7 sfaturi pentru a-ți descoperi adevărata pasiune - Doza de Sănătate
 

7 sfaturi pentru a-ți descoperi adevărata pasiune

Găsirea adevăratei tale pasiuni este un proces care îți va aduce multă satisfacție. Articolul de astăzi conține câteva sfaturi practice despre cum să descoperi ceea ce iubești cu adevărat.
7 sfaturi pentru a-ți descoperi adevărata pasiune

Ultima actualizare: 23 iulie, 2021

Adevărata pasiune este emoția, sentimentul și impulsul care apar din dragoste pentru ceva. Forța este cea care mărește capacitățile în beneficiul unei performanțe excepționale. Acest lucru se datorează faptului că este un stimul puternic pentru performanțe optime și toată lumea vrea să ajungă acolo. Este important să-ți descoperi adevărata pasiune.

Momentul potrivit pentru a-ți descoperi adevărata pasiune variază și nici măcar nu se concretizează în multe cazuri. Poți să nu afli niciodată. Vestea bună este că există modalități de a-ți crește șansele de a descoperi ceea ce te pasionează cu adevărat. Citește mai departe pentru a afla care sunt acestea!

Găsirea adevăratei pasiuni este importantă pentru a avea succes

Trebuie să te întrebi cât de important este succesul dorit în viață înainte de a-ți găsi pasiunea sau mult timp după ce calea către găsirea ei a devenit evazivă.

În esență, trebuie să înțelegi că succesul nu este un scop, ci o cale care se extinde pe tot parcursul existenței. La rândul său, pasiunea este motorul care îți permite să obții succesul. Vei avea o energie motivantă permanentă și vei depune eforturi pentru atingerea obiectivului.

După cum îți poți imagina, efortul zilnic nu se va simți ca o tortură, făcând lucruri care nu îți plac. Acest lucru se datorează faptului că vei fi mulțumit de orice progres. Toate cele de mai sus au ramificații favorabile în ceea ce privește sănătatea fizică și mintală prin reducerea nivelului de stres.

7 sfaturi pentru a-ți descoperi adevărata pasiune

Misiunea este să afli ceea ce te pasionează. Acesta este motivul pentru care am adunat câteva sfaturi cu un nivel ridicat de eficiență pentru a scurta timpul de căutare. De acum încolo, vei lăsa deoparte scuzele în timp ce îți vei urmări visele.

Bărbat care stă în iarbă
A găsi ceea ce te pasionează este un drum lung care necesită efort și urmarea unor sfaturi utile.

1. Caută-ți copilăria

Puritatea și adevărul ființei tale se află în primele etape ale vieții. În acest scop, revenirea la lucrurile pe care le iubeai atunci este întotdeauna un indiciu excelent al preferințelor.

Ai vrut să fii doctor? Ai vrut să te afirmi în arheologie? Te-au interesat insectele? Toate acestea sunt indicii care încep să-ți indice calea. Deși este adevărat că cei mici au mai multe preferințe, este destul de ușor să ne dăm seama care sunt cele mai importante.

2. Scapă de elementele care îți distrag atenția

Creierul face o treabă extraordinară în a avea grijă de toate. Cu toate acestea, zgomotul excesiv și distragerea atenției de la mediu ne împiedică să ne concentrăm.

Schimbă-ți obiceiurile legate de activitățile inerte – cum ar fi rețelele de socializare sau vizionarea videoclipurilor – pentru a descoperi ceea ce te pasionează.

Alocă între 30 de minute și 1 oră pe zi pentru reflecție cu toate dispozitivele oprite, fără zgomot și cu suficientă liniște mintală pentru a-ți redescoperi adevărata natură ascunsă în spatele rutinei.

3. Experimentează și descoperă

A face aceleași activități zi de zi elimină orice probabilitate de a reuși să-ți găsești adevărata pasiune. O modalitate bună de a ieși din acest ciclu dăunător este urmarea de cursuri noi în fiecare lună. Vei obține un rezultat pozitiv într-un timp mai scurt.

4. Rămâi calm în timp ce cauți

Nu există o formulă magică pentru a afla ce te pasionează, nici un interval de timp aproximativ pentru a obține succesul.

Prin urmare, calmul și răbdarea sunt caracteristici de care ai nevoie pentru a obține rezultatul dorit. Nu stabili termene și nu te gândi la reușite imediate, deoarece este vorba despre ceva neprețuit – adevărata ta pasiune.

Cele de mai sus sunt, de asemenea, legate de acordarea unui timp suficient oricăror activități noi pe care le încerci. Cu alte cuvinte, nu renunța fără să explorezi mai întâi ce ai de oferit.

5. Vârsta nu contează

Vârsta nu este un factor important pentru a afla care este adevărata ta pasiune. Primul pas poate fi dificil din cauza unor bariere învechite ale societății. Adevărul este că trebuie să îți exprimi gusturile, lăsând deoparte orice obstacole, în special barierele impuse. Niciodată nu este prea târziu!

6. Concentrează-te pentru a-ți descoperi adevărata pasiune

Trebuie să uiți de mitul potrivit căruia a face ceea ce te pasionează va fi ușor și plăcut. Vor exista întotdeauna inconveniente în orice activitate pe care o desfășori. Dincolo de asta, nu îți pierde atenția asupra faptului că acestea sunt momente tranzitorii. Înțelegerea acestui lucru va facilita menținerea motivației.

Poate exista un scenariu în care o persoană știe deja care este adevărata sa pasiune, dar situațiile adverse îi provoacă îndoieli cu privire la sursa de inspirație. Pe scurt, tratarea situației în mod obiectiv și evitarea luării deciziilor în momentele tensionate sunt cele mai bune modalități de rezolvare.

7. Controlează nivelul de stres

Căutarea și descoperirea pasiunii tale poate fi dificilă. Impulsul poate duce la epuizare nesustenabilă. De aceea, este crucial să ai grijă de tine și să acorzi prioritate sănătății și bunăstării.

Femeie care știe cum să-ți descoperi adevărata pasiune
Păstrarea calmului este cheia pentru a te distanța de rutină și a căuta ceea ce te pasionează cu adevărat.

Considerații finale pentru a-ți descoperi adevărata pasiune

Există un sfat suplimentar în afară de cele șapte menționate mai sus. Pune-ți următoarele întrebări și analizează răspunsurile în profunzime:

 • Ce ai face cu timpul tău dacă banii nu ar fi o problemă?
 • Ce activități îți stimulează creativitatea?
 • Ce fel de oameni admiri?
 • Ai mai alege profesia actuală dacă ai putea să faci altceva?
 • Ce-ți place să faci în timpul liber?
 • Îți place viața ta?

Sarcina de a afla ce te pasionează este personală și în continuă schimbare, în funcție de anumite așteptări. Este dificil să găsești formula succesului, dar perseverența este cel mai bun instrument!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Robinson K. Encuentra tu elemento: El camino para descubrir tu pasión y transformar tu vida. Penguin Random House Grupo Editorial España. 2013.
 • Freire A. Pasión por emprender: de la idea a la cruda realidad. Editorial Norma. 2005.
 • Calle R. En busca del ser. Grupo Anaya Comercial. Sendas Series. 2003.
 • Moore T. Un trabajo con alma: La alegría de descubrir cuál es tu misión en el mundo (crecimiento personal). Editorial Urano. 2008.
 • Monbourquette J. Cómo descubrir tu misión personal. Editorial San Pablo. 2009.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.