Cum să te îndrăgostești din nou de partener - Doza de Sănătate
 

Cum să te îndrăgostești din nou de partener

Te poți îndrăgosti din nou de partenerul tău. Aceasta implică schimbarea atitudinii și a sensului relației tale, mai ales atunci când treci printr-o criză. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta!
Cum să te îndrăgostești din nou de partener

Ultima actualizare: 09 aprilie, 2021

Există mai multe motive pentru care o relație poate eșua. De aceea, este important să găsești modalități să te îndrăgostești din nou de partener pentru a preveni o despărțire, dacă îți pasă cu adevărat de relație.

Reinventarea implică schimbarea atitudinii actuale și acordarea unui nou sens relației. Acest lucru necesită angajament, înțelegere și dragoste. De asemenea, trebuie să existe deschidere, deoarece îți va permite să regândești acele convingeri care cauzează probleme.

Nu este o sarcină simplă să te îndrăgostești din nou de partener. De fapt, amândoi trebuie să priviți obiectiv problema și să o rezolvați în echipă. Acest lucru este uneori dificil, deoarece sarcina emoțională din jurul conflictului poate reaprinde resentimente.

Nu este imposibil să te îndrăgostești din nou de partener și iată cum o poți face!

Cum să te îndrăgostești din nou de partener

Mai întâi trebuie să te gândești dacă vrei să continui o relație atunci când nu mai ești atras de acea persoană, fie fizic sau intelectual. Există comunicare, distracție, complicitate și pasiune? Dacă răspunsul este „nu”, trebuie să abordezi lucrurile diferit. Iată câteva sfaturi pentru a face acest lucru!

1. Identifică problema

În primul rând, trebuie să recunoașteți amândoi faptul că relația nu prosperă și să vorbiți despre asta. Este important să identificați problema pentru a o rezolva.

Acest lucru implică să vă exprimați gândurile și sentimentele cu privire la relație și apoi să căutați alternative care să vă permită să vă îndrăgostiți. Cele mai frecvente probleme tind să fie lipsa comunicării, a apropierii și a intimității, puține gusturi comune și declinul sexual. Identificarea sursei conflictelor vă va ajuta să determinați de ce aveți cu adevărat nevoie.

Bărbat și femeie la masă
Este imposibil să începi să abordezi un conflict fără un dialog adecvat.

2. Petreceți timp împreună, doar voi doi

Petreceți timp împreună, doar voi doi, cel puțin o zi pe săptămână. Munca în exces, relația cu copiii și alte sarcini împiedică cuplurile să găsească timp liber de petrecut împreună, iar acest lucru duce adesea la înstrăinare.

Acesta este cazul tău? Programați o zi în fiecare săptămână pentru a fi împreună, doar voi doi. Planificați o cină romantică, vizionați un film, vizitați locuri noi sau pur și simplu vorbiți. Respectați planul odată ce îl programați și transformați-l într-un obicei.

3. Înscrieți-vă pentru activități noi pe care le puteți face în cuplu

Identificați activitățile care vă plac și desfășurați-le împreună. Este posibil să doriți să dansați sau să gătiți sau să faceți yoga sau să învățați o limbă străină sau… În mod ideal, amândurora ar trebui să vă pese de activitate pentru a vă bucura cu adevărat de ea în timp ce sunteți în compania celuilalt. Este posibil să nu fiți conștient de asta, dar împărtășirea intereselor comune întărește legătura și încurajează încrederea.

4. Îndrăgostiți-vă din nou fiind atenți

Detaliile mici și dulci sunt un mod de a ne arăta afecțiunea. Nu este vorba doar de cadouri materiale, ci și de acțiuni mici care vă fac pe amândoi recunoscători. De exemplu, oferă-i partenerului micul dejun la pat. Este important să identifici acele lucruri care îți fac partenerul fericit. Micile detalii pot consolida relația, chiar și în perioadele de criză.

5. Faceți activități distractive împreună

Psihologul și psihiatrul José Díaz Morfa ne sfătuiește să creăm situații pentru a râde împreună. Aceste momente sunt obligatorii împotriva plictiselii. În plus, distracția vă va ajuta să doriți să împărtășiți lucruri noi.

6. Reaprindeți pasiunea

Activați-vă viața sexuală. Încercați lucruri noi, cum ar fi sexul în alte locuri, încercarea pozițiilor noi și poate chiar jucării erotice. Acest gen de lucruri ar putea reaprinde flacăra iubirii și vă va permite să învățați noi modalități de a vă bucura unul de celălalt.

7. Îndrăgostiți-vă oferindu-vă reciproc spațiu

După cum am spus mai sus, este important să petreceți timp împreună; cu toate acestea, fiecare dintre voi are nevoie și de propriul spațiu, momente în care să creșteți ca indivizi, să vă cultivați hobby-urile și să socializați cu prietenii. Cu alte cuvinte, a avea spațiu personal este un mod de a-ți satisface propriile nevoi. Frustrarea de a nu-ți putea satisface nevoile personale nu duce la o relație sănătoasă.

8. Optimizați comunicarea

Acesta este unul dintre pilonii oricărei relații. Astfel, încercați întotdeauna să mențineți o comunicare clară, cinstită și reciprocă. Trebuie să vă puteți pune unul în locul celuilalt și să ajungeți la acorduri. În plus, trebuie să încurajați respectul reciproc prin ascultare activă, controlul emoțiilor și acceptarea punctelor de vedere diferite.

Te îndrăgostești din nou de partener
Cuplurile care experimentează lucruri noi împreună își întăresc adesea legătura.

Detalii de zi cu zi pentru a te îndrăgosti

Ok, deci vrei să te îndrăgostești din nou de partener, dar nu știi de unde să începi. Iată o listă de lucruri utile:

 • Transformă rutina în activități distractive. De exemplu, ascultați muzica preferată în timp ce curățați casa.
 • Spuneți-vă reciproc lucruri pe care vă place să le auziți în timpul zilei. Vorbiți despre ce s-a întâmplat la locul de muncă, despre ce ați visat aseară, etc. De asemenea, fii atent la ceea ce spune partenerul.
 • Ignorați telefonul mobil atunci când vorbiți unul cu celălalt.
 • Împachetați-vă bagajele și mergeți într-o escapadă romantică.
 • Faceți ca fiecare zi să fie specială. Sărbătoriți lucrurile mici pe care fiecare zi le oferă. Te va ajuta să apreciezi momentele pe care le petreci alături de partener.
 • Faceți o listă a intereselor comune și faceți lucrurile împreună. Aceasta include să vorbești despre orice subiect care te poate pasiona.
 • Relaxați-vă, meditați, faceți exerciții de respirație, faceți-vă reciproc masaje. Pe scurt, găsiți o modalitate prin care amândoi să renunțați la griji.
 • Cochetează, complimentează-ți și surprinde-ți cu cadouri neașteptate sau cu un detaliu romantic partenerul.
 • Lucrează asupra ta, având grijă de aspectul tău și stabilește obiective individuale.
 • Respectă intimitatea partenerului.
 • Mergeți la terapie de cuplu pentru a încerca să vă îndrăgostiți din nou unul de celălalt.

Note finale

În unele cazuri, terapia de cuplu este cea mai bună opțiune, mai ales atunci când relația s-a deteriorat foarte mult. Specialistul ar trebui să vă poată oferi instrumentele și sprijinul necesar pentru a depăși orice incompatibilități.

Ați încercat totul și nu vă puteți îndrăgosti? Ei bine, uneori cel mai bun lucru pe care îl poți face este să te îndrăgostești de tine și să optezi pentru o despărțire. Nu toate cuplurile au ceea ce este necesar pentru a rămâne împreună pe viață și acest lucru este perfect OK!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.