Oamenii cu un suflet tânăr ne aduc fericire - Doza de Sănătate
 

Oamenii cu un suflet tânăr ne aduc fericire

Un suflet tânăr nu ține cont de vârstă, dar știe ce înseamnă să trăiești. Persoanele care se încadrează în această categorie au învățat cum să aprecieze bucuriile mici pe care viața le oferă și să profite la maxim de toate oportunitățile ce le ies în cale, astfel încât să se simtă mereu tinere.
Oamenii cu un suflet tânăr ne aduc fericire

Ultima actualizare: 01 martie, 2022

A avea un suflet tânăr înseamnă să cunoști ce înseamnă bunăstarea și sănătatea. O modalitate a a-ți menține sufletul într-o stare optimă este să te înconjori de oamenii la care ții.

Cu toții știm că îmbătrânirea nu este un proces plăcut. În primul rând, aceasta presupune înaintarea în vârstă, îndepărtarea de confortul oferit de optimismul și de pozitivitatea specifive tinereții. Cu alte cuvinte, îmbătrânirea poate altera calitatea vieții.

Pe măsură ce înaintezi în vârstă, este posibil să înceapă să te doară genunchii, iar șoldurile uzate s-ar putea să te împiedice să te miști la fel de ușor ca înainte. De asemenea, nu putem să uităm de celebrul sindrom al cuibului gol, adică acea tristețe ce apare atunci când copiii noștri cresc și părăsesc casa.

Îmbătrânirea înseamnă să accepți faptul că părul tău a devenit grizonat, că ai riduri și că începi să faci din ce în ce mai multe greșeli din cauza neatenției. Mai mult, aceasta este perioada în care poți trece prin una dintre cele mai dureroase experiențe posibile: pierderea ființei dragi, alături de care ți-ai petrecut până acum viața.

Cu toate acestea, este posibil să îmbătrânim cu demnitate, să fim puternici și optimiști în ciuda trecerii anilor. Când ești în vârstă, începi inevitabil să te confrunți cu anumite probleme, motiv pentru care este bine să iei măsuri pentru a-ți menține bunăstarea.

În acest scop, cel mai bun medicament este să te înconjori de oameni care au un suflet tânăr. Desigur, vorbim despre acei prieteni care îți sunt alături chiar și atunci când ai împlinit 60 sau 70 de ani, susținându-ți bunăstarea emoțională.

Oamenii care un suflet tânăr, în ciuda înaintării în vârstă

Vârsta a treia poate fi trăită ca o veritabilă „a treia tinerețe”. Multe persoane văd pensionarea ca pe o oportunitate de a se bucura în sfârșit de viața lor la maxim. Acum au timp suficient să iasă în oraș sau să-și petreacă după-amiezile dansând și socializând cu prietenii lor.

Desigur, pentru multe persoane vârsta a treia este o perioadă de singurătate extremă. În plus, problemele de sănătate ne pot deteriora bunăstarea emoțională la orice vârstă.

Conform unei studiu realizat de către Universitatea din Rochester, numărul de interacțiuni sociale pozitive pe care un vârstnic le are va avea un impact direct asupra sănătății și speranței sale de viață.

Așadar, secretul unei vieți fericite în ciuda înaintării în vârstă este să ai mereu alături prieteni care te iubesc. Evident, este ideal ca aceștia să aibă un suflet tânăr.

Prieteniile și bătrânețea

Cel mai bun medicament antiinflamator pentru a trata artrita este să ai prieteni la bătrânețe. De asemenea, prietenii sunt cel mai bun medicament pentru cineva cu fața acoperită de riduri.

A avea persoane cu un suflet tânăr alături de tine pe măsură ce înaintezi în vârstă este un privilegiu. Ca să ai parte de fericirea adusă de aceste persoane, trebuie să iei măsuri din timp. În cele ce urmează te invităm să reflectezi puțin asupra acestui subiect.

A avea un suflet tânăr nu ține de vârstă

Când ești tânăr, iubirea și prieteniile iau naștere cu ușurință. Aceste bucurii aparla fel de subit ca o ploaie de vară, sunt revigorante și ne stimulează toate cele cinci simțuri. Însă, la fel de repede cum iau naștere, aceste bucurii se pot stinge.

 • Toate acestea se schimbă de îndată ce intri în așa-zisa „toamnă a vieții”. Acum că ai ajuns la o anumită vârstă, știi exact ce vrei și ce nu vrei de la viață.
 • Vine un moment în care realizezi că dorești să fii înconjurat de oameni nobili, autentici și empatetici, care înțeleg ce înseamnă respectul și reciprocitatea.
 • Maturizarea și acumularea anilor presupun trecerea prin mai multe călătorii interioare—călătorii în cadrul cărora ne-am pierdut și ne-am regăsit. Acestea sunt experiențe intime, pe care fiecare dintre noi le trăiește în propriul său mod.
 • Vârsta a treia este perioada în care cei mai mulți dintre noi realizăm că, pentru a fi fericiți, trebuie să ne concentrăm pe momentul actual.

Viața noastră cuprinde un anumit număr de zile și trebuie să profităm de acestea din plin. Singurele lucruri cu adevărat importante sunt dragostea și prietenia. Când ai un suflet tânăr, nu uiți niciodată aceste lucruri.

Secretul unei calități a vieții ridicate

Australianca Bronnie Ware este o asistentă medicală și un expert în îngrijire paliativă care în 2011 a publicat o carte de succes intitulată Cele 5 regrete ale persoanelor aflate pe moarte (Top 5 Regrets of the Dying).

A avea un suflet tânăr este un privilegiu

În această carte, Ware a scris despre experiențele sale îngrijind muribunzi și despre cele mai mari regrete ale acestora imediat înainte de a muri. Iată care sunt principalele cinci regrete ale majorității pacienților aflați în îngrijirea lui Ware, acei factori care, în opinia muribunzilor, le-ar fi adus o viață mai împlinită și fericită:

 • Că nu și-au ascultat mereu sufletul
 • Că nu și-au exprimat liber sentimentele de-a lungul vieții lor
 • Că au petrecut prea mult timp muncind, neglijând lucrurile simple
 • Că nu și-au apreciat suficient prietenii
 • Că nu au fost suficient de fericiți alături de oamenii pe care i-au iubit cu adevărat

Cum să identifici oamenii care au un suflet tânăr

Pentru oamenii care au un suflet tânăr vârsta este un factor irelevant. Aceștia știu că starea lor de spirit și atitudinea față de viață sunt elementele-cheie pentru a fi fericiți. Să îmbătrânești alături de oameni optimiști și plini de vitalitate este cu siguranță un privilegiu.

Cum să identifici oamenii cu suflet tânăr
 • De asemenea, nu trebuie să-i uităm pe cei care ne sunt alături la greu.
 • Aceștia ne oferă susținere atunci când trecem prin experiențe neplăcute.
 • Oamenii cu un suflet tânăr vor să ne facă să ieșim din casă, să nu fim niciodată singuri și să nu ne lăsăm copleșiți de rutină. Pentru aceste persoane, aerul proaspăt, râsul și muzica continuă să fie importante indiferent de vârstă. Nu în ultimul rând, aceste persoane știu ce trebuie să facă ca să se bucure de viață.

În fond, ridurile acoperă doar pielea, nu și sufletul. Din acest motiv, nu trebuie să renunțăm niciodată la dorința de a ne bucura de viață. Nu uita, dacă ai un suflet tânăr, vârsta nu contează!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.