Cură de detoxifiere a organismului de trei zile - Doza de Sănătate
 

Cură de detoxifiere a organismului de trei zile

Nu prelungi dieta pe o perioadă mai mare de trei zile, întrucât este un regim foarte strict care are doar rolul de a-ți detoxifica organismul. 
Cură de detoxifiere a organismului de trei zile
Karla Henríquez

Verificat și aprobat de doctorul Karla Henríquez.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Unul dintre principalele motive pentru care multe persoane nu mănâncă sănătos este lipsa timpului. Poate și tu obișnuiești să consumi multe alimente nesănătoase din același motiv. Tocmai de aceea este indicat să urmezi o cură de detoxifiere din când în când, cum este cea prezentată mai jos.

Poate că programul tău încărcat nu îți permite să adopți stilul de viață dorit ori obiceiurile sănătoase nu reprezintă o preocupare importantă pentru tine. Însă rezultatele acestei neglijențe sunt stările de oboseală și îmbolnăvirea.

Organismul tău are nevoie de mai mulți nutrienți și mese sănătoase. Pentru a-i îndeplini „cerințele”, trebuie să îți planifici mesele. Corpul tău îți transmite întotdeauna mesaje importante, nu trebuie decât să îl asculți!

Sunt momente în care este necesar să urmezi o cură de detoxifiere pentru a-ți însănătoși organele și a asigura funcționarea lor optimă.

Cură de detoxifiere

Cură de detoxifiere cu iaurt degresat servit ca gustare

Oamenii caută mereu pe internet diete miraculoase. În realitate, reușita se bazează pe dedicare și perseverență.De ce spunem asta? Pentru că o dietă de trei zile este de ajuns pentru regenerarea organismului, însă după încheierea ei este necesar să adopți o alimentație echilibrată.

Scopul detoxifierii organismului este acela de a elimina toxinele dăunătoare care îți afectează pielea și îți slăbesc organele interne. Soluția constă într-o schimbare din interior. 

O cură de detoxifiere este primul pas. Aceasta durează doar trei zile, ceea ce înseamnă că este foarte strictă. Dieta constă în consumul de fructe și legume, supe sau ciorbe și ceaiuri care contribuie la hidratarea organismului și o cantitate mică de proteine și carbohidrați.

Poți servi gustări între mese. Nutriționistul Andrea Miranda, directorul Societății Argentiniene de Estetică și Nutriție Integrală (SAENI), susține că două gustări pe zi sunt suficiente. Poți opta pentru iaurt degesat, gelatină săracă în grăsimi, struguri sau fructe oleaginoase.

Mai multă apă pentru hidratare

Dr. Miranda susține că, în timpul unei cure detoxifiante, apa este foarte importantă. Aceasta recomandă consumul a 2 – 3 litri de apă pe zi pentru hidratarea optimă a organismului.

Apa purifică organismul și curăță organele, cum ar fi rinichii, care joacă un rol esențial în eliminarea toxinelor din corp.

În plus, în timpul curei de trei zile, este bine să începi cu un regim bazat pe lichide pentru a accelera procesul de detoxifiere. În acest fel, stimulezi producția de celule noi și buna funcționare a organelor.

Elemente esențiale pentru o dietă detoxifiantă eficientă

Pentru a-ți curăța organismul în trei zile, trebuie să îl hrănești cu nutrienți și minerale. Deși cura durează puțin timp, trebuie să te axezi pe o alimentație echilibrată. Nu merită să îți pui sănătatea în pericol.

Îți recomandăm să citești și:

3 diete detoxifiante sărace în grăsimi

Cură de detoxifiere bazată pe consumul de legume și fructe

Iată câteva sfaturi utile:

 • Bea doi sau trei litri de apă pe zi.
 • Nu evita carbohidrații, însă elimină din dietă făina și zahărul procesat.
 • Ca surse de carbohidrați, optează pentru fructe și legume. Aceste două grupe alimentare întăresc sistemul imunitar.
 • Fructele sunt o sursă excelentă de glucide și conțin mulți nutrienți. Consumă fructe diuretice, cum ar fi ananasul, în stare crudă.
 • Ca gustare între mese, poți opta pentru fructe oleaginoase.
 • Evită carbohidrații seara.
 • Pentru necesarul de proteine, consumă carne proaspătă și pește. Prepară-le fără condimente și servește-le în porții mici.
 • Redu consumul de sare pentru a preveni retenția de apă și a stimula diureza.
 • Renunță la prăjeli. Dacă ai nevoie de ulei, optează pentru ulei de măsline sau de cocos.

Ghid pentru cura de detoxifiere

Iată un exemplu de meniu care se încadrează în această cură de detoxifiere.

Mic dejun

 • Servește un ceai cu pâine prăjită integrală și brânză săracă în grăsimi. Bea suc de citrice (lămâie sau portocală).
 • O altă opțiune: o mână de fructe uscate (alune, migdale, nuci și arahide).

Prânz

 • Supă de legume. Salată cu legume crude sau fierte. Servește și gelatină și multă apă.
 • Altă opțiune: 10 struguri și o cană de ceai.

Cină

 • Supă de pui sau vită. Legume fierte. Carne de pui, vită, porc sau pește pe care o poți consuma proaspătă, la cuptor sau fiartă. Fructe și apă.

Ceaiuri

Ceaiuri incluse într-o cură de detoxifiere de trei zile

Consumul de ceai este foarte util în timpul curei de trei zile. Infuziile previn retenția de apă și stimulează procesul de detoxifiere. Aceste lichide sunt benefice organismului și pot fi consumate în orice perioadă a anului, fie vară sau iarnă.

Îți recomandăm să optezi pentru ceai verde, deoarece este bogat în antioxidanți. O altă opțiune ar fi ceaiul alb, care combate stresul și anxietatea. Acesta conține aminoacizi și este recomandat persoanelor care suferă de hipertensiune.

Nu uita că o cură de detoxifiere nu trebuie să fie o pedeapsă. Sunt trei zile grele, cu multe restricții, dar scopul este de a-ți îmbunătăți starea fizică și psihică.

Îți recomandăm să iei decizii bune privind stilul tău de viață după încheierea celor trei zile. Rezultatele durabile se văd doar dacă adopți o dietă sănătoasă și echilibrată și faci sport în mod regulat.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.