5 smoothie de fructe energizante
Smoothie-urile de fructe au devenit una dintre opțiunile preferate pentru creșterea aportului de nutrienți în dietele obișnuite. Sunt ușor de făcut, le poți bea în orice moment al zilei, iar proprietățile lor susțin starea de bine în multe feluri. Vrei să înveți câteva rețete de smoothie de fructe energizante?
Pregătirea smoothie-urilor de fructe energizante este ușoară, rapidă și are multe avantaje. Spre deosebire de smoothie-urile comerciale, prepararea smoothie-urilor la domiciliu garantează utilizarea fructelor și legumelor 100% ecologice. De asemenea, acestea nu conțin zaharuri, conservanți și tot felul de aditivi industriali care afectează calitatea nutrițională a acestor băuturi.
5 smoothie de fructe energizante
Pregătirea de smoothie-uri de fructe este o alternativă excelentă pentru a-ți crește nivelul de energie atunci când ești obosit/ă. De fapt, te poți bucura de ele la micul dejun, deoarece acestea oferă carbohidrați, antioxidanți și alți nutrienți cheie pentru o performanță fizică și mintală mai bună.
Combinațiile de ingrediente oferă corpului multe beneficii. Datorită conținutului lor de fibre alimentare, smoothie-urile de fructe îmbunătățesc digestia, luptă contra colesterolului rău și ajută la prelungirea senzației de sațietate pentru a reduce consumul excesiv de calorii.
În plus, sunt surse importante de antioxidanți, vitamine și minerale care stimulează sistemul imunitar pentru a reduce riscul de infecții. De asemenea, smoothie-urile hidratează corpul și contribuie la buna funcționare hepatică, cardiovasculară și renală.
Deci, ce mai aștepți? Încearcă aceste rețete!
1. Smoothie cu banane, mere și morcovi
Datorită combinației sale de ingrediente, acesta este unul dintre cele mai bune smoothie-uri cu fructe energizante. Deoarece conține o cantitate semnificativă de antioxidanți și minerale esențiale, este o modalitate excelentă de a-ți spori productivitatea fizică și mintală. De asemenea, calmează foamea și, prin urmare, te poate ajuta să-ți menții o greutate sănătoasă.
Ingrediente
- 1 banană coaptă
- 1 măr
- 1/2 pahar de apă (125 ml)
- 2 morcovi
- 5 frunze de spanac
Mod de preparare
- Mai întâi, taie banana coaptă și amestec-o în blender cu mărul și apa.
- După aceea, stoarce morcovii și adaugă sucul în amestecul obținut anterior.
- Apoi, adaugă spanacul și amestecă încă două-trei minute.
- Bea smoothie-ul proaspăt, astfel încât să nu-și piardă proprietățile.
Încearcă și:
2. Smoothie de fructe citrice, mere și pere
Citricele sunt ideale pentru întărirea sistemului imunitar și creșterea nivelurilor de energie. În acest caz, le vei combina cu mere și pere pentru a obține un smoothie sănătos care ajută la combaterea nivelului ridicat de colesterol și a constipației, printre alte beneficii.
Ingrediente
- 2 portocale
- 1/2 lămâie
- 1 măr
- 1 pară
- 1/2 pahar de apă (100 ml)
Mod de preparare
- Mai întâi, stoarce sucul din portocale și combină-l cu sucul unei jumătăți de lămâie.
- Apoi, taie cuburi mărul și para, fără a le îndepărta coaja.
- Pune totul în blender, inclusiv jumătate de pahar de apă și amestecă.
- Când este gata, bea imediat smoothie-ul.
3. Smoothie de afine, ananas și mentă
Vrei să te reîncarci cu energie și să-ți purifici corpul în timpul acestui proces? Atunci nu ezita să încerci acest smoothie de fructe energizante! Amestecul de afine, ananas, mentă și alte ingrediente sănătoase sprijină funcțiile excretoare ale corpului, facilitând eliminarea toxinelor.
În plus, are proprietăți diuretice și antiinflamatoare care ajută la combaterea problemelor precum retenția de lichide. Conține foarte puține calorii și îl poți consuma atât la micul dejun, cât și ca gustare.
Ingrediente
- ½ cană de afine (100 g)
- ½ cană de ananas (100 g)
- 5 frunze de mentă
- Ghimbir (3 g)
- 1 cană de apă sau suc de portocale (250 ml)
Mod de preparare
- Pregătește fructele și taie-le în mai multe bucăți.
- Apoi, pune toate ingredientele în blender și amestecă-le timp câteva minute.
- După ce obții un smoothie fin și fără cocoloașe, adaugă gheața și servește-l!
4. Smoothie energizant cu fructe de pădure
Fructele de pădure sunt surse importante de antioxidanți care susțin sănătatea. Combinate cu iaurt natural, acestea te ajută să-ți repopulezi flora intestinală și să-ți întărești imunitatea. Vrei să te răcorești și să ai grijă de corpul tău? Dacă da, încearcă acest smoothie!
Ingrediente
- 1 pahar de iaurt simplu (200 ml)
- ½ cană de fructe de pădure roșii congelate (100 g)
- 2 linguri de miere (30 g)
Mod de preparare
- Mai întâi, pune iaurtul simplu în blender.
- Apoi, adaugă fructele de pădure roșii congelate și amestecă.
- După ce ai obținut o băutură omogenă, adaugă mierea pentru a o îndulci. Să ai poftă!
Îți recomandăm și:
5. Smoothie cu mere
Dacă ți-au plăcut rețetele energizante menționate mai sus, îți va plăcea și această opțiune! Combinația de lapte de migdale și mere este pur și simplu delicioasă. În plus, oferă nutrienți precum fibrele, calciul și acizii grași, pentru a-ți îngriji sănătatea în timp îți crești nivelul de energie.
Ingrediente
- 2 mere roșii
- 1 cană de lapte de migdale (250 ml)
- 1 lingură de miere (15 g)
Mod de preparare
- Mai întâi, spală și toacă merele fără a le îndepărta coaja.
- Apoi, pune-le în blender și amestecă-le cu lapte de migdale și miere.
- Când obții o băutură fină și fără cocoloașe, oprește procesarea.
- Bea smoothie-ul energizant la micul dejun sau servește-l ca gustare.
Ai încercat deja aceste smoothie-uri de fructe energizante? Dacă te simți obosit/ă sau vrei să-ți sporești productivitatea, nu ezita să le prepari. Sunt un mod sănătos și delicios de a-ți completa dieta!
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Slavin, J. L. (2005). Dietary fiber and body weight. Nutrition. https://doi.org/10.1016/j.nut.2004.08.018
- Anderson, J. W., Baird, P., Davis, R. H., Ferreri, S., Knudtson, M., Koraym, A., … Williams, C. L. (2009). Health benefits of dietary fiber. Nutrition Reviews. https://doi.org/10.1111/j.1753-4887.2009.00189.x
- Zou, Z., Xi, W., Hu, Y., Nie, C., & Zhou, Z. (2016). Antioxidant activity of Citrus fruits. Food Chemistry. https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2015.09.072
- Tripoli, E., Guardia, M. La, Giammanco, S., Majo, D. Di, & Giammanco, M. (2007). Citrus flavonoids: Molecular structure, biological activity and nutritional properties: A review. Food Chemistry. https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2006.11.054
- Slavin, J. L., & Lloyd, B. (2012). Health Benefits of Fruits and Vegetables. Advances in Nutrition. https://doi.org/10.3945/an.112.002154
- Manganaris, G. A., Goulas, V., Vicente, A. R., & Terry, L. A. (2014). Berry antioxidants: Small fruits providing large benefits. Journal of the Science of Food and Agriculture. https://doi.org/10.1002/jsfa.6432