru care multe cupluri folosesc lubrifianți este uscăciunea vaginală, deoarece înlocuiește mecanismul natural de lubrifiere. Acest lucru permite obținerea unor senzații plăcute în momentul penetrării.

Deși femeile se lubrifiază în mod natural atunci când sunt excitate, utilizarea unui lubrifiant face penetrarea vaginală mai plăcută prin reducerea frecării.

De asemenea, lubrifiantul este utilizat în cazul în care penisul partenerului este mare sau vaginul este foarte îngust. Este un instrument bun pentru a preveni durerea postcoitală.

Gelul este un aliat indispensabil pentru penetrarea anală. Deși anusul poate fi excitat și dilatat, nu are funcție de lubrifiere pentru că nu este o zonă pregătită anatomic pentru așa ceva.

Utilizarea lubrifiantului este recomandată cu jucăriile sexuale. Lubrifiantul asigură un contact mai fin și evită iritația cauzată de utilizarea prelungită.

Adăugarea de gel lubrifiant face jocurile sexuale mult mai plăcute. Spre deosebire de salivă, nu se evaporă și nici nu lasă pielea lipicioasă. Are un miros mult mai erotic și este hipoalergenic.

Cunoașteți tipurile de lubrifianți

Pe piață, sunt disponibile diferite tipuri de lubrifianți. Testați până îl găsiți pe cel care vi se potrivește cel mai bine sau vă satisface pe amândoi. Cele mai folosite sunt pe baza de apă, deoarece sunt ușor de curățat. Majoritatea sunt potrivite pentru utilizare cu sau fără prezervative și pentru încorporarea jucăriilor sexuale în acțiune.

Există și alte opțiuni, precum siliconul sau uleiul. Cele pe bază de silicon au avantajul că rezistă mai mult. O singură aplicare poate fi suficientă pentru o experiență de lungă durată. Din același motiv, pe lângă faptul că are o consistență mai groasă, este ideal pentru sexul anal.

În mod similar, există un al treilea tip, cel pe bază de ulei. Este folosit pentru întâlnirile subacvatice, deși și cele din silicon pot fi folosite în acest scop. Cele uleioase sunt mai greu de curățat și incompatibile cu prezervativele și jucăriile din latex.

Modul în care va fi utilizat lubrifiantul va determina cât de eficient este. Este necesar să citiți bine instrucțiunile pentru a vedea dacă este potrivit pentru utilizarea cu prezervative.

Sfaturi utile despre cum se folosește corect lubrifiantul

Tub de lubrifiant

 

Pentru o utilizare optimă a lubrifianților, este important să țineți cont de următoarele:

 • Există lubrifianți care sunt răciți sau încălziți prin frecare. Sunt buni pentru un plus de distracție și „încălzire”.
 • Lubrifiantul trebuie depozitat într-un loc răcoros, sigur și uscat, iar data de expirare trebuie verificată înainte de utilizare.
 • Nu uitați să examinați ingredientele lubrifianților pentru a preveni apariția alergiilor sau iritațiilor.
 • Nu folosiți niciodată un lubrifiant care nu este compatibil cu latexul dacă folosiți un prezervativ din latex.
 • Cele cu vâscozitate mai mare sunt recomandate pentru sexul anal, jucăriile sexuale și sexul sub apă.
 • Cele cu vâscozitate scăzută sunt potrivite pentru penetrarea vaginală sau sexul oral.
 • Recipientul trebuie să fie întotdeauna închis ermetic după utilizare și să nu fie expus la soare sau la căldură excesivă; altfel va fi deteriorat.

Având cunoștințele necesare despre utilizarea corectă a lubrifianților, îi puteți folosi cum și unde doriți. Adaugă mai multă pasiune și distracție în momentele intime. Îndrăzniți să le încercați?


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.