7 cele mai comune fantezii sexuale
 

7 cele mai comune fantezii sexuale

Fanteziile sexuale sunt experiențe foarte frecvente în mintea noastră, indiferent dacă sunt îndeplinite sau nu.
7 cele mai comune fantezii sexuale

Ultima actualizare: 09 august, 2022

Fanteziile sexuale sunt acele reprezentări mintale pe care le generăm cu privire la sex. Bărbații și femeile le dezvoltă în mod egal și sunt mai frecvente decât ați putea crede. De fapt, toți avem fantezii la un moment dat. Există multe tipuri, dar astăzi vom discuta despre cele mai comune 7 fantezii sexuale.

Există multe neînțelegeri cu privire la definiția fanteziei sexuale. Este adesea asociată cu infidelitatea și gândurile imorale sau murdare. Nimic mai departe de realitate. Fanteziile încep la pubertate și se extind pe tot parcursul vârstei adulte. Le puteți avea într-o relație formală sau când sunteți singuri. Despre asta vom vorbi mai târziu.

Care sunt cele mai comune fantezii sexuale?

Nu este ușor să determinați ce este o fantezie neobișnuită. Potrivit cercetătorilor, discuția ar trebui să se concentreze nu atât pe conținutul său, cât pe efectul pe care îl are asupra individului. Iată de ce catalogarea celor mai comune fantezii sexuale nu este ușoară, mai ales când ținem cont de faptul că bărbații și femeile dezvoltă reprezentări diferite.

Experții au descoperit că fanteziile bărbaților sunt mai active, în timp ce fanteziile femeilor sunt mai receptive sau pasive. Le-au împărțit în patru grupuri mari:

  • Explorative: cum ar fi sexul în grup, experiențele cu alte sexe decât orientarea sexuală, promiscuitatea și așa mai departe.
  • Intime: cum ar fi sărutul, sexul oral, sexul în aer liber și altele asemenea.
  • Impersonale: cum ar fi utilizarea obiectelor pentru a obține plăcere sau observarea altora într-un act sexual.
  • Sadomasochiste: a fi lovit și alte experiențe similare.

Toate aceste fantezii sexuale sunt considerate normale. Dovezile indică faptul că aspectele culturale, precum religia, pot condiționa tipul de fantezie pe care o pot avea oamenii dintr-o societate. Vă prezentăm cele mai comune fantezii sexuale!

1. Sex în grup

Sexul în grup este una dintre cele mai comune fantezii sexuale. Ne referim atât la orgii (adică la întâlniri cu mai mult de patru persoane), cât și la menage a trois.

Aceasta este o fantezie împărtășită atât de bărbați, cât și de femei, una care rareori se materializează. Frica de judecata societății, respingerea partenerului și alte variabile sunt un obstacol în calea realizării fanteziei.

2. Sex în public

Cuplu care se sărută pe mașină

În lumea anglo-saxonă, această practică se numește dogging. În spaniolă, este cunoscută drept „cancaneo”. Reunește orice activitate sexuală sau de grup care are loc în public, fiind văzut și judecat.

De fapt, acest din urmă aspect este cel care alimentează fantezia. Adrenalină care apare în organism este tradusă de mulți ca plăcere. O toaletă în avion, o zonă retrasă a unei plaje, o mașină parcată în centrul unui oraș și altele sunt un spațiu ideal pentru cei care pariază pe această fantezie.

3. Dominare

Sadomasochismul se numără printre cele mai populare fantezii sexuale. Sexul sadomasochist presupune plăcerea de a fi dominat sau dominator.

Mulți cred că fanteziile de acest tip implică un anumit extremism, dar nu este întotdeauna cazul. Sexul sadomasochist are grade diferite. Implică o anumită durere. Nu este corectă asocierea acestei practici cu situații de violență, agresiune sau sex forțat.

4. Sex cu un străin

A face sex cu un străin este o altă fantezie sexuală comună. Fantezia poate apărea atunci când persoana în cauză are un partener stabil și nu întotdeauna într-un context de insatisfacție sexuală.

Potrivit cercetătorilor, cei care materializează aceste fantezii tind să raporteze niveluri mai mari de plăcere și o fac departe de o relație intima. Plăcerea apare pentru că totul despre acea persoană este necunoscut.

5. Sex cu un fost partener

Experții au descoperit că aproape jumătate dintre cuplurile care încheie o relație au una sau mai multe întâlniri sexuale în viitor. Prin urmare, a face sex cu un fost partener este ceva ce mulți oameni pun în practică.

În acest caz, nu intervine doar plăcerea, ci și legătura emoțională dintre cei doi. Acest lucru poate face întâlnirea mai atractivă, deci este una dintre cele mai comune fantezii sexuale.

6. Experiențe homosexuale

Cele mai comune fantezii sexuale cu lesbiene

Fanteziile homosexuale sunt relativ frecvente. Bărbații și femeile le au în mod egal, ceea ce în unele cazuri poate ridica întrebări despre identitatea sexuală sau orientarea sexuală. Am făcut deja aluzie la un trio și o orgie în secțiunile anterioare, dar acestea nu implică întotdeauna experiențe homosexuale 100% explicite.

Ca și în cazul fanteziilor sexuale anterioare, acestea se învârt în jurul plăcerii. Nu sunt considerate neobișnuite sau ciudate.

7. Sex cu componentă teatrală

Sexul cu componentă teatrală închide lista noastră. Cunoscute și ca jocuri de rol, aceste fantezii constau în dezvoltarea unui rol fictiv în mod consensual. De exemplu, pacient-medic sau profesor-student. Este o experiență care ne permite să integrăm sau nu fetișurile sexuale.

Această fantezie poate imita scene sau idei culese din filme sau seriale. Fantezia necesită participarea ambilor parteneri, așa că nu include teama de a fi judecat.

Fanteziile sexuale pe care le-am enumerat sunt cele mai comune, dar există multe altele. Sunt interesante în măsura în care generează plăcere.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Ahrold, T. K., Farmer, M., Trapnell, P. D., & Meston, C. M. The relationship among sexual attitudes, sexual fantasy, and religiosity. Archives of sexual behavior. 2011; 40(3): 619-630.
  • Halpern-Meekin, S., Manning, W. D., Giordano, P. C., & Longmore, M. A. Relationship churning in emerging adulthood: On/off relationships and sex with an ex. Journal of Adolescent Research. 2013; 28(2): 166-188.
  • Joyal, C. C., Cossette, A., & Lapierre, V. What exactly is an unusual sexual fantasy?. The journal of sexual medicine. 2015; 12(2): 328-340.
  • Segovia, A. N., Maxwell, J. A., DiLorenzo, M. G., & MacDonald, G. No strings attached? How attachment orientation relates to the varieties of casual sexual relationships. Personality and Individual Differences. 2019; 151: 109455.
  • Wilson, G. D., & Lang, R. J. Sex differences in sexual fantasy patterns. Personality and Individual Differences. 1981; 2(4): 343-346.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.