6 obiceiuri care te ajută să devii o femeie de succes - Doza de Sănătate
 

6 obiceiuri care te ajută să devii o femeie de succes

Perseverența, consecvența și viziunea sunt trei ingrediente de bază ale succesului. Datorită lor, poți fi fericită în fiecare zi.  
6 obiceiuri care te ajută să devii o femeie de succes

Ultima actualizare: 29 aprilie, 2019

Nu este nevoie să faci un efort atât de mare ca să devii o femeie de succes, fericită. Nu trebuie decât să adopți câteva obiceiuri zilnice care te ajută să te dezvolți în plan personal.

Pentru început, este necesar să clarificăm un aspect important. Succesul nu înseamnă prestigiu, faimă sau o rețea de socializare extinsă în cadrul căreia te expui pentru a fi admirată și cunoscută de cât mai mulți oameni. Este un lucru mult mai simplu decât atât.

Adevăratul succes constă în dobândirea satisfacției personale și în obținerea unui echilibru între aspirații și împliniri. 

Important este să ai parte de acea fericire care te face să te simți puternică, liberă și capabilă de a înfrunta viitorul fără teamă.

Mai jos, îți propunem 6 strategii pe care le poți folosi ca să devii o femeie de succes.

1. Investește în fiecare zi în dezvoltarea ta personală

Ce înțelegem prin dezvoltare personală? Sigur ai întâlnit până acum acest concept, măcar într-o carte sau într-un articol. Însă este necesar să reții un aspect important: fiecare persoană trebuie să cunoască acele dimensiuni psihologice care reprezintă punctele sale slabe. 

Dezvoltarea personală este personală. Ceea ce funcționează în cazul unei anumite persoane poate avea un alt efect în situația ta.

Poate că punctul tău slab este neputința de a lua decizii fără să a-ți face griji în privința părerii altor persoane. Sau poate ești prea binevoitoare, prea încrezută sau prea nesigură.

Explorează-ți mai întâi slăbiciunile pentru a descoperi care sunt dimensiunile psihologice asupra cărora este important să lucrezi.

2. Stabilește-ți obiective realiste ca să devii o femeie de succes

Strategii ca să devii o femeie de succes

Nimeni nu poate urca un munte prin salturi. Trebuie să îți pui mâinile și picioarele pe suprafețe ferme, sigure și să știi clar care este vârful în care îți dorești să ajungi.

Atunci când vine vorba de succes și fericire, secretul este același: trebuie să fii inteligentă și realistă. Pune-ți singură următoarele întrebări:

  • Obiectivele pe care le-ai stabilit sunt realizabile?
  • Care dintre aptitudinile tale te-ar ajuta să le îndeplinești?
  • Sunt obiective pe termen scurt sau pe termen lung?
  • Ce resurse, strategii sau abilități sunt necesare pentru a le îndeplini?
  • Ai mai făcut ceva în trecut legat de aceste țeluri care ți-ar putea oferi o idee cu privire la modul în care ar trebui să acționezi acum?
  • Ești cu adevărat motivată?

3. Propriul tău plan zilnic de acțiune

Planul de acțiune ca să devii o femeie de succes trebuie conceput chiar de tine. Acesta trebuie să fie bazat pe propriile tale planuri, obiective detaliate și aspirații.

  • Traseul stabilit trebuie să cuprindă atât obiective pe termen lung, cât și pe termen scurt.
  • În fiecare zi trebuie să investești timp, energie și emoții în fiecare plan de acțiune. 
  • Nu ai nicio scuză pentru a-l neglija. Trebuie să fii conștientă că este necesar să duci la bun sfârșit tot ce ai început.

4. Nu băga în seamă opiniile stupide, dăunătoare și inutile

Fericirea ta este a ta. Planul tău ca să devii o femeie de succes este personal, un vis cu numele tău scris pe el pe care nimeni nu trebuie să îl ridiculizeze sau să îl descurajeze.

Fii deschisă la idei interesante, la sfaturi înțelepte, energii pozitive sau perspective noi, utile. Însă nu băga în seamă persoanele negativiste care îți spun lucruri precum „Nu poți face asta,” „Nu meriți” sau „E prea târziu pentru tine.”

5. Insistă și rezistă: pentru a fi fericită, trebuie să ieși din zona ta de confort

Tehnici ca să devii o femeie de succes

În drumul spre succes, vei întâmpina multe dificultăți. Vei avea îndoieli și momente în care te vei întreba de ce te-ai „legat la cap.” Aceste gânduri sunt teste pe care trebuie să le treci, deoarece mintea ta nu este deschisă la schimbări și îți va șopti întotdeauna: „Stai aici unde ești acum, întoarce-te în zona ta de confort.”

Însă nu trebuie să uiți un lucru important: nimic nou nu va apărea în zona ta de confort. Trebuie să reziști și să insiști pentru a deveni o femeie de succes și pentru a-ți găsi fericirea.

6. Fii recunoscătoare pentru fiecare reușită și fiecare pas făcut către succes

A fi recunoscătoare pentru fiecare pas făcut nu este o atitudine narcisistă. Este vorba despre a conștientiza fiecare reușită, fiecare efort și rezultatele acestora.

Confirmarea tuturor realizărilor tale este la fel de importantă ca recunoașterea greșelilor făcute. Doar așa vei ajunge o persoană de succes: fiind modestă, realistă, obiectivă și conștientă de tine însăți. Privește-te ca pe o femeie curajoasă, care merită să lupte pentru visurile sale.

Strategii ca să devii o femeie de succes

Fii recunoscătoare pentru fiecare clipă de fericire și pentru fiecare victorie obținută, fără a-ți lua ochii de la obiectivul principal.

Căutarea fericirii este un proces care necesită o implicare constantă pentru că, dacă renunți, pierzi tot. Succesul nu este decât o combinație de perseverență, consecvență și viziune. 

Sursa imaginii reprezentative: wikiHow.com 


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.