Zonele erogene masculine pe care trebuie să le știi - Doza de Sănătate
 

Zonele erogene masculine pe care trebuie să le știi

În plus față de zona genitală, există multe alte zone erogene masculine, cum ar fi fesele, coapsele și buzele.
Zonele erogene masculine pe care trebuie să le știi

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Dacă crezi că zonele erogene masculine sunt limitate la zona genitală, atunci te înșeli! Dimpotrivă, există multe zone care pot determina bărbații să se excite cu adevărat.

Citește mai departe pentru a descoperi zonele erogene masculine pe care ar trebui să le cunoști (și să profiți de ele) pentru a crește plăcerea și satisfacția întâlnirilor tale sexuale!

Ce sunt zonele erogene masculine?

Așa-numitele „zone erogene” sunt părți ale corpului care, atunci când sunt stimulate, provoacă excitare sexuală. Aceste zone sunt caracterizate, de obicei, printr-un număr mare de terminații nervoase, ceea ce le face mai sensibile.

Stimularea lor prin mângâieri, sărutări sau masaj este o parte importantă a preludiului și ajută la sporirea emoției. Prin efectuarea acestui tip de stimulare, va fi mult mai ușor pentru persoana respectivă să ajungă la orgasm, fie prin actul sexual, fie prin masturbare.

În termeni generali, se face o distincție între zonele erogene primare și secundare:

  • Zone erogene primare. Acestea sunt organele genitale, care provoacă un răspuns sexual. Prin urmare, vorbim despre vagin și clitoris la femei și penis și testicule la bărbați.
  • Zone erogene secundare. Acestea sunt alte zone care provoacă emoție sexuală, dar depind de gusturile individuale. De exemplu, urechea este considerată a fi o zonă erogenă. Cu toate acestea, poate fi interesantă pentru unii și complet plictisitoare pentru alții.
Femeie care cunoaște zonele erogene masculine
Zonele erogene prezintă un număr mare de terminații nervoase, iar stimularea lor sporește excitația.

Zonele erogene masculine: plăcere sporită

Îți vom dezvălui acum zonele erogene masculine. Departe de ceea ce cred oamenii în mod normal, acestea nu se referă exclusiv la zona genitală masculină.

1. Penisul

Penisul este zona erogenă prin excelență la bărbat. Aici se concentrează o multitudine de terminații nervoase. Zona frenulului este deosebit de sensibilă. După ce este stimulată, poate duce la excitare intensă.

2. Scrotul

La fel ca penisul, scrotul face parte din organele genitale masculine. Conține testiculele și le protejează. Această zonă genitală este foarte sensibilă, iar stimularea sa mărește foarte mult excitația sexuală. Deși întreaga zonă este erogenă, linia scrotului este cea mai sensibilă – aceasta leagă jumătățile scrotului.

3. Perineul

Perineul este zona care se întinde de la scrot la anus. Există o mare concentrație de terminații nervoase, a căror stimulare poate provoca emoție sexuală. Prin urmare, stimularea perineului în timpul preludiului este o modalitate excelentă de a atinge o excitare maximă.

4. Fesele și anusul

Zona feselor și mai ales anusul sunt foarte sensibile. Poți crește libidoul unui bărbat stimulând această zonă și este o completare excelentă pentru preludii cu adevărat interesante.

5. Coapsele

Masarea zonei interioare a coapsei unui bărbat este o idee excelentă, deoarece aceasta este una dintre zonele erogene masculine. În plus, excitația crește pe măsură ce te îndrepți către zona genitală. Poți utiliza această zonă ca punct de plecare pentru jocurile sexuale sau pentru un masaj stimulant, emoția crescând pe măsură ce te deplasezi încet spre organele genitale.

6. Gura și buzele

Sărutările pasionale, mângâierile și chiar mușcăturile pot crește foarte mult excitația. Gura, buzele și limba sunt zone erogene secundare care provoacă o atracție intensă – este una dintre cele mai senzuale și erotice zone. Deci, pentru a stârni libidoul, nu este nimic mai bun decât să folosești aceste părți ale corpului pentru a crea dorința și emoția maximă.

7. Urechile

Tânără care profită de zonele erogene masculine
Țesutul cartilaginos al urechii este una dintre zonele erogene secundare comune la bărbați și femei.

Urechile reprezintă puncte erogene secundare comune la bărbați și femei. Cea mai interesantă parte a acestora este cartilajul, unde există mai multe terminații nervoase.

Așadar, sărutând urechea unui om, frecând-o cu buzele, jucându-te cu ea și chiar mușcând-o, poți spori considerabil excitația sexuală.

8. Gâtul și ceafa

Acestea sunt zone care, atunci când sunt masate, duc la relaxare și la un sentiment de bunăstare. Mai mult, dacă includem stimularea acestora în preludiu, în special printr-un masaj erotic cu mâinile sau gura, rezultatele pot fi și mai interesante.

Este o idee minunată să te relaxezi și să te bucuri de mângâieri și jocuri cu adevărat interesante înainte de actul sexual.

Acum pune în practică ce ai învățat!

După cum ai văzut, există și alte zone erogene în anatomia masculină, în afară de organele genitale. Deci, nu mai există scuze pentru a nu te bucura de fiecare parte a corpului partenerului tău în pat!

Desigur, vorbește cu partenerul tău despre preferințele sale, despre zonele care îl excită și pe care și-ar dori să le stimulezi. Acest lucru vă va ajuta să vă cunoașteți mai bine și să aveți împreună câteva experiențe sexuale grozave.

În mod ideal, nu ar trebui să existe tabuuri în sex. Ar trebui să poți explica în mod deschis ce îți stârnește cu adevărat libidoul, pentru a avea o viață sexuală cu adevărat satisfăcătoare și plăcută.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Turnbull, Oliver H.; Lovett, Victoria E.; Chaldecott, Jackie; Lucas, Marilyn D. (Abril de 2014). «Reports of intimate touch: Erogenous zones and somatosensory cortical organization». Cortex 53: 148.
  • Nummenmaa, Lauri & Suvilehto, Juulia & Glerean, Enrico & Santtila, Pekka & Hietanen, Jari. (2016). Topography of Human Erogenous Zones. Archives of Sexual Behavior. 45. 10.1007/s10508-016-0745-z.
  • Tsakiris, Manos & Maister, Lara & Fotopoulou, Aikaterini & Turnbull, Oliver. (2018). The erogenous mirror: Intersubjective and multisensory maps of sexual arousal. 10.31234/osf.io/zreku.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.