4 infuzii pentru detoxifierea organismului
Verificat și aprobat de medicul Maricela Jiménez López
În corpul tău se pot acumula toxine din mai multe motive. Cu toate acestea, pentru a-ți curăța și elibera corpul de toate deșeurile dăunătoare, poți consuma câteva infuzii pentru detoxifierea organismului cu proprietăți uimitoare.
Infuzii pentru detoxifierea organismului
Pentru a realiza o curățare naturală și adecvată a organismului, poți utiliza diverse plante medicinale diuretice și digestive. În acest articol, vom vorbi despre aceste plante care sunt alegeri perfecte pentru procesul de detoxifiere. Le poți consuma timp de până la trei săptămâni. În plus, poți înlocui cafeaua sau ciocolata caldă pe care o bei la micul dejun cu aceste infuzii.
Aceste infuzii sunt bogate în antioxidanți. Le vei prepara cu o lingură de plante medicinale la o cană cu apă clocotită. Trebuie să le lași la infuzat timp de cinci sau zece minute.
Infuzie detoxifiantă de coada calului
Coada calului este o plantă cu efecte diuretice puternice.
În general, coada calului are multiple proprietăți de curățare atunci când este consumată sub formă de infuzie. Poate fi combinată cu izmă, lemn dulce, anason, mentă și fenicul.
Nu uita că ar trebui să combini ingredientele în părți egale pentru a obține o infuzie care poate fi foarte eficientă în curățarea plămânilor de flegmă și mucus. Mai mult, coada calului poate contribui chiar și la facilitarea digestiei.
Încearcă și:
Infuzie de cimbru pentru detoxifierea organismului
Cimbrul îmbunătățește funcția hepatică și are proprietăți de curățare a sistemului respirator.
Aceasta este una dintre cele mai bune infuzii pentru detoxifierea organismului. Este recomandată mai ales pentru persoanele cu o digestie lentă și probleme ale sistemului nervos. De asemenea, infuzia de cimbru ajută la îmbunătățirea funcționării vezicii biliare. Este o sursă importantă de antioxidanți esențiali pentru funcționarea organismului uman.
- Pentru a prepara această infuzie, combină părți egale de cimbru, roiniță, flori de tei și angelică cu o cană de apă clocotită.
- Apoi, acoperă infuzia și las-o să stea timp de 10 minute.
- După scurgerea acestui interval de timp, bea infuzia călduță.
Infuzie detoxifiantă de frunze de căpșuni
Infuzia de frunze de căpșuni conține o cantitate mare de antioxidanți. Aceasta este un excelent diuretic pentru eliminarea retenției de apă din organism.
Frunzele de căpșuni sunt de mare ajutor atunci când toxinele se acumulează în organism și provoacă apariția diverselor afecțiuni, cum ar fi guta sau nivelul ridicat de acid uric.
- Pentru a prepara această infuzie, combină părți egale de frunze de mentă, frunze de afin, frunze de podbal și frunze de căpșuni. Adaugă o cană de apă fierbinte.
- Consumă o cană pe zi din infuzia obținută.
Infuzie detoxifiantă de soc
Socul îmbunătățește digestia și are un efect calmant. Infuzia de soc are proprietăți diuretice și de curățare a corpului. Astfel, socul este utilizat pe scară largă în tratamentele naturale de detoxifiere. În acest scop, îl poți combina cu anumite plante care ajută la îmbunătățirea digestiei și la calmarea nervilor.
- Combină părți egale de flori de soc, anason verde, mușețel, frunze de salvie și frunze de albăstriță scabioză.
- Prepară infuzia la fel cum am menționat și în celelalte cazuri. Însă spre deosebire de infuzia de frunze de căpșuni, poți consuma acest ceai de două sau trei ori pe zi.
Îți recomandăm:
Sperăm să te bucuri de aceste infuzii pentru detoxifierea organismului! Sunt excelente diuretice și surse importante de antioxidanți. Nu uita să le incluzi în dieta ta, dar nu exagera.
Chiar dacă infuziile de mai sus sunt foarte bune în ceea ce privește procesul de detoxifiere, acestea ar trebui să facă parte dintr-un stil de viață sănătos. În niciun caz nu trebuie să înlocuiască un medicament prescris de medicul tău.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Sandhu, N. S., Kaur, S., & Chopra, D. (2010, July). Equietum arvense: Pharmacology and phytochemistry – a review. Asian Journal of Pharmaceutical and Clinical Research.
- Gallego, M. G., Gordon, M. H., Segovia, F. J., Skowyra, M., & Almajano, M. P. (2013). Antioxidant properties of three aromatic herbs (rosemary, thyme and lavender) in oil-in-water emulsions. JAOCS, Journal of the American Oil Chemists’ Society, 90(10), 1559–1568. https://doi.org/10.1007/s11746-013-2303-3.
- Wang, S. Y., & Lin, H. S. (2000). Antioxidant activity in fruits and leaves of blackberry, raspberry, and strawberry varies with cultivar and developmental stage. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 48(2), 140–146. https://doi.org/10.1021/jf9908345
- Sidor, A., & Gramza-Michałowska, A. (2015, October 1). Advanced research on the antioxidant and health benefit of elderberry (Sambucus nigra) in food – a review. Journal of Functional Foods. Elsevier Ltd. https://doi.org/10.1016/j.jff.2014.07.012
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.