Oameni de succes - 5 obiceiuri înainte de culcare - Doza de Sănătate
 

Oameni de succes - 5 obiceiuri înainte de culcare

Obiceiul de a citi înainte de culcare vă ajută să scăpați de stres, să vă relaxați mai mult și să adormiți mai ușor. Închideți aparatele electronice cu cel puțin o oră înainte de a adormi.
Oameni de succes - 5 obiceiuri înainte de culcare

Ultima actualizare: 14 iulie, 2020

În acest articol, nu vom vorbi despre oameni de succes în carieră, ci de succesul personal, care determină calitatea vieții. Dacă urmați aceste obiceiuri simple înainte de culcare, veți avea o viață mai împlinită și vă veți bucura într-adevăr de ceea ce contează. Haideți să vedem care sunt acestea.

Oameni de succes – 5 obiceiuri înainte de culcare

1. De câte ore de somn aveți nevoie pentru a vă trezi odihniți?

Oameni de succes care dorm bine noaptea

Nu pare o întrebare foarte grea. Am auzit cu toții că unii oameni au nevoie de 8 ore de somn pe noapte pentru a se odihni corespunzător. Dar, de fapt, suntem cu toții diferiți și nu avem aceleași nevoi în privința somnului. Pentru unii oameni sunt de ajuns 6 ore, însă alții au nevoie de 9 ore, media fiind de 8 ore.

Numai fiecare dintre voi poate ști de câte ore are nevoie pentru a se trezi odihnit. Secretul constă în a stabili o oră de mers la culcare. Ai nevoie de 7 ore de somn? Atunci, ar trebui să fii în pat la ora 10 sau 11 pm.

Un alt lucru de ținut minte: studiile arată că nu este bine să vă treziți târziu și apoi să fiți pe fugă, ca atunci când puneți ceasul să sune la 7 și plecați de acasă la 7:30. Este bine să vă treziți ușor, să luați micul dejun, să faceți un duș și să plecați de acasă relaxați. Dacă vă treziți mai devreme, veți avea o zi mai frumoasă.

2. Câți oameni citesc înainte de culcare?

Oameni de succes care citesc cărți

Printre obiceiurile benefice înainte de culcare se află și acela de a citi. Cercetătorii au dovedit faptul că, dacă citiți cel puțin 15 minute înainte de culcare, veți scăpa de stres. Astfel de obiceiuri sunt relaxante, vă scapă de anxietate și vă ajută să adormiți mult mai repede.

Dar, luați aminte: nu este recomandat să citiți de pe ecranul unui calculator sau al unei tablete, deoarece lumina de la aparatele electronice vă poate ține în stare alertă, în loc să vă relaxeze. Ce ziceți de o carte bună pe hârtie?

3. Ce-ar fi să mergeți la o plimbare?

Plimbare în natură

Aveți unde să faceți o mică plimbare în zona unde locuiți? Este o zonă liniștită și bine luminată? Minunat! Iar dacă mai convingeți și pe alți oameni să vă însoțească, și mai bine! O plimbare de 15-20 de minute oxigenează sângele, vă ajută să vă relaxați, să vedeți lucrurile din altă perspectivă și să vă simțiți mai bine.

Plimbările vă ajută să gândiți mai clar și să vă puneți problemele la punct. Se poate întâmpla ca o astfel de stare de relaxare să vă aducă brusc o idee, să vă ofere o soluție creativă, așa cum li se întâmplă oamenilor ca Bill Gates. Faceți o mică plimbare înainte de culcare și veți vedea ce bine o să vă simțiți.

4. Petreceți mai mult timp cu familia și prietenii

Familie de oameni de succes

Ei sunt oameni care vă dau forță în viața de zi cu zi, adevărata energie unde vă găsiți clipele de fericire. O viață împlinită înseamnă să petreceți timpul cât mai frumos cu familia și prietenii, mai ales seara, înainte de culcare: o cină cu amicii, cu copiii la joacă, un duș cu partenerul… nu costă nimic și vă va face să vă simțiți bine.

Timpul petrecut cu familia este la fel de important pentru fericirea personală și calitatea vieții ca și aerul pe care îl inspirați.

5. Faceți planuri pentru a doua zi

Tânără cu planuri pentru viitor

Cum vă ajută dacă faceți planuri pentru a doua zi înainte de a merge la culcare? Vă veți stabili niște ținte și limite în legătură cu ceea ce vreți să realizați. Este un mod foarte bun de a vă reaminti cine sunteți și ce vă doriți. Planurile pentru a doua zi reprezintă o strategie folsoită adesea de oameni de succes. Dar nu uitați să fiți realiști, nu stabiliți prea multe ținte.

Adevărata fericire constă în lucruri mărunte. De exemplu, dacă refuzați o ieșire în oraș cu un coleg pe care nu îl puteți suferi ca să mergeți în parc cu copilul, pare a fi un plan mai bun. Ce-ar fi să-l și aplicați?

Aceste sfaturi vă vor ajuta să aveți mai mult succes pe plan personal și vă vor aduce și mai multe satisfacții în viața de zi cu zi. Nu uitați că aceste obiceiuri înainte de culcare vă pot influența sănătatea.

  • Masa de seară trebuie să fie ușoară și servită cu cel puțin două ore înainte de culcare.
  • Timpul petrecut cu familia și prietenii vă va îmbunătăți starea emoțională.
  • Mersul la plimbare sau o baie caldă sunt metode excelente de vă relaxa.
  • Dacă citiți timp de câteva minute înainte de culcare, veți scăpa de stres și anxietate.

Nu-i așa că a fi fericit este la fel de ușor precum a urma aceste obiceiuri? Sunteți pregătiți?


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.